Päivitetty 05.08.2017

Kodin saanut koira: BLONDE


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Kuopio)
steriloitu

 

26.3.2016
Romaniassa kodittomia koiria on joka puolella. Niitä on huoltoasemien pihoilla, markettien parkkipaikoilla ja tien varsilla. Niiden yleensä kovin lyhyt elämä on vailla minkäänlaisia edellytyksiä edes kohtuulaatuiseen elämään. Jotkut näistä epäonnekkaista pääsevät ystävällisen ihmisen hoiviin ja jos niitä oikein todella onnistaa, ne pääsevät Kulkurien sivuille etsimään omaa loppuelämän kotiaan.
Osa talteenotetuista koirista saa paikan A Doua Sansa- nimisen yhdistyksen Glinan kylässä sijaitsevalta tarhalta. Näin kävi Blondelle. A Doua Sansa järjestää kuukausittain ruokakeräyksen Bukarestissa ja keräystä suorittavat vapaaehtoiset tapasivat Blonden ja pari muuta koiraa keräyksen yhteydessä vieressä sijaitsevassa puistossa. Koirarankkurit ottivat koirat kiinni ja toimittivat kunnalliselle tarhalla, jossa olot ovat vähintäänkin hirveät. Carmen Mandescu, A Doua Sansan perustaja, haki koiran pois tarhalta ja niin Blonde päätyi Glinan tarhalle ja sen myötä Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
Blonde asuu kahden muun koiran kanssa samassa häkissä ja on laumansa pahnan pohjimmainen. Samassa häkissä asuva saksanpaimenkoirauros Costica pitää tarhassa komentoa ja ajaa muita koiria mm. pois ruokakupilta. Aikaisemmin Blonde on ollut tukevassa kunnossa, mutta lienee Costican ansiota, että Blonde on tarhalla laihtunut. Blonden soisikin pääsevän kotiin mahdollisimman pian. Tuttujen ihmisten seurassa se on rennompi, vieraat hiukan ujostuttavat. Se antaa kuitenkin käsitellä itseään.
Blonde on noin 45-senttinen ja 12-kiloinen.
15.6.2016
Toukuu toi mukanaan myös suomalaisvieraita Glinan tarhan asukeille. Oman osansa vieraiden huomiosta sai myös Blonde. Vaikka sitä vähän jännittääkin, se jää kuitenkin kiltisti kopin katolle seurailemaan tilannetta. Se antaa nätisti rapsutella itseään ja on kovin onnellinen nameista, joita saa. Rauhallisen oloinen kiltti pieni tyttö. Kesäkuussa Blonde on siirretty toiseen häkkiin, jossa sen ei tarvitse varoa Costican pahantuulen puuskia. Nyt Blonde asuu piskuisen uroskoiran Larsonin kanssa ja ne pärjäävät hyvin keskenään.
Lisätty kuvia suloisesta tytöstä.

17.11.2016
Aktiivien vieraillessa marraskuussa Glinan tarhalla he tapasivat myös rohkaistuneen Blonden. Se on saanut kämppiksekseen Darwinin ja asuu nyt siten, että tapaa ihmisiä useammin, mikä on tehnyt sille selkeästi hyvää. Pienen suostuttelun jälkeen se ottaa namit jo vieraan kädestä ja jää lähelle sen sijaan, että menisi koppiinsa piiloon. Blonden saa varmasti nameilla rohkaistumaan nopeasti, mutta on muistettava, että etenemisen tulee aina tapahtua koiran ehdoilla. Kaunis ja lempeä Blonde ansaitsisi rauhallisen kodin, jossa sen tarpeisiin voidaan panostaa. Vastalahjaksi siitä saa aivan varmasti uskollisen loppuelämän ystävän.

Lisätty marraskuulta video sekä kuvia.

21.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella reissullaan Romaniaan myös Blonden. Blonde asustelee Darwinin kanssa ja ne tulevat hyvin juttuun, joskin se viettää paljon aikaa kopin katolla seurustelemassa naapurin Scoobyn kanssa. Vieraiden tullessa sen häkin sisäpuolelle jännitys vie voiton ja se menee koppiin piiloon. Se tulee kuitenkin ulos heti, kun huomaa, että tarjolla on herkkuja ja se on niin innoissaan herkuista, että sen motivoimimen kotioloissa ruuan avulla on varmasti helppoa.. Hetken tilannetta seurailtuaan Blonde alkaa myös reipastua ja uskaltaa ulos kuorestaan. Sen jälkeen vieraat eivät enää olleetkaan jännittäviä ja se antaa nätisti rapsutella itseään ja jää pyörimään ihmisten lähelle. Blonde on todella sympaattinen ja ihana tyttö, joka reipastuu varmasti kotona nopeasti. Tasapainoisen oloinen Blonde arvostaisi varmasti koirakaveria, mutta kaverin tulee olla kiltti, sillä se jää helposti jalkoihin, jos joku muu dominoi.

Lisätty kuvia.

3.4.2017
Blonden päivät tarhalla alkavat olla luetut, sillä 9.4.2017 se karistaa Glinan pölyt jaloistaan ja lentää Suomeen kotihoitoon. Vai olisiko peräti niin, että sen koti löytää sen sitä ennen? Toivottavasti.

9.4.2017
Blonde on tänään saapunut kotihoitoon Suomeen. Päivitämme kuulumisia, kunhan se on ensin nukkunut pois univellkaansa ja hiukan sopeutunut kotihoitoon.

Lisätty pari kuvaa ensiaskelista kotihoidossa.

15.4.2017
Piskuinen Blonde on ollut nyt viikon verran kotihoidossa. Sitä jännittää vielä kovin kotihoitopaikan oma uroskoira sekä kissa ja se ilmoittaa oman tilan tarpeestaan ärisemällä. Ihmisen kanssa Blonde on alusta asti ollut hyvää pataa ja sen erityisherkkua on maata kylki kyljessä sohvalla ja nauttia nokosista. Se kävelee hienosti liinassa, ei vedä, se on sisäsiisti eikä se hauku tyhjää. Liikenteen melu ja ohiajavat autot eivät lenkillä häiritse sitä lainkaan. Lapsia Blonde ei ole tavannut. Jahka aikaa kulu u ja sen itsevarmuus kasvaa, siitä varmasti tulee sosiaalisempi ja joustavampi. Se on valmis kotikoira kotiin, jossa ymmärretään, että Blonden tähän asti kulkema tie on ollut melkoisen kivinen ja se tarvitsee aikaa.

Lisätty kuvia.

17.4.2017
Blonde on valmis koira jollekin, joka rakastaa rauhallista ystävää, joka viihtyy kainalossa ja sylissä sekä rakastaa herkkuja.

Lisätty pari videota ja kuva.

21.4.2017
Tullessaan Suomeen Blonden oli tautitesteissä todettu sairastavan anaplasmoosia. Sille on aloitettu asianmukainen antibioottilääkitys, joka jatkuu toukokuun alkuun. Sitten koira testataan uudestaan. Kerromme tuloksista, kun saamme ne. Hoidettu anaplasmoosi ei yleensä vaivaa koiraa jälkeenpäin.

24.4.2017
Muistatteko sen surkean nyhjöttäjän Glinan tarhan sijaitsevan koppinsa katolla? No, se on kokonaan ja pysyvästi poissa ja ihmisrakas prinsessa on tänään varattu ikiomaan kotiin.

16.5.2017
Ja niin vain sai piskuinen koira oman kodin ja nimen. Blonde on nyt Ilona ja ihan oikea kotikoira, jolla on ihan oma omistaja. Onnea Ilona ja perhe.

17.5.2017
Blondesta itsestään riippumattomista syistä sen koti peruuntui ja se palaa kotia etsivien joukkoon. Blonde on ihmisrakas, herttainen ja kiltti koira, jolla on kuitenkin selvästi omaa luonnetta.

23.5.2017
Blonde on nyt ollut uudessa kotihoitopaikassa muutaman päivän ja kotihoitoperhe on kovin ihastunut uuteen hoitolaisrouvaansa. Blonde on myös ihastunut perheeseen ja valinnut perheen naisen istuintyynykseen ja killittelee maailmaa sieltä käsin tyytyväisenä. Blonde oli pari yötä muualla ennen nykyiseen hoitopaikkaan siirtymistään ja siellä se tuli mainiosti toimeen kodin kahden uroksen kanssa. Blondelle on kuitenkin hyvin selvää, mitä se tahtoo ja kuinka ukkojen kuuluu olla, joten kovin vahvatahtoisen uroksen kaveriksi siitä ei ole.

Lisätty video ja kuvia.

20.6.2017
Blonde on muutama päivä sitten käynyt eläinlääkärissä, jossa se on testattu anaplasmoosin suhteen ja todettu täysin terveeksi, eli testi oli negatiivinen. Blonde on aikaisemmin ollut kotihoitopaikassa jonkin verran rähjä, mutta sekin on alkanut laantumaan. Blonde on kultainen sylikoira, jolla on tulevalle omistajalleen paljon annettavaa.

Lisätty pari kuvaa.

19.7.2017
Niinhän siinä kävi, että kun Blonde kaksi kuukautta sitten asteli hoitopaikkaansa Kuopiossa, tiesi se jo jäävänsä sinne loppuelämäkseen. Hoitajista tuli omistajia, ja kodittomasta perheenjäsen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Blonde saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blonde on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Blonden yhteyshenkilö: Essi Marttila

17.5.2017:

17.4.2017:

17.4.2017:

Marraskuu 2016

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.