Päivitetty 24.11.2017

Kodin saanut koira: ATTE (Nyk. Latte)


Syntymäaika: 05-06/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Klinikan koiratarhalla Cosoban kylässä odottaa jatkuvasti omaa kotiaan arviolta noin 400 hylättyä koiraa. Kyläläiset tietävät, että OneVetissa koirista pidetään huolta ja niinpä he ovat ottaneet tavaksi hylätä koiria, ja etenkin pentuja tarhan porttien läheisyyteen.

Kulkurien aktiivit vierailivat OneVetissa syyskuussa 2016, jolloin heille esiteltiin mm. eräs pentulauma, jonka OneVetin omistaja, Dr. Adina Vladut on nimennyt Inside-teamiksi. Tämän pentukatraan koirat ovat päätyneet tarhalle “vähän sieltä sun täältä” ja nyt ne asuttavat sulassa sovussa yhtä tarhan häkeistä.

Atte on yksi Inside-teamin pennuista. Se on luonteeltaan reipas ja leikkisä, kuten normaalin pennun kuuluukin.  Tällä hetkellä sen arki koostuu huolettomista pentujutuista;  leikkimisestä, painista, päiväunista ja ruokailuista. Pentulaumassa se käyttäytyy ikätasonsa mukaisesti. Atte on sosiaalinen ihmisiä kohtaan ja tulee reippaasti tutustumaan myös vieraisiin ihmisiin. Pentulaumassa se ei juurikaan hauku. Kotona Atte tulee pienestä ja suloisesta ulkonäöstään huolimatta kaikkien pentujen tapaan tarvitsemaan riittävästi aktivointia ja positiivista koulutusta, jotta kaikki sen kanssa sujuisi parhain päin.

Atten odotetaan jäävän pieneksi, alle 40cm korkeaksi koiraksi.

24.11.2017
Ihana Latte saapui omaan kotiinsa 18.11.2017

20.10.2017
Suloinen Atte on varattu omaan kotiin Suomeen

——————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Atte tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Atte saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Atte on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.