Päivitetty 18.07.2022

Kotia etsivä koira: KATY P (Muusikkopentue)


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.6.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Katy P on tullut tarhalle vuodenvaihteessa 11 sisaruksensa ja emonsa Madonnan kanssa. Katyn lisäksi pentueeseen kuuluu Sting, Ludovico, Lennon, Morrison, Hendrix, Whitney H, Marilyn M, Elvis, Billie E, Cyndi L ja Michael J. Koirien taustasta ei tiedetä muuta, kuin että hyvin todennäköisesti ne ovat syntyneet jonkun omistetulle koiralle vahinkopentuina ja sen vuoksi kaikki hylätty tarhalle.

Pennut tulivat pieninä hyvin toimeen keskenään ja asuttivat yhteistä häkkiä. On kuitenkin tavallista, että kun koirille tulee lisää ikää, alkaa kärhämiä resursseista syntyä. Katy P on huomattavasti sisaruksiaan pienemmän kokoinen ja kuluneena syksynä sen sisarukset alkoivat alistaa ja kiusata sitä. Kun yhtenä päivänä pentujen välille tuli isompi riita ja Katy P sai ison haavan kylkeensä, siirsi Adina haavan hoidettuaan Katyn muualle asumaan.

Katy asustaa nyt tarhan pihalla muiden vapaana elävien koirien kanssa ja on toipunut fyysisesti hyvin. Katy on porukassa reippaampi kuin yksin eristettynä, joten uskomme, että sille kokemastaan huolimatta voisi olla hyvä, jos kodissa odottaisi jo ennestään reipas ja ystävällinen koirakaveri. Katy on todella sopuisa muiden koirien kanssa, eikä joudu konflikteihin edes herkuista tai ihmisten huomiosta. Se myös väistää innokkaampien koirien tieltä. Kovin dominoiva koirakaveri ei varmastikaan olisi Katylle sopiva matchi, sillä se todennäköisesti jäisi tämän jalkoihin.

Katy on kiinnostunut ihmisistä ja varsinkin herkut saavat sen hännän huiskimaan ja ilon pilkahtelemaan sen silmissä. Katya kuitenkin vähän ujostuttaa ja se ei ihan tiedä, miten suhtautua vieraisiin. Kun sille juttelee iloisella äänellä, pilkahtelee Katyn silmissä pieni ilo ja se haluaisi selkeästi olla rohkeampi kuin on. Adinan mukaan Katy antaa hyvin käsitellä ja alistuu jännittävään tilanteeseen. Katy P käyttää hyvin rauhoittavia signaaleja ja kommunikoi hienosti niin koirien kuin ihmisten kanssa. 

Katy P:lle etsitään ymmärtäväistä ja kärsivällistä perhettä, joka lempeästi ja positiivisilla koulutusmenetelmillä voisi opastaa Katya matkalla kohti kotikoiran elämää. Monet arjen asiat ovat Katylle täysin uusia ja ihmeellisiä ja niihin tutustuminen saattaa vaatia aikaa.

Kooltaan Katy on pieni keskikokoinen koira, 47 cm ja noin 18 kiloa.

Päivitys

16.6.2022

Katy P tavattiin vapaana Cosoban pihalla muiden koirien keskellä kesäkuun aktiivimatkalla. Katy P oli oma itsensä: iloinen, innokas ja toimi sopuisasti koiraporukoissa. Hän tuli ihmisen luo hakemaan nameja rohkeasti. Häntä heilui ja Katy P hakeutui muutenkin ihmisen vierelle ja haistelee niin meitä aktiiveja kuin ympäristöäkin tarkasti. Aktiivin kirjatessa päivityksiä Katy P:stä, hakeutui tämä ihan vierelle rauhassa ihmettelemään tapahtumia. Mistähän löytyisi tämän upean neidin ikioma koti?

Lisätty uusia kuvia ja video neidistä.

4.5.2022
Yhdistyksen aktiivit tapasivat Katy P:n tarhalla jälleen maaliskuussa. Vapaana tarhan pihalla eläminen on tehnyt Katylle hyvää ja se on reipastunut todella paljon! Katy seurailee kiinnostuneena tarhalla liikkuvia vieraita ja kerjää näiltä nameja. Katy on kaikin tavoin tyynen ja uteliaan oloinen. Katy tukeutuu toisiin, lempeisiin koiriin ja oma, ystävällinen koirakaveri olisi varmasti Katyn mieleen.

Katylle lisättiin paljon uusia kuvia ja videoita.

29.1.2022
Yhdistyksen aktiivit tapasivat Katy P:n vieraillessaan Cosoban tarhalla joulukuussa. Katy oli päässyt muuttamaan muiden tarhan pihalla vapaana elävien koirien porukkaan ja oli siellä huomattavasti reippaampi. Se on kuitenkin hyvin alistuva muiden koirien suhteen ja väisti ja varoi heti, jos toinen koira tuli lähelle. Ihmisistä Katy on kiinnostunut ja muiden koirien suunnatella muihin puuhiin, uskaltautuu se vieraiden luokse hakemaan nameja. Nameista Katy innostuukin kovasti ja vaikuttaa olevan hyvin motivoitavissa herkuilla!

Koiratarha ei ole Katyn kaltaiselle koiralle yhtään oikea paikka ja Katy voisi niin hurjan paljon paremmin omassa kodissa, missä se saisi tarvitsemaansa rauhaa ja tilaa totutella maailman ihmeisiin.

Katy P:lle lisättiin uusia kuvia ja video.

22.11.2021
Kulkurien aktiivit tapasivat Katy P:n Cosoban tarhalla lokakuussa ja Katy särki heidän jokaisen sydämen. Voi pieni Katy reppana! Sen sisarukset ovat kiusanneet sitä ja purreet sille haavan kylkeen, jonka vuoksi Katy P on siirtynyt asumaan eroon sisaruksistaan. Katy on mennyt ujommaksi ja sulkeutunut, todennäköisesti kokemansa seurauksena ja sen tarvitsisi päästä nopeasti pois tarhalta toisenlaiseen ympäristöön. Olemme varmoja, että Katy P varmasti puhkeaisi kukkaan, kunhan vain saisi omaan tahtiinsa ja vaikka jonkun takuulla ystävällisen koiran tukemana totutella kotikoiran elämään.

17.8.2021
Katy P aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Katy P saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Katy on steriloitu ja mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Katyn yhteyshenkilönä toimii: Outi Kekkonen 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.