Kotia etsivä koira: MICHAEL J (Muusikko-pentue)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

13.12.2023
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Michael J on tullut tarhalle vuoden 2021 lopussa 11 sisaruksensa ja emonsa Madonnan kanssa. Michaelin lisäksi pentueeseen kuuluu StingLudovicoLennonMorrisonHendrixWhitney HMarilyn MElvisBillie ECyndi L ja Katy P. Koirien taustasta ei tiedetä muuta, kuin että hyvin todennäköisesti ne ovat syntyneet jonkun omistetulle koiralle vahinkopentuina ja sen vuoksi kaikki hylätty tarhalle.

Puolet Michaelin sisaruksista on jo päässyt kotiin Suomeen, mutta Michael J on jämähtänyt tarhalle. Hyvin yksipuolisesta kasvuympäristöstä ja koronapandemia-ajan vähien ihmiskontaktien seurauksena siitä on kasvanut arka ja varovainen nuorukainen. Michael asustaa häkissä siskonsa Whitney H seuranaan. Vieraiden saapuessa häkkiin Michael hyppää kopin päälle, joka on sen turvapaikka. Michael tukeutuu voimakkaasti häkkikaveriinsa ja se luovutetaankin vain toisen koiran kaveriksi. Michael jännittää vieraita ihmisiä, mutta uskaltautuu syömään vähän nameja vieraan kädestä ollessaan turvapaikassaan, kunhan Whitney on tilanteessa tukena. Michael ei anna koskea ja se säikähtää ihmisen yllättäviä liikkeitä ja kädessä olevia esineitä.

Michael J käyttää taitavasti rauhoittavia eleitä ja kommunikoi hyvin niin ihmisen kuin koirienkin kanssa. Michael vaikuttaa alistuvalta koiralta, joka mieluummin väistää sitä jännittävässä tilanteessa. Michaelin ei kuulla haukkuvan. Michaelilla on erikoisen värinen turkki ja se on todella näyttävä tapaus. Michael toivoisi pian pääsevänsä omaan kotiin, jossa sen ei enää tarvitsisi peruutella pelottavista tilanteista moon walk -tyylillä vaan se voisi varovaisesti sipsuttaa myös tutustumaan uusiin asioihin oman ihmisen tuella.

Tälle kauniille herkälle pojalle etsitään koirakokenutta kotia rauhalliselta alueelta. Michaelin kotiutuminen tulee vaatimaan reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Perheen tulee ymmärtää, että Michael on kasvanut tarhaoloissa, eikä se ole koskaan sosiaalistunut ihmisiin eikä ihmisten normaalina pitämiin arkeen kuuluviin asioihin. Michael tukeutuu voimakkaasti koiraseuraan ja se luovutetaankin vain perheeseen, jossa sillä on koiraseuraa. Michael toivoo saavansa joskus vielä kokea, millaista on elää turvallisessa kodissa, jossa stressaavat tarhaolot ovat muisto vain eikä sen tarvitse enää pelätä.

Michael on kooltaan n. 47cm ja 17kg.

Päivitykset 

13.12.2023

Michael J ei toistaiseksi etsi aktiivisesti kotia huomattavan arkuuden vuoksi. Seuraamme pojan kehittymistä ja pyrimme edistämään toimenpiteitä, joilla saisimme Michaelille lisää positiivisia, sosiaalisia kokemuksia ja mahdollisesti mallioppimista reippaammilta koirilta. Aktivoimme Michaelin kodin etsinnän, jos kehityssuunta muuttuu parempaa kohti.

Michael J. tavattiin lokakuun tarhareissulla.  Michael J. asustelee Whitney kanssa ja näkee selvästi, että tarhaelämä ei tee heille hyvää – vaikka kaksikko ei toki muusta tiedäkään. Kaksi siivoojaa (isä ja poika) kävivät häkissä juuri ennen kuin vierailijat menivät häkkiin. Siivoojat ahdistivat koirat nurkkaan ja koskettelivat kauhusta kankeita koiria. Kaksikko oli siis kovin järkyttynyt vieraiden mennessä sisään. Koirille tuttu aktiivi istuutui kopin katolle ja Michael uskaltautui steppailemaan selän taakse. Poika uskalsi juuri ja juuri ottaa namin Tarun kädestä, mutta sitten pitikin jo tauottaa. Michael J. ei lähesty muita vieraampia ihmisiä ja säikkyy liikkeitä. 

1.8.2023

Uusia kuulumisia Michael J:lta! Michael J ja siskonsa Whitney tavataan toukokuun lopulla tarhalla. Kun Kulkureiden toimijat menevät häkkiin sisälle, alkaa kova häsellys ja Michael hyppää kopin katolle joka selkeästi on sen turvapaikka. Molemmat rauhoittuvat syömään nameja maasta ja Michael uskaltautuukin ottamaan nameja kädestä mutta perääntyy heti sen jälkeen. Michael seuraa siskonsa esimerkkiä ja haistelee vieraita ihmisiä hieman etäämmältä. Missä on suloisen herkkispojan oma koti?

Michael J:n profiiliin lisätty uusia kuvia ja videoita.

16.2.2023

Voi Michael-kulta! Michael J jännittää ihmisiä ja hyppää kopin katolle, kun Kulkurien aktiivit menevät sisään häkkiin. Kopin katto on muutenkin selkeästi turvapaikka ja hyppää sinne, kun jännittää. Syö nameja kädestä. Esittää paljon rauhoittavia eleitä. Michael on valitettavasti jäänyt tarhaoloissa tottumattomaksi pikkukoiraksi, eikä sitä voi lähestyä eikä koskea. Kuitenkin Michael pysyy enemmän paikallaan kuin häkkikaverinsa ja siskonsa Whitney ja viettää enemmän aikaa kopin päällä. Michael tulee namien perässä kopin päältä pois, mutta palaa nopeasti takaisin turvapaikkaansa. Pieni herkkispoju säikkyy kovasti, jos ihminen lähestyy, mutta vaikuttaa vähän uteliaalta ihmisiä kohtaan. Michael turvautuu voimakkaasti toisen koiran tukeen eikä uskalla hakea kopin päällä nameja kädestä, jos Whitney ei ole siellä. Pysyttelee Whitneyn takana tai taaempana vieressä pääosin. Michaelia myös jännittää ihmisen kädessä olevat esineet kuten puhelin, jolla otetaan kuvia. Sen ei kuulla haukkuvan. 

22.10.2022

Voi näkymätön Michael J! Aktiivimme kävivät tarhalla eikä Michaelia jälleen löydetty tarhalta satojen koirien joukosta. Onnekseen Michaelin oma yhteyshenkilö (eli allekirjoittanut) ei luovuttanut, vaan kävi päivitettyjen koirien kuvia ja videoita läpi. Ja sieltä Michael J. löytyikin! Michael oli siirretty samaan häkkiin Betten sekä siskonsa Whitney H.:n kanssa! Olisikin korkea aika, että tämä varovainen, häviävä kummitus löytäisi oman ihmisen, joka näkisi Michaelin vienon onnen jokainen päivä sen koko loppuelämän.

Michael J. on arka ja tottumaton ihmisiin. Se on huomattavasti arempi kuin kämppiksensä. Michael ei uskaltaudu ottamaan nameja vierailta ja se säpsyy karkuun, jos sitä kohti yrittää kurkottaa. Michael tukeutuu toisiin koiriin ja se luovutetaankin vain kotiin, jossa on koirakaveri opastamassa sitä kotikoiran elämän alkuun. Michael etsii kotia rauhallisesta ympäristössä, jossa sitoudutaan aran koiran kotiuttamiseen. Luvassa on varmasti takapakkeja sekä hidasta etenemistä, mutta jokainen aran koiran kanssa elänyt tunnistaa ja osaa iloita niistä pienistä edistymisakseleista, kun koira ensimmäisen kerran heilauttaa häntäänsä, lähtee turvapaikastaan tutkimaan muuta asuntoa ja kun koiraa ensimmäisen kerran saa varovasti koskettaa. Sellaista perhettä Michael etsii. <3

Michael J.:lle on Whitneyn ja Betten video, jossa se livahtaa nopeasti taustalla.

20.4.2022

Michael J. kuvautettiin tällä viikolla eikä röntgen-kuvissa näkynyt mitään huolestuttavaa. Liekö Michael aiemman reissun aikana ollut jo hiukan väsähtänyt vierailijoiden aiheuttamaan muutoksiin arjessa. Michaelin tilannetta seurataan reissujen yhteydessä, mutta onnellinen uutinen on se, että Michaelin luusto on hyvässä kunnossa. Olisikin korkea aika, että Michaelin huomaisi oma perhe ja se pääsisi pian matkaamaan uuteen kotiinsa Suomeen.

5.4.2022

Aktiivit tapasivat Michael J:n maaliskuussa Cosoban tarhalla. Michael oleskeli vapaana pihalla, mutta ei ottanut kontaktia ihmisiin. Michaelia seurailtiin muutaman päivän ajan ja havaittiin, että se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Se välttelee kontakteja ja käyttää taitavasti rauhoittavia eleitä. Michael istuskeli katselemassa tarhan menoa ja sen istuma-asento näytti hiukan kapealta. Reissun viimeisenä päivänä huomattiin, että Michael vietti paljon aikaa makaamalla kerällä tarhan seinustalla. Michael J. käytti taitavasti rauhoittavia eleitä ja kommunikoi epämukavuuttaan murisemalla lähestyvälle koirille ja se vaikuttikin hiukan kipeältä. Michaelista pyydettiin eläinlääkärin tarkistusta ja sen tilannetta päivitetään, kun se on käynyt tutkimuksissa.

29.1.2022

Muusikkopentueen iloinen Michael J. on ikäväkseen jämähtänyt tarhalle ja ehtinyt kasvaa jo vuoden ikään, joten se siirretään aikuisten koirien kategoriaan. Onnekseen Michael saa asustella vapaana pihamaalla, jossa se saa sosialisoida ja leikkiä muiden koirien kanssa. Michael tuleekin erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa. Michael seurailee aktiiviemme mukana ja käy hakemassa herkut parempiin suihin ennen kuin menee taas omia menojaan. Michael ei oikein tunnu vielä tietävän, miten ihania ihmiset ovat ja sen toivoisikin pääsevänsä jo pian kotiin oppimaan kotikoiran kujeita! Michaelin kotiutumiseen on varattava reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja nameja. Koulutuksen on oltava ehdottoman koiralähtöistä ja tulevan omistajan olisi hyvä perehtyä koirien kommunikointiin ja elekieleen.

15.1.2022

Michael vielä tarhalla olevine sisaruksineen tavattiin joulukuussa kun aktiivimme vierailivat Cosoban tarhalla.  Michael asuu päivät vapaana pihalla ja liikkuu siellä iloisesti muiden mukana. Poika haki vierailta nameja aina välillä, mutta ei hyörinyt koko ajan vieraiden ympärillä tai hakeutunut vieraiden seuraan. Vieraita seurasi heidän liikkuessaan tarhalla koko ajan noin 30 koiran “seurue” ja niin Michael kuin siskonsa Whitney H, joka myöskin oleskelee pihalla,  väistivät muita koiria ja siksi pysyttelivät etäänpänä. Michael ei vaikuta kuitenkaan aralta vaan pikemmin tilanne kokonaisuudessaan hämmensi poikaa.

17.8.2021

Michael on päässyt mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja etsii sitä omaa kotia.

—————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Michael J saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Michael J on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Michael J:n  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin

Michaelin yhteyshenkilönä toimii Laura Arala