Päivitetty 24.11.2017

Kodin saanut koira: ANDY


Syntymäaika: 02/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Sorae)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Romaniassa Târgovișten kaupungissa, noin 80 kilometrin päästä Bukarestista asuu Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare. Mihaela tekee kaikkensa auttaakseen kaupunkinsa kodittomia koiria ja kissoja. Hänen luonaan asuvat koirat pääsevät sisälle ihmisten kanssa ja ulkoilevat aidatulla pihalla, sekä mahdollisuuksien mukaan totuttelevat hihnassa kulkemiseen lähiympäristössä. Eläinten suuri määrä kuitenkin rajoittaa niiden saamaa yksilöllistä huomiota ja vaikka Mihaela haluaakin opettaa uusia tulijoita kotikoiran tavoille ennen omaan kotiin muuttoa, niin ihmeteltävää koiruuksilla varmasti riittää vielä uudessa kodissakin.

Yksi Mihaelan suojateista on pikkuinen Andy, jonka Mihaela on löytänyt kesällä 2017 hylättynä läheiseltä pellolta. Tarkempaa tietoa pojan alkutaipaleesta ei ole. Nyt Mihaelan luona Andy on kuitenkin turvassa ja valmis jatkamaan matkaansa ikiomaan kotiin.

Andy on reipas ja leikkisä, kuten normaalin pennun kuuluukin. Se innostuu helposti ja on uteliaana mukana kaikissa arjen askareissa. Ihmisiä kohtaan Andy on ystävällinen ja lempeä. Myös toisten koirien ja kissojen kanssa se on tähän asti tullut moitteettomasti toimeen.  Andy osaa kävellä hihnassa ja muutenkin kotikoiran tavat ovat pikkuiselle hallussa. Kotioloissa se ei juurikaan hauku.

Hoitotoimenpiteet Andy antaa tehdä ilman ongelmia. Löytöhetkellä pojalla oli kipeä haava jalassa, jota vieraat ihmiset saivat tutkia ja hoitaa kunnolla. Näin ollen haava paranikin nopeasti eikä enää vaivaa Andya lainkaan.

Andy on tällä hetkellä (10/17) noin 8kg painava eikä todennäköisesti enää juurikaan

24.11.2017
Andy saapui Suomeen 18.11.2017

 

21.10.2017
Andy on varattu omaan kotiinsa.

—————————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Andy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Andy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.