Päivitetty 20.04.2022

Kotia etsivä koira: MICHAEL J (Muusikko-pentue)


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association, Cosoba )
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.4.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Michael J on tullut tarhalle vuodenvaihteessa 11 muun sisaruksensa kanssa. Michaelin lisäksi pentueeseen kuuluu Elvis, Ludovico, Sting, Lennon, Morrison, Hendrix, Billie E, Marilyn M, Katy P, Cyndi L ja Whitney H.  Pennut tulevat hyvin toimeen keskenään ja toistaiseksi ovat uteliaita sekä kiinnostuneita ihmisistä. Ne antavat hyvin koskea ja käsitellä, mutta osaa se jännittää. Ihmiskontaktien puute kuitenkin huolettaa Adinaa – pennut saattavat tulla araksi, kun ne kasvavat. Pennut haukkuvat jonkin verran, niin kuin normaaliin koirakäytökseen kuuluukin.

Muusikkopennut ovat kasvaneet keskikokoisiksi koiriksi, ne ovat kooltaan noin 20kg ja 50cm. Michaelista on otettu luustokuvat, joissa ei havaittu mitään poikkeavaa.

Tälle pojalle etsitään aktiivista perhettä, joka kärsivällisesti ja positiivisilla koulutusmenetelmillä voisi opastaa hänet kotikoiran tavoille. Pojalla on erikoinen väritys ja hän on todella komea. Oikealla opastuksella hänellä voisi olla valoisa tulevaisuus kotikoirana. Hänestä voisi saada kivan harrastuskaverin tai hyvää seuraa pitkille lenkeille. On kuitenkin hyvä huomioida, että monet arjen asiat ovat Michaelille täysin uusia ja ihmeellisiä ja niihin tutustuminen saattaa vaatia aikaa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

20.4.2022

Michael J. kuvautettiin tällä viikolla eikä röntgen-kuvissa näkynyt mitään huolestuttavaa. Liekö Michael aiemman reissun aikana ollut jo hiukan väsähtänyt vierailijoiden aiheuttamaan muutoksiin arjessa. Michaelin tilannetta seurataan reissujen yhteydessä, mutta onnellinen uutinen on se, että Michaelin luusto on hyvässä kunnossa. Olisikin korkea aika, että Michaelin huomaisi oma perhe ja se pääsisi pian matkaamaan uuteen kotiinsa Suomeen.

5.4.2022

Aktiivit tapasivat Michael J:n maaliskuussa Cosoban tarhalla. Michael oleskeli vapaana pihalla, mutta ei ottanut kontaktia ihmisiin. Michaelia seurailtiin muutaman päivän ajan ja havaittiin, että se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Se välttelee kontakteja ja käyttää taitavasti rauhoittavia eleitä. Michael istuskeli katselemassa tarhan menoa ja sen istuma-asento näytti hiukan kapealta. Reissun viimeisenä päivänä huomattiin, että Michael vietti paljon aikaa makaamalla kerällä tarhan seinustalla. Michael J. käytti taitavasti rauhoittavia eleitä ja kommunikoi epämukavuuttaan murisemalla lähestyvälle koirille ja se vaikuttikin hiukan kipeältä. Michaelista pyydettiin eläinlääkärin tarkistusta ja sen tilannetta päivitetään, kun se on käynyt tutkimuksissa. 

29.1.2022

Muusikkopentueen iloinen Michael J. on ikäväkseen jämähtänyt tarhalle ja ehtinyt kasvaa jo vuoden ikään, joten se siirretään aikuisten koirien kategoriaan. Onnekseen Michael saa asustella vapaana pihamaalla, jossa se saa sosialisoida ja leikkiä muiden koirien kanssa. Michael tuleekin erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa. Michael seurailee aktiiviemme mukana ja käy hakemassa herkut parempiin suihin ennen kuin menee taas omia menojaan. Michael ei oikein tunnu vielä tietävän, miten ihania ihmiset ovat ja sen toivoisikin pääsevänsä jo pian kotiin oppimaan kotikoiran kujeita! Michaelin kotiutumiseen on varattava reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja nameja. Koulutuksen on oltava ehdottoman koiralähtöistä ja tulevan omistajan olisi hyvä perehtyä koirien kommunikointiin ja elekieleen.

Muusikkopennut ovat kasvaneet keskikokoisiksi koiriksi, ne ovat kooltaan noin 20kg ja 50cm.

15.1.2022

Michael vielä tarhalla olevine sisaruksineen tavattiin joulukuussa kun aktiivimme vierailivat Cosoban tarhalla.  Michael asuu päivät vapaana pihalla ja liikkuu siellä iloisesti muiden mukana. Poika haki vierailta nameja aina välillä, mutta ei hyörinyt koko ajan vieraiden ympärillä tai hakeutunut vieraiden seuraan. Vieraita seurasi heidän liikkuessaan tarhalla koko ajan noin 30 koiran “seurue” ja niin Michael kuin siskonsa Whitney H, joka myöskin oleskelee pihalla,  väistivät muita koiria ja siksi pysyttelivät etäänpänä. Michael ei vaikuta kuitenkaan aralta vaan pikemmin tilanne kokonaisuudessaan hämmensi poikaa.

17.8.2021

Michael on päässyt mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja etsii sitä omaa kotia.

—————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Michael J saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Michael on kastroitu ja mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin

Michaelin yhteyshenkilönä on: Outi Kekkonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.