Kodin saanut koira: MR DARCY

Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin 
kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta


29.9.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Eräs autonkorjaaja toi Mr Darcyn ja sen mahdollisen siskon, Georgianan, steriloitavaksi vuodenvaihteessa. Hänen aikeenaan oli hylätä sisarukset operaatioiden jälkeen pellolle ja muuttaa pois maasta. Mies väitti, että Georgiana ja Mr Darcy hyökkäilivät kissojen kimppuun ja olivat muutenkin arvaamattomia. Sisarukset olivat hyvin peloissaan tullessaan  tarhalle ja Adina epäili, että ne ovat saattaneet olla pelkoaggressiivisia miestä kohtaan. Tämä ei ole mitenkään arvaamatonta käytöstä koiralta – moni koira yrittää puolustautua, jos sitä kohdellaan huonosti. Mitään tällaista käytöstä ei kuitenkaan ole huomattu tarhalla.

Kulkurien aktiivit tapasivat sisarukset sekä maaliskuussa että kesäkuussa. Molemmat sisarukset elelivät isossa koiraporukassa pihalla vapaana ja ne luovivat hyvin isossa porukassa. Sisarukset viihtyivät koiraporukassa ja vapaina pihalla. Kumpikin koira vältteli konflikteja – ne vaikuttavatkin helpon ja mutkattoman oloisilta koirilta. Molemmat koirat viestivät elekielellään selkeästi, eikä kumpikaan erityisemmin haukkunut. Maaliskuun vierailulla aktiivit huomasivat, että Mr Darcy on  siskoaan varautuneempi. Se haki namit kyllä kädestä siskon mukana, mutta oli tottumaton suoran kosketuksen suhteen. Mr Darcy kuitenkin pysyi vieraiden lähellä – se oli utelias ja kiinnostunut. Mr Darcy kuitenkin väsähti nopeasti jännityksen myötä ja hakeutui itse lepäämään etäämmälle. Kesäkuun tapaamisen aikana Mr Darcy touhusi iloisesti pihalla ja keskittyi vesileikkeihin. Se piti edelleen hiukan etäisyyttä ihmisiin, mutta ei vaikuttanut mitenkään pelokkaalta. 

Mr Darcy ottaa mallia siskostaan ja seuraa vanavedessä perässä, joten se voisi siis hyötyä reippaasta koirakaverista myös Suomessa. Mr Darcyn kokemukset ihmisistä eivät välttämättä ole parhaita. Mr Darcy tulee siis tarvitsemaan runsaasti aikaa ja positiivisia kokemuksia, jotta se tottuu uuteen elämäänsä Suomessa. Tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää koiran elekieltä ja olla valmis kouluttamaan koiraa positiiviseen vahvistamiseen perustuen. Aiempi koirakokemus on Mr Darcyn kanssa ehdottomasti plussaa. Mr Darcya ei luovuteta ihan vilkkaimpaan ympäristöön. Kooltaan Mr Darcy on noin 40 cm ja noin 15 kg, se on vähän tanakassa kunnossa. Mr Darcylla on pitkä selkä ja lyhyet jalat, joten sen painonhallintaan ja liikuntaan tulee jatkossa kiinnittää huomiota. Mr Darcylla on myös paksu turkki, joka voi tarvita hoitoa.

 

Päivitykset

14.1.2023
Mr Darcy saapui Suomeen oman perheensä luokse.

3.11.2022
Mr Darcy varattiin omaan kotiin!

29.9.2022

Aktiivimme tapasivat upean Mr Darcyn syyskuun alussa tarhalla. Vieraiden ihmisten tullessa häkkiin Mr Darcy vilahti koppiin piiloon, mutta hetken kuluttua uskaltautui hakemaan heitettyjä nameja kun ihmiset eivät huomioineet sitä millään tavalla. Heti ihmisten poistuttua Mr Darcy tulee haistelemaan jäljet paikasta, missä ihmiset olivat olleet. Ihmiset siis kiinnostaisivat, vaikka kovasti jännittääkin. Lisätty pari uutta kuvaa ja videota.

29.8.2022
Kulkurien aktiivi tapasi Mr Darcyn tarhalla elokuun alussa. Mr Darcy oli siirretty asumaan paddockiin eli koira-aitaukseen siskonsa ja yhden toisen koiran kanssa. Mr Darcy lähestyi vierasta ja mukana ollutta tarhan vapaaehtoista, mutta ei tullut kosketusetäisyydelle. Mr Darcy kierteli ihmisiä, mutta lopulta meni istumaan seinän viereen. Namien avulla Mr Darcy olisi voinut reipastua. Lisätty uusia kuvia ja videoita!

17.6.2022
Mr Darcy aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr Darcy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr Darcy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mr Darcyn yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: