Päivitetty 24.11.2017

Kodin saanut koira: ANIU


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Sorae)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
Romaniassa Târgovișten kaupungissa, noin 80 kilometrin päästä Bukarestista asuu Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare. Mihaela tekee kaikkensa auttaakseen kaupunkinsa kodittomia koiria ja kissoja. Hänen luonaan asuvat koirat pääsevät sisälle ihmisten kanssa ja ulkoilevat aidatulla pihalla, sekä mahdollisuuksien mukaan totuttelevat hihnassa kulkemiseen lähiympäristössä. Eläinten suuri määrä kuitenkin rajoittaa niiden saamaa yksilöllistä huomiota ja vaikka Mihaela haluaakin opettaa uusia tulijoita kotikoiran tavoille ennen omaan kotiin muuttoa, niin ihmeteltävää koiruuksilla varmasti riittää vielä uudessa kodissakin.

Mihaela vierailee säännöllisesti kunnallisella koiratarhalla ja usein miten joku onnekas koiruus pääsee hänen avullaan ulos tarhalta. Näin kävi myös kauniille Aniulle, joka hurmasi Mihaelan vaatimattomalla ja lempeällä luonteellaan. Mihaela ei voinut jättää Aniuta enää tarhalle, vaan tyttö muutti asumaan Mihaelan luo.

Mihaelan luona Aniu on osoittautunut mitä mukavimmaksi koiraksi. Se on luonteeltaan rauhallinen ja kiltti.  Mihaela kertoo, että Aniu käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa rauhallisesti ja antaa käsitellä itseään ongelmitta. Neiti tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se ei ole juurikaan hauku ja on muutenkin melko huomaamaton koira. Aniu ei turhaan tee itsestään numeroa. Tullessaan neiti oli myös melko hyvässä kunnossa ja käyttäytyi alusta asti niin luontevasti ihmisten seurassa että Mihaela epäilee sillä olleen koti josta se on hylätty ihan hiljattain.

Aniu on noin 45-50cm korkea ja painaa noin 16kg.

4.10.2017
Herttainen Aniu on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

24.11.2017
Aniu on saapunut omaan kotiinsa Suomeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aniu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aniu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.