Kotia etsivä koira: DESIREE (D-Team)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.9.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Desiree, Damon ja Dax päätyivät tarhalle alkuvuodesta 2022, kun paikallinen nainen löysi pennut pellolta ja toi ne tarhalle. Kulkurien aktiivien tavatessa pennut ne olivat tottumattomia kosketukseen ja jännittivät hieman uusia ihmisiä, mutta eivät olleet kuitenkaan arkoja. Pennut ottivat nameja aktiivien kädestä innoissaan ja maistelivat myös aktiivien sormia. Uteliaat ja toimeliaat D-teamin pennut käyttävät myös ääntään reippaasti tarhalla.

Kuten koko D-teamille, myös Desireelle uusien ihmisten tapaaminen on jännittävä tilanne. Desiree osaa hienosti kuitenkin tauottaa ja käydä kauempana rauhoittumassa, kun tilanne alkaa tuntua liian jännittävältä, eikä siis tunge itseään liian pelottavaan tilanteeseen kun on mahdollisuus väistää. Vieraiden ihmisten kosketusta Desiree hieman väistelee, sillä se on neidille uusi asia ja kyse onkin varmasti tottumattomuudesta ja juuri siitä, ettei Desiree ole tarhalla tavannut juurikaan ihmisiä. Muuten ihmiset kuitenkin kiinnostavat neitiä, ja se käykin syömässä nameja kädestä siinä missä veljensäkin.

Desiree on todella utelias ja namien perään, mikä voikin tulevaisuudessa helpottaa neidin kouluttamista positiivisella ja koiralähtöisellä otteella. Desireelle ideaalein ympäristö olisi varmasti rauhallisempi alue, ei välttämättä kerrostalo ja perheessä voisi olla reipas koirakaveri tukemassa Desireetä kohti tasapainoisen kotikoiran elämää. Tarhalla Desiree tukeutuu veljiinsä melko paljon.

Desiree kasvanee noin 50cm korkeaksi, keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

12.12.2023

Desiree ei toistaiseksi etsi aktiivisesti kotia huomattavan arkuuden vuoksi. Seuraamme Desireen kehittymistä ja pyrimme edistämään toimenpiteitä joilla saisimme Desireelle lisää positiivisia, sosiaalisia kokemuksia ja mahdollisesti mallioppimista reippaammilta koirilta ja aktivoimme Desireen kodin etsinnän jos kehitys-suunta muuttuu parempaa kohti. 

Voi pientä Desiree-raukkaa. Desiree sekä veljensä Dax ovat kasvaneet tarhalla valitettavan aroiksi koiriksi. Aktiivimme tapasivat koirat lokakuussa 2023. Aktiiviemme lähestyessä häkkiä, Desiree livahtaa koppiin turvaan. Se ei lähesty lainkaan ihmistä, vaikka vieras on häkin ulkopuolella. Vieraat käyvät Desireen häkissä, mutta vieraat ihmiset pelottavat Desireetä paljon eikä Desiree uskalla liikkua vieraan ollessa häkissä. Desiree ei uskalla syödä sille maahan heiteltyjä nameja vaan se nojaa nököttää kopissa ja nojaa kopin takaseinään kylki vieraisiin päin. Vieraiden lähtiessä häkistä, Desiree käy haistamassa vieraan jäljet, ennen kuin livahtaa jälleen koppiin turvaan. 

29.9.2022

Aktiivimme tapasivat Desireen syyskuun alussa. Siinä missä D-pentueen pojat olivat edelleen reippaita ja iloisia, Desiree oli selvästi arempi ja ujompi kuin viimeksi tavattaessa. Se pysyi pääosin pedillään kopissa piilossa, eikä syönyt koppiin heiteltyjä nameja aktiivien ollessa häkissä. Desireetä jännittää kovasti ja alkuun se pyrkikin karkuun, kun aktiivi kurkkaa koppiin. Aktiivien hengailtua häkissä jonkin aikaa Desiree pystyi syömään kopissa kun aktiivit olivat pois näköpiiristä. Viereisen häkin puolelta heitellyt namit olivat myös Desireen mielestä vähemmän jännittäviä, ja niitä söikin mielellään.

Lisätty uusia kuvia ja videoita Desireestä.

26.5.2022

Kaunis Desiree pääsi adoptio-ohjelmaan etsimään omaa, loppuelämän kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Desiree saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Desiree on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Desireen yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.