Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: WILL


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

 

29.11.2015
Romanian kaduilla elää valtava määrä kodittomia koiria. Maan ratkaisu tilanteeseen ovat kunnalliset koiratarhat, joiden olot ovat todella epäinhimilliset. Monet epäonniset hylätyt koirat päätyvätkin rankkurien toimesta näille tarhoille, josta niillä on häviävän pieni mahdollisuus päästä ikinä elävänä ulos. Toisinaan Kulkurien yhteistyökumppanien tarhoilla on niin hyvä koiratilanne, että heillä on mahdollisuus ottaa sinne turvaan muutama onnekas koira kunnallisilta tarhoilta. Niin oli käynyt nytkin, kun Glinalla vapaaehtoisena toimiva Stephanie oli ollut käymässä läheisellä kunnallisella tarhalla.

Juuri Stephanien vierailun aikaan eräs koira oli ollut synnyttämässä pentuja ja Stephanie päätti välittömästi pelastaa emon ja täysin puolustuskyvyttömät vastasyntyneet pennut mukaansa. Nopeasta toiminnasta huolimatta viidestä pennusta vain kaksi oli tarpeeksi vahvoja selvitäkseen elämänsä rankasta alusta. Nyt nämä kaksi selviytyjää ovat kasvaneet tarpeeksi vanhoiksi päästäkseen Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta toivottavasti omiin koteihinsa.

Will ja Smithy ovat normaaleja, tasapainoisia ja reippaita pentuja. Ne tutkivat maailmaa uteliaina ja ovat todella ihmisrakkaita. Will on pennuista aavistuksen aktiivisempi. Se vaikuttaa erittäin reippaalta nuorelta mieheltä.

Will on tällä hetkellä noin 5-6 kiloa painava ja 30 cm korkea. Isojen tassujensa perusteella siitä kasvaa aikuisena suurehko keskikokoinen koira. Willillä on hieman iho-ongelmaa, mistä johtuen siltä puuttuu hieman karvaa. Ongelma ei ole vakava ja paranee varmasti pennun päästyä tarhan mutaisista olosuhteista kotiin.

28.12.2015
Lisätty suloiselle Willille uusia kuvia.

1.2.2016
Willistä on talven aika kasvanut jo komea nuori pentu. Se jakaa häkkinsä veljensä Smithyn sekä uuden ystävänsä Baxin kanssa ja kaikki kolme pojankoltiaista tulevat hienosti toimeen keskenään. Luonteeltaan Will on edelleen oma iloinen itsensä. Se on suunnattoman onnellinen aina saadessaan ihmisvieraita. Innostuessaan sen on vaikea tietää miten päin tilanteessa tulisi olla, joten se päätyy pomppimaan ympäriinsä ja tunkemaan ihmisen lähelle ja syliin. Toisinaan siltä irtoaa myös läjä märkiä ja välillä hieman rajujakin suukkoja. Will olisi aivan valmis löytämään oman ihmisensä ja matkustamaan ikiomaan kotiinsa opettelemaan kotikoiran käytöstapoja ja jakamaan suunnatonta iloaan.

3.3.2016
Onnekas Will on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

17.4.2016
Valloittava Will matkasi eilen omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

_________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Will tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Will saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Will on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.