Päivitetty 22.09.2017

Kodin saanut koira: DORINDA


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja taustat

26.7.2017
Gradistean sterilointipäivään saapui nainen kahden narttukoiransa kanssa. Toisella näistä oli pennut, mutta hän ei voinut pitää niitä koska hänellä ei ollut sanojensa mukaan varaa ruokkia kaikkia koiria. Hän uhkasi, että jos Luiza ei ota pentuja, ne jätetään metsään. Luiza sanoi ottavansa pikkuiset heti, kunhan tilaa vapautuu ja antoi naiselle ruokaa pennuille ja nartuille kuukaudeksi eteenpäin. Pari päivää myöhemmin nainen kuitenkin kertoi Luizalle että yksi pennuista oli tappanut kanan leikkiessään, joten naisen puoliso oli aikeissa hylätä pennut- siispä  Luiza otti nämä neljä ihastuttavaa pentua välittömästi hoiviinsa.

Dorinda ja sen sisaret Maite, Matia ja Rosalin ovat sympaattisia ja suloisia pikkukoiria.

Dorinda on kaunis, kokoruskea tyttö. Se painautuu sylissä ihoon kiinni, ja maassa puolestaan pomppii ja telmii pentumaiseen tapaan. Se tulee ihmisen luo uteliaana, mutta suhtautuu hieman varoen käsien likkeisiin, liekö pikkuista huidottu tieltä pois?

Alle 5 kk vanha Dorinda painoi aktiivien tavatessa sen noin n. 4kg, ja koira jäänee täysikasvuisenakin aika pienikokoiseksi.

4.8.2017
Dorinda on varattu omaan kotiin!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Dorinda tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Dorinda saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dorinda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Noora Lindroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.