Päivitetty 03.07.2023

Kotia etsivä koira: STING (Muusikko-pentue)


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kuvaukseen adoptioprosessistamme, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
3.7.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Sting on tullut tarhalle pentuna vuoden 2020 lopussa 11 muun sisaruksensa kanssa. Stingin lisäksi pentueeseen kuuluu Elvis, Ludovico, Lennon, Morrison, Hendrix, Whitney H, Marilyn M, Katy P, Billie E, Cyndi L ja Michael J.

Sting on kasvanut pennusta aikuiseksi tarhalla ja on siksi vielä ihmisten suhteen tottumaton, joten se tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Tulevalta omistajalta odotetaan sitoutumista tähän, sekä koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin. On tärkeää, että tulevassa kodissa ymmärretään, että tottumattoman koiran kanssa aivan kaikkea pitää harjoitella ja useita kertoja. Lempeyden ja rakkauden lisäksi siis kärsivällisyys on tarpeen. Sting voisi hyötyä kodista, jossa olisi jo ennestään koirakaveri tukemassa kotiutumista ja tottumista uusiin ympyröihin, mutta tapauskohtaisesti muitakin vaihtoehtoja harkitaan. Stingillä on todettu röntgen-kuvissa myös löysät lonkat, jotka suomalaisen ortopedin lausunnon mukaan tulevat vaatimaan kodilta fysioterapiaa, ravintolisää, lihaskunnon ylläpitoa ja mahdollisesti kipulääkettä. Mikäli nämä keinot eivät riitä, saattaa Sting tarvita lonkkaproteesin.

Sting on vaaleanruskea poika, jolla on tumma kuono. Sting on pentueen isoin, säkäkorkeus sillä on noin 60 cm.

Päivitykset

3.7.2023

Muusikkopentue tavattiin toukokuun tarhavierailulla. Sting asustelee edelleen Ludovicon ja Elviksen kanssa. Kaikki kolme tulivat kiinnostuneesti kohti vierailijoita. Sting  arastelee kameraa hieman. Veljekset ovat kiinnostuneita sekä vieraista että nameista. Kaikkia vähän kuitenkin jännittää ja perääntyvät sen jälkeen, kun ovat käyneet ihmisen luona. Pojat vuorottelevat namien otossa eikä heille tule riitaa nameista, vaan maistelevat niitä hyvässä yhteisymmärryksessä ja vaikuttavat tulevan hyvin toimeen keskenään. Veljekset myös liikkuvat yhdessä ja hakevat tukea toisistaan. Näistä kaikki sopisivat todennäköisesti hyvin toisen, rohkean koiran kaveriksi.

20.2.2023

Veljekset tavattiin jälleen tammikuun vierailulla. Häkissä on Stingin, Elviksen ja Ludovicon lisäksi edelleen yksi arempi koira. Veljekset hyppelevät ensin innoissaan ympärillä, kun menemme häkkiin. Hetken päästä Sting ja Ludovico menevät häkkiin tauottamaan.  Sting on reippain ja eniten kiinnostunut ihmisestä. Sting ja Ludovico haistelevat myös puhelinta, ottavat herkkuja kädestä sekä nuolevat sormia. Etenkin Sting hyppii myös kopin päälle kurkkimaan, kun ihminen on siellä – myös Ludovico tekee tämän pari kertaa. Kaikki kolme ovat hyvin tottumattomia, eivätkä anna koskea, mutta namit maistuvat kaikille.

1.11.2022

Aktiivimme tapasivat Stingin syyskuussa. Sting asuu Ludovicon, Elviksen ja aremman uroksen kanssa ja he vaikuttavat tapaamisen perusteella tulevan hyvin toimeen keskenään. Koko Muusikko-pentue on hyvin kiinnostunut ja innostunut vieraista, vaikka ovatkin tottumattomia ihmisiin. Sting on olemukseltaan rauhallinen, se tulee ottamaan namit ihmisen kädestä. Ajoittain perääntyy tai ottaa tilaa, mutta pysyttelee kuitenkin vieraiden lähellä. Kosketusta Sting väistää.

6.7.2022

Sting on kuvattu röntgenissä ja saimme kuvista lausunnon suomalaiselta ortopediltä: “Kuvassa merkitty huonompi lonkka oikeaksi. Eli se on todella löysä. Kuva on vino, joten vasemman lonkan tilannetta on vaikea kuvista arvioida. Mutta siis löysät ovat ja jos jo nyt kliinisiä oireita, niin melkoinen työmaa edessä. Vaatisi lihaskuntoa, fysioterapiaa, kipulääkettä, ravintolisää. Jos ei näillä pärjää, sitten proteesi harkintaan.”

10.4.2022

Sting asuu veljiensä Elviksen ja Ludovicon kanssa samassa paddockissa. Urokset tulevat hyvin toimeen keskenään, heillä on rento ja seesteinen tunnelma häkissä. Kolmikko suhtautuu uteliaasti vieraita kohtaan. Sting ja Ludovico ovat hyvin samankaltaisia, myös Sting on kiinnostunut vieraista, se nuuskii ilmaa, kiertää, kaartaa ja käy nuuskimassa vieraan ihoa ja vaatteitakin, tottumaton suoraan kosketukseen ja säpsyy hieman käden liikkeitä. Syö namit kädestä, reipastuu ja rentoutuu paljon nopeammin kuin veljensä ja pian käy nuolemassa vieraan naaman. Sting haukkuu jos muut haukkuvat. Stingillä on karvanvaihto menossa eikä siksi ole oikein edukseen huhtikuun kuvissa. Koko kolmikko ikäisekseen rauhallisia.

Sting on veljiään huomattavasti suurempi ja aika tukevassa kunnossa. Kävely löysän näköistä etenkin lonkkien osalta, voi olla lihavuuden ja lihasköyhyyden summa tai sitten jokin vaiva. Sting kuvataan myöhemmin, jotta saadaan tästä tarkempaa tietoa.

14.2.2022

Aktiivit tapaavat muusikkopentuja paddockissa ja tunnistuksen perusteella Sting olisi yksi näistä. Kaikki pentueen tyypit ovat innoissaan uusista ihmisistä – vaikuttavat olevan sellaisia reippaita perusteinejä kaikki. Tauottavavat jännittävää tilannetta paljon kopissa.

8.11.2021

Lisätty uusia kuvia ja video.

1.11.2021

Muusikkopentueen pojat Ludovico, Elvis, Hendrix sekä Sting jakavat häkin. Sting on porukan ujoin ja käy usein kopissa tauottamassa vähän jännää tilannetta. Rohkaistuu kuitenkin sisarusten tukemana pikku hiljaa ja ilostuu silmissä, tulee ottamaan nameja kädestä ja heiluttaa häntää.  Ei kuulla haukkuvan vierailun aikana.

14.8.2021

Suloinen Sting aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

_____________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sting saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sting on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Stingin yhteyshenkilö on Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.