Päivitetty 29.01.2023

Kotia etsivä koira: DAX (D-Team)


Syntymäaika: n. 10/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.9.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Dax, Damon ja Desiree päätyivät tarhalle alkuvuodesta 2022, kun paikallinen nainen löysi pennut pellolta ja toi ne tarhalle. Kulkurien aktiivien tavatessa pennut ne olivat tottumattomia kosketukseen ja jännittivät hieman uusia ihmisiä, mutta eivät olleet kuitenkaan arkoja. Pennut ottivat nameja aktiivien kädestä innoissaan ja maistelivat myös aktiivien sormia. Uteliaat ja toimeliaat D-teamin pennut käyttävät myös ääntään reippaasti tarhalla.

Dax haukkuu innoissaan uusille ihmisille ja ottaakin kierroksia jännittävästä tilanteesta. Ylipäätään Dax vaikuttaa käyttävän ääntään D-teamista eniten ja haukkuu lähes taukoamatta jännittävässä tilanteessa, joten paras asumismuoto Daxille olisi varmasti jokin muu kuin kerrostalo. Dax kuitenkin oli kovin kiinnostunut ihmisistä ja jää haukkumaan perään aktiivien poistuttua häkistä. Daxin tulevan kodin tuleekin panostaa yksinoloharjoituksiin koiralähtöisellä otteella.

Dax voisi sopia monenlaiseen kotiin, kunhan perheessä riittää kärsivällisyyttä tukea nuorta koiraa koiralähtöisin koulutusmetodein. Reipas koirakaveri kotona ei varmasti haittaisi tämän nuorukaisen kotiutumista, sillä Dax on viettänyt koko ikänsä toisten koirien kanssa. Aktiivinen nuori Dax tuskin soveltuu pelkäksi sohvaperunaksi, ja perheen kannattaakin varautua tarjoamaan Daxille riittäviä määriä mielekästä tekemistä. Dax kasvanee noin 50cm korkeaksi, keskikokoiseksi koiraksi.

Dax on sairastanut babesian, mutta hoitojen jälkeen testitulokset ovat olleet negatiiviset.

Päivitykset

29.9.2022

Aktiivimme tapasivat Daxin sisaruksineen syyskuun alussa. Dax oli porukan rohkein, ja pysytteli lähimpänä ihmisiä ollen selvästi innostunut vieraista ja nameista. Siitä huolimatta D-pennut ovat tottumattomia ihmisiin ja myös Dax pysyttelee kopissa sisällä tullen ulos vain osittain hakiessaan herkkuja ja maistellessaan aktiivien sormia. Dax haukkuu edelleen melko paljon, sekä innostusta että huomiota. Dax lähestyy ihmistä rohkeasti, mutta säpsyilee ja perääntyy silti jonkin verran.

Lisätty Daxille uusia kuvia ja videoita.

5.5.2022

Suloinen Dax tassuttelee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotia!

_____________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti. Mikäli Dax tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu steriloimaan/kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia/kastrointia.

Dax saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dax on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Daxin yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.