Päivitetty 07.09.2022

Varattu koira: DAMON (D-team)


Syntymäaika: n. 10/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.9.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Desiree, Dax ja Damon päätyivät tarhalle alkuvuodesta 2022, kun paikallinen nainen löysi pennut pellolta ja toi ne tarhalle. Kulkurien aktiivien tavatessa pennut ne olivat tottumattomia kosketukseen ja jännittivät hieman uusia ihmisiä, mutta eivät olleet kuitenkaan arkoja. Pennut ottivat nameja aktiivien kädestä innoissaan ja maistelivat myös aktiivien sormia. Uteliaat ja toimeliaat D-teamin pennut käyttävät myös ääntään reippaasti tarhalla.

Kaikki D-teamin pennut ovat melko tottumattomia ihmisiin, ja uusien ihmisten tapaaminen onkin niille hyvin jännittävää. Damon on pentueen rohkein ja lähestyykin uusia ihmisiä ensimmäisenä, sähläten iloisesti kuvissa ja videoissa etualalla. Jännittävässä tilanteessa Damon on aktiivinen ja näennäisesti reipas ja tulevassa kodissa onkin hyvä panostaa stressitasojen laskuun.

Kuten myös sisaruksensa, myös Damon on utelias ja namien perään. Tämä epäilemättä helpottaa Damonin kouluttamista positiivisella vahvisteella tulevaisuudessa. Sisarustensa tavoin Damon voisi sopia monenlaisiin perheisiin tai elämäntilanteisiin, kunhan asumismuoto on jokin muu kuin kerrostalo – reippaan haukkumisen vuoksi D-teamin kotien tulisi löytyä muualta kuin kerrostaloista. Damon on elänyt koko ikänsä toisten koirien kanssa, joten reipas koirakaveri ei varmasti haittaisi poikaa. Todennäköisesti Damon ei tule sopimaan pelkäksi sohvaperunaksi vaan tulee kotiuduttuaan kaipaamaan erilaista aivojumppaa ja yhteistä puuhastelua tai harrastelua omistajansa kanssa.

Damon kasvanee noin 50cm korkeaksi, keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

7.9.2022

Tänään on Damonin onnenpäivä; se on pentueestaan ensimmäisenä varattu omaan kotiin <3

29.5.2022

Damon pääsee sisarusparvensa viimeisenä adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti. Mikäli Damon tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu steriloimaan/kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia/kastrointia.

Damon saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Damon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Damonin yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.