Päivitetty 10.04.2022

Kotia etsivä koira: ELVIS (Muusikko-pentue)


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kuvaukseen adoptioprosessistamme, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
15.8.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Elvis on tullut tarhalle vuodenvaihteessa 11 muun sisaruksensa kanssa. Elviksen lisäksi pentueeseen kuuluu Sting, Ludovico, Lennon, Morrison, Hendrix, Whitney H, Marilyn M, Katy P, Billie E, Cyndi L ja Michael J. Pennut tulevat hyvin toimeen keskenään ja toistaiseksi ovat uteliaita sekä kiinnostuneita ihmisistä. Ne antavat hyvin koskea ja käsitellä, mutta osaa se jännittää. Ihmiskontaktien puute kuitenkin huolettaa Adinaa – pennut saattaisivat tulla aroiksi, kun ne varttuvat saaden vain vähäisiä kohtaamisia ihmisten kanssa. Pennut haukkuvat jonkin verran, niin kuin normaaliin koiran kommunikointiin kuuluukin.

On hyvä huomioida, että pennut ovat vielä hyvin nuoria, joten niiden käytös tulee muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Emme myöskään tiedä mitään pentujen perimästä, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuissa mahdollisesti voisi aikuisena olla.

Elvis on vielä ihmisten suhteen tottumaton, joten se tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Tulevalta omistajalta odotetaan sitoutumista tähän, sekä koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin. On tärkeää, että tulevassa kodissa ymmärretään, että pennun kanssa aivan kaikkea pitää harjoitella ja useita kertoja, ja että pennun kuuluukin kujeilla ja hassutella. Lempeyden ja rakkauden lisäksi siis kärsivällisyys ja huumorintaju ovat tarpeen. Elvis voisi hyötyä kodista, jossa olisi jo ennestään koirakaveri tukemassa kotiutumista ja tottumista uusiin ympyröihin, mutta tapauskohtaisesti muitakin vaihtoehtoja harkitaan.

Elvis on mustaruskea poika, jolla on vaaleaa rinnassa. Elvis on kooltaan nyt n. 52 cm korkea ja noin 20 kilon painoinen.

Päivitykset

10.4.2022

Elvis asuu veljiensä Ludovicon ja Stingin kanssa samassa paddockissa. Urokset tulevat hyvin toimeen keskenään, heillä on rento ja seesteinen tunnelma häkissä. Elvis suhtautuu uteliaasti vieraita kohtaan, se pitää kuitenkin enemmän etäisyyttä kuin veljensä. Elvis tulee vieraiden lähelle, mutta seuraa mieluummin käden ulottumattomissa noin metrin päässä. Elvistä helpottaa kun se saa tutustua ihmisiin omaan tahtiin, paineistuu ja tauottaa houkuttelemalla. Tulevan kodin tulee ymmärtää ajan antamisen tärkeys. Elvis vaikuttaa hieman herkältä, mutta oikein kehityskelpoiselta persoonalta, jolle tarhaelämän häly ei ole eduksi. Elvis haukkuu, jos muut haukkuvat. Koko kolmikko ikäisekseen rauhallisia.

14.1.2022

Aktiivit tapaavat muusikkopentuja paddockissa ja tunnistuksen perusteella Elvis olisi yksi näistä. Kaikki pentueen tyypit ovat innoissaan uusista ihmisistä – vaikuttavat olevan sellaisia reippaita perusteinejä kaikki. Tauottavavat jännittävää tilannetta paljon kopissa. Elvis jää vähän muiden jalkohin.

7.11.2021

Lisätty muutama uusi kuva ja video.

1.11.2021

Muusikkopentueen pojat Ludovico, Elvis, Hendrix sekä Sting jakavat häkin ja tulevat hyvin toimeen keskenään. Elvistä vähän ujostuttaa, mutta tulee pienen harkinnan jälkeen hakemaan namia. Poika on tottumattoman oloinen, mutta seuraa muiden sisarusten mallia tiiviisti. Elvis voisikin hyötyä reippaasta koirakaverista. Ei kuulla haukkuvan vierailun aikana. 

14.8.2021

Mainio Elvis aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

_____________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elvis saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elvis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Elviksen yhteyshenkilö on Laura Arala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.