Päivitetty 22.11.2021

Kotia etsivä koira: KATY P (Muusikko-pentue)


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.11.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Katy P on tullut tarhalle vuodenvaihteessa 11 sisaruksensa ja emonsa Madonnan kanssa. Katyn lisäksi pentueeseen kuuluu Sting, Ludovico, Lennon, Morrison, Hendrix, Whitney H, Marilyn M, Elvis, Billie E, Cyndi L ja Michael J. Koirien taustasta ei tiedetä muuta, kuin että hyvin todennäköisesti ne ovat syntyneet jonkun omistetulle koiralle vahinkopentuina ja sen vuoksi kaikki hylätty tarhalle.

Pennut tulivat pieninä hyvin toimeen keskenään ja asuttivat yhteistä häkkiä. On kuitenkin tavallista, että kun koirille tulee lisää ikää, alkaa kärhämiä resursseista syntyä. Katy P on huomattavasti sisaruksiaan pienemmän kokoinen ja kuluneena syksynä sen sisarukset alkoivat alistaa ja kiusata sitä. Kun yhtenä päivänä pentujen välille tuli isompi riita ja Katy P sai ison haavan kylkeensä, siirsi Adina haavan hoidettuaan Katyn muualle asumaan.

Katy asuttaa nyt tarhalla pientä takapihan aitausta parin ujomman pikkukoiran kanssa. Se on kokemustensa seurauksena sulkeutunut ja on todella reppanan oloinen tarhalla. Katy jännittää uusia ihmisiä, heiluttaa alistuvana häntää ja jähmettyy nurkkaan, välillä se haukahtelee pienesti vieraille. Nameja se ei uskaltaudu syömään vierailun aikana.

Kun sille juttelee iloisella äänellä, pilkahtelee Katyn silmissä pieni ilo ja se haluaisi selkeästi olla rohkeampi kuin on. Adinan mukaan Katy antaa hyvin käsitellä ja alistuu jännittävään tilanteeseen. 

Katy P:lle etsitään ymmärtäväistä ja kärsivällistä perhettä, joka lempeästi ja positiivisilla koulutusmenetelmillä voisi opastaa Katya matkalla kohti kotikoiran elämää. Katyn tulevalla kodilla olisi hyvä olla aiempaa koirakokemusta ja/tai kokemusta nimenomaan ujoista tai aroista koirista. Monet arjen asiat ovat Katylle täysin uusia ja ihmeellisiä ja niihin tutustuminen saattaa vaatia aikaa. Katy voisi hyötyä reippaan ja ystävällisen koiran tuesta.

Kooltaan Katy on pieni keskikokoinen koira, 45 cm ja noin 16 kiloa.

Päivitys

22.11.2021
Kulkurien aktiivit tapasivat Katy P:n Cosoban tarhalla lokakuussa ja Katy särki heidän jokaisen sydämen. Voi pieni Katy reppana! Sen sisarukset ovat kiusanneet sitä ja purreet sille haavan kylkeen, jonka vuoksi Katy P on siirtynyt asumaan eroon sisaruksistaan. Katy on mennyt ujommaksi ja sulkeutunut, todennäköisesti kokemansa seurauksena ja sen tarvitsisi päästä nopeasti pois tarhalta toisenlaiseen ympäristöön. Olemme varmoja, että Katy P varmasti puhkeaisi kukkaan, kunhan vain saisi omaan tahtiinsa ja vaikka jonkun takuulla ystävällisen koiran tukemana totutella kotikoiran elämään.

17.8.2021
Katy P aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Katy P saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Katy on steriloitu ja mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Katyn yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa