Päivitetty 23.11.2017

Kodin saanut koira: VILLY


Syntymäaika: 6/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
Ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustat

20.09.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Roxana sai kuulla kesä- heinäkuun vaihteessa pienestä koiraperheestä, joka asui hänen yksityisen tarhansa lähellä olevalla pellolla. Viimeisillään pentuja odottava narttukoira oli hylätty tälle pellolle ja sinne Villy sisaruksineen syntyi. Jollain keinolla äiti ja lapsukaiset olivat onnistuneet selättämään paahtavat helteet, kaatosateet ja selviämään ruuan puutteesta ja muista katujen kauheuksista. Roxana lähti katsomaan koiria ystävänsä kanssa ja he päätyivätkin noukkimaan pennut sekä äidin mukaansa. Tarina ei kerro kuinka paljon pentuja on alunperin ollut, mutta Villy ja sen kolme sisarusta olivat sangen onnekkaita. Nyt koirat ovat Roxanan yksityisellä tarhalla turvassa ja odottavat siellä loppuelämän kotejaan.

Kaikki pentueen pennut ovat sangen iloisia ja leikkisiä nuorukaisia, jotka ovat alkuelämän vaikeuksista huolimatta todella hyvässä kunnossa. Pennut kasvavat normaaliin tahtiin ja ovat juuri sellaisia kuin niiden kuuluu tuossa iässä olla: reippaita, uteliaita ja huolettomia. Aivan viime aikoina luonteista on alkanut paljastumaan jotain pieniä eroja, mutta vain aika näyttää kunnolla minkälaisia persoonia jokainen näistä tulee olemaan. Villy on hieman sisaruksiaan varovaisempi ja harkitsevaisempi, mutta hetken tilannetta tuumittuaan juoksee innokkaana joukon jatkona. Arka Villy missään nimessä ei ole, vaan itseasiassa äärimmäisen ihmisrakas jätkpikkä. Villy on tarhalla tullut hienosti muiden koirien kanssa toimeen.

Villystä odotetaan kasvavan keskikokoinen komistus eli noin 45-50cm korkea ja 15-20kg painava.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.11.2017
Villy, nykyisin Vili, lensi omaan kotiinsa 18.11. Kaikkea hyvään elämääsi Vili <3

13.10.2017
Villy ollaan varattu omaan kotiinsa <3

————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Villy saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Villy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Villy tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.