Päivitetty 07.09.2022

Kotia etsivä koira: DESIREE (D-Team)


Syntymäaika: n. 10/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

23.5.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Desiree, Damon ja Dax päätyivät tarhalle alkuvuodesta 2022, kun paikallinen nainen löysi pennut pellolta ja toi ne tarhalle. Kulkurien aktiivien tavatessa pennut ne olivat tottumattomia kosketukseen ja jännittivät hieman uusia ihmisiä, mutta eivät olleet kuitenkaan arkoja. Pennut ottivat nameja aktiivien kädestä innoissaan ja maistelivat myös aktiivien sormia. Uteliaat ja toimeliaat D-teamin pennut käyttävät myös ääntään reippaasti tarhalla.

Kuten koko D-teamille, myös Desireelle uusien ihmisten tapaaminen on jännittävä tilanne. Desiree osaa hienosti kuitenkin tauottaa ja käydä kauempana rauhoittumassa, kun tilanne alkaa tuntua liian jännittävältä, eikä siis tunge itseään liian pelottavaan tilanteeseen kun on mahdollisuus väistää. Vieraiden ihmisten kosketusta Desiree hieman väistelee, sillä se on neidille uusi asia ja kyse onkin varmasti tottumattomuudesta ja juuri siitä, ettei Desiree ole tarhalla tavannut juurikaan ihmisiä. Muuten ihmiset kuitenkin kiinnostavat neitiä, ja se käykin syömässä nameja kädestä siinä missä veljensäkin.

Desiree on todella utelias ja namien perään, mikä voikin tulevaisuudessa helpottaa neidin kouluttamista positiivisella ja koiralähtöisellä otteella. Kuten myös veljensä, Desireekin voisi sopia monenlaiseen perheeseen ja tilanteeseen, mutta ainakin tarhalla esiintyneen äänenkäytön vuoksi asumismuotona lähtökohtaisesti olisi toivottavaa olla joku muu kuin kerrostalo. Koko ikänsä toisten koirien kanssa elänyt Desiree voisi hyötyä reippaammasta koirakaverista opetellessaan kotikoiran elämää. Todennäköisesti Desiree ei tule sopimaan pelkäksi sohvaperunaksi vaan saattaa kotiuduttuaan kaivata erilaista aivojumppaa ja mukavaa koiran ehdoilla tapahtuvaa puuhastelua ja harrastelua myös ihmisen kanssa.

Desiree kasvanee noin 50cm korkeaksi, keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

26.5.2022

Kaunis Desiree pääsi adoptio-ohjelmaan etsimään omaa, loppuelämän kotia.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Desiree saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Desiree on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Desireen yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.