Kodin saanut koira: MERIPIHKA (Tehdaspentue) (nyk. Hilla)

Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

27.9.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Tehdaspentueen kymmenen pentua pelastettiin pentuina Cosoban tarhan lähellä olevan tehtaan pihalta. Kuin ihmeen kaupalla kaikki niistä selvisivät pentuajan vaaroista ja niistä on nyt kasvanut reippaita ja iloisia nuoria aikuisia. Ikävä kyllä korona-ajan aiheuttaman tarhavierailutauon vuoksi ne ovat joutuneet odottamaan adoptio-ohjelmaan pääsyä aivan liian kauan. Vihdoin ne saavat nyt mahdollisuuden etsiä omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Kaikki Tehdaspentueen tyypit ovat aivan huikean tasapainoisia, rohkeita ja iloisia koiria. Taustastaan huolimatta Tehdaspentueen sisarukset vaikuttavat kaikki todella mutkattomilta tyypeiltä, jotka varmasti voisivat sopia monenlaiseen kotiin.

Tehdaspentueen Merivuokko, Koralli, Meripihka ja Mangrove asustavat häkkiä yhdessä. Meno tässä häkissä on iloista ja energistä. Porukan ei kuulla haukkuvan. Koirat ovat tasapainoisen ja reippaan oloisia eivätkä pelkää vieraita. Näistä kuitenkin Meripihka on hiukan tottumaton vieraiden ihmisten kanssa toimimiseen, se ei oikein tiedä miten ihmisten kanssa pitäisi olla. Araksi Meripihkaa ei kuitenkaan kuvailla ja se uskaltautuu haistelemaan vieraita sisarustensa tukemana. Meripihka ottaa hyvin mallia reippaammista sisaruksistaan ja se varmasti hyötyisi mukavan koirakaverin esimerkistä myös kotona.

Kultainen Meripihka on kooltaan n. 50cm ja 22kg.

Vaikka Tehdaspentueen tyypit ovat tarhalla todella reippaita ja mutkattoman oloisia, on kuitenkin hyvä muistaa, että ne ovat kasvaneet tarhalla, eivätkä ne elämänsä aikana ole nähneet paljoakaan häkin ulkopuolista elämää. Kaikki kotikoiran elämään liittyvät kommervenkit tulevat siis olemaan niille täysin uusia ja totuttelu esimerkiksi sisätiloissa asumiseen ja hihnalenkkeilyyn tulee varmasti viemään oman aikansa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

27.9.2022

Saatiin kuulla Hillan perheeltä kuulumisia. Hilla on ollut nyt puolivuotta omassa kodissaan ja arki sujuu nykyään jo oikein hyvin. Hillan perhe kertoo seuraavasti:

“Meillä menee oikein hyvin. Hilla on jo kuin toinen koira ensimmäisiin kuukausiin verrattuna. On muuttunut niin fyysisesti kuin henkisestikin paljon.
Enää ei läheskään niin monet asiat pelota, Hillasta on tullut leikkisä ja aktiivinen koira.
Lapsia Hilla vielä tarkkailee ja on varovainen kun lapset liikkuvat kotona. Mutta pystyy jo olemaan samassa huoneessa lasten kanssa, kunhan on muutaman metrin turvaväli. Edistystä on tässäkin asiassa tapahtunut paljon. Lapset onneksi osaavat edelleen olla erityisemmin huomiomatta Hillaa.
Hilla alkoi vähän aikaa kotona oltuaan huutaa (ihan hurja ääni, ei oikein  haukkumista vaan sellaista rääkymistä) metsässä näkemilleen toisille koirille ja ihmisillekin.
Mentiin koulutukseen ja saatiin sieltä vinkkejä harjoituksiin, joissa palkitaan rauhassa katsomisesta kun on jokin jännä asia näköpiirissä.
Nyt tilanne on sellainen, että Hilla huutaa vain niille koirille, jotka metsässä ensin aloittavat haukkumisen.
Ollaan nyt ulkoiltu säännöllisesti myös kaupungissa ja saatu onnistuneita, rauhallisia ohituksia. Hilla ei kaupungilla kiihdy koirien ja ihmisten näkemisestä. Ilmeisesti kyse on siellä metsässä myös omasta reviiristä ja tietysti siitä, että harvemmin näemme ketään lenkeillä.
Pari viikkoa sitten Hilla kävi ensimmäisen kerran ravintolassa. Hilla oli kuin olisi suorastaan kanta-asiakas. Mietin silloin, kun Hillan kanssa odotettiin ruokien tuomista pöytään, että pitkä on matka Cosoban tarhalta tähän tilanteeseen.
Arki sujuu mainiosti.
Hilla löysi nopeasti paikkansa laumassa. Vanhaan laikamixiin tukeutuu edelleen tarvittaessa ja tuntuu suorastaan palvovan mummokoiraa. Mummokoiralle vähempikin läheisyys ja kirputtaminen varmaan riittäisi.
Hilla on tuonut rauhalliseen laumaan vauhtia ja lenkeillä on tahti reipastunut.
Kotiin Hilla jää rauhallisesti kun lähden töihin aamuisin. Aiemmin Hilla joskus kurkkasi eteiseen, kun lähdin aamulla. Nyt ei ole pariin kuukauteen edes tullut katsomaan kun lähden töihin, torkkuu pedissään.
Vaikka virtaa ja intoa on, Hilla ei ole edes rikkonut mitään kotona, leluja on vaan silpunnut.
Kaikki on siis mennyt Hillan kanssa tosi hienosti.”

 

Kiitos kuulumisista! Lisättiin myös kaksi uutta kuvaa Hillasta profiiliin.

10.4.2022

Meripihka, uudelta nimeltään Hilla, pääsi muuttamaan omaan kotiin kolmen koirasiskon perheeseen. Onnea uuteen elämään Hilla ja perhe! <3

28.3.2022

Kyllä on onnekkaan koiran helppo hymyillä! Meripihka on varattu omaan kotiin.

19.1.2022

Aktiivimme pääsivät viimeisimmällä matkallaan tapaamaan tehdaspentuetta. Tässä häkissä on melkoinen meininki, kun koirat juoksentelevat edestakaisin. Pentuekamut ovat sopuisia eikä niillä tule resursseista riitaa. Tehdaspentueen Merivuokko, Mangrove, Meripihka ja Koralli ovat hiukan tottumattomia ihmisvieraisiin. Ne ovat kuitenkin kovin uteliaita, vaikka säpsähtelevät vieraiden äkkinäisiä liikkeitä. Herkulliset namit katoavat kuitenkin käsistä niin, että meinaavat sormet lähteä mukana. Koralli ja Meripihka käyvät välillä tauottamassa kopissa, ennen kuin tulevat takaisin menoon mukaan.

2.12.2021

Meripihka aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Meripihka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Meripihka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: