Kodin saanut koira: BOGI

Syntymäaika: 3/2012
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romania (Rosiori)
Kokoarvio:

 

16.3.2017
Rosiori de Veden kunnallinen koiratarha majoittaa noin kolmesataa koiraa. Osa asuu isossa katoksessa, jossa rankkurit pesevät lattiaa jatkuvasti vesiletkuilla, jolloin koirat eivät pääse koskaan kuivamaan tassujaan. Meteli peltikatoksessa on taukoamaton eikä millään muotoa omiaan tarjoamaan koiralle turvaa. Rosiorilainen eläinsuojelija Cornelia Stan on koirien toivo. Hän urakoi koirien hyvinvoinnin eteen taistellen samalla ihmisten välinpitämättömyyttä ja suoranaista julmuutta vastaan. Hänen ansiostaan Rosiorin tarhalla vallitsee ajoittain jopa rauhallinen ja seesteinen tunnelma. Peltikatoksen lisäksi pihalla on paljon koppeja, joissa kussakin on yksi koira ketjulla kiinni. Näistä koirista suurin osa on käsittämättömän sosiaalisia, positiivisia ja ihmisrakkaita. Niille tarjotut herkut jäävät odottamaan, kun ne ottavat kaiken irti vierailijan läheisyydestä.

Bogi on yksi Rosiorin koppien asukeista. Bogi asuu Inarin naapurina ja on luonteeltaan hyvin samanlainen. Se istuskelee täysin hiljaa keskellä muiden rähinää ja haukkukuoroa ja vain seurailee ihmisten touhuja. Koko vierailun aikana sen ei kuultu kertaakaan haukkuvan. Bogi on tasapainoisen ja rauhallisen oloinen koira, joka pitää kovasti ihmisistä ja on todella onnellinen, kun saa jonkun luokseen. Tällöin se vain nautiskelee huomiosta hiljaisena ja heiluttelee tyytyväisenä häntäänsä. Jos rapsutukset loppuvat, se pukkaa joko hellästi kättä kuonollaan tai sitten moiskauttaa märän suukon rapsuttelijan poskelle. Bogi on todella lempeä ja herttainen herrasmies ja sen vieressä tulee todella tyyni ja rauhallinen olo. Bogi on kaikkia ihmisiä ja koiria kohtaan ystävällinen. Se ei sano mitään, kun irrallaan juoksevat koirat pyörivät sen tontilla, ainoastaan hiukan haistelee uteliaasti uusia kavereita. Välillä  se hyppää varovasti ihmisiä vasten huomion toivossa ja kerran läppäisee vierailijaa lempeästi selkään, kun olisi halunnut osallistua juttuihin, muttei ketjun vuoksi yltänyt mukaan.

Bogi on kooltaan noin 60-65 senttiä ja se painaa noin 30 kiloa.

18.4.2017
Lempeä jättiläinen otsaryppyineen sulatti sydämiä ja se on nyt varattu omaan kotiin Suomeen.

6.8.2017
Ensi yön komistus nukkuu omassa, loppuelämän kodissaan, sillä se saapui tänään Kulkurilennolla Suomeen ja oman perheensä luokse. Onnea matkaanne Bogi ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bogi saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bogi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bogin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: