Päivitetty 23.11.2017

Kodin saanut koira: PEEK (nyk. PEKI)


Syntymäaika: 6/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
Ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustat 

20.09.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Roxana löysi veljekset Peekin ja Pokin heinäkuun alussa ison autotien varrelta. Pojat oltiin hylätty viereiselle pellolle vain muutaman viikon ikäisinä. Pojilla kävi äärettömän hyvä tuuri, että Roxana huomasi pienokaiset, sillä olisi ollut vain ajan kysymys milloin ne olisivat kohdanneet loppunsa vilkkaalla autotiellä. Lisäksi kyseisellä seudulla asustaa villejä koiria, jotka yleensä laumana hävittävät uudet alueelle hylätyt koirat. Pienokaisilla ei siis olisi ollut pienintäkään mahdollisuutta selvitä kadulla ja niin Roxana poimikin heidät mukaansa. Nyt pojat ovat turvassa Roxanan yksityisellä tarhalla ja ovat samassa aitauksessa muiden suurinpiirtein samanikäisten pentujen kanssa. Vauhtia siis riittää vaikka muille jakaa!

Veljekset ovat todella leikkisiä, energisiä ja huumorintajuisia koiranalkuja. Ne tulevat hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa ja osaavat kunnioittaa itseään vanhempia koiria. Päivät näillä veljeksillä kuluu leikkien, torkkuen ja vielä vähän lisää leikkien. Roxanan mukaan molemmat pojat ovat todella fiksuja ja oppivat nopeasti uusia asioita. Aivan valmiita siis omiin koteihinsa. Pojat ovat todella ihmisrakkaita ja haluaisivatkin olla aivan kaikessa tarhalla tapahtuvassa toiminnassa mukana. Pojat tulevatkin varmasti tarvitsemaan sekä liikuntaa ja aktivointia, että myös syliä, johon käpertyä illan tullen. Tämä kaksikko ollaan varustettu avoimella ja iloisella luonteella ja sopivat varmasti monenlaisiin perheisiin.

Peek tulee arviolta olemaan aikuisena keskikokoinen eli noin 15-20kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.11.2017
Suloinen Peek, nykyisin Peki, seurasi veljensä tassunjälkiä ja teki tuon elämänsä tärkeimmän matkan 18.11. Nykyään tämä entinen koditon on rakastettu perheenjäsen <3

13.10.2017
Suloinen Peek on varattu omaan rakastavaan kotiinsa <3

———————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Peek saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peek on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Peek tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.