Kodin saanut koira: ADIS, ERITYISADOPTIO

Syntymäaika: 2014 - 2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.6.2023

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Hurmaavan Adiksen Mihai löysi kadulta jo neljä vuotta sitten, eli vuonna 2017. Jossain vaiheessa elämässään Adis on joutunut jonkinlaiseen haveriin ja Adiksen toinen takajalka on tuolloin murtunut. Murtunut jalka on parantunut, eikä Adiksen vammasta tietäisi mitään pelkän liikkumisen tai jalkojen ulkomuodon perusteella, päinvastoin Adis juoksee kuin tuulispää ja nostaa jalkoja reippaasti ja normaalisti, mutta koska emme tiedä miten vammaa on aikoinaan hoidettu, emmekä osaa sanoa miten vamma saattaa myöhemmin vaikuttaa Adiksen elämässä, Adis etsii kotia erityisadoptiokoirana.

Riemukas ja elämäniloinen Adis on kovin reipas ja sosiaalinen tyyppi. Jopa vieraat ihmiset saavat Adiksen silminnähden ilahtumaan saapuessaan sitä tapaamaan. On selvää, että Adis on kovin perso herkuille, se on nimittäin aivan hillittömän lihava sen lisäksi, että selvästi on vierailijoidenkin namusten perään. Adis asuu yksin, mutta tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen kulkiessaan vapaana muiden koirien lomassa tarhan sisäpihalla. Vaikka näin pulskan koiran nähdessään ei ehkä uskoisi, mutta Adis on hyvin aktiivinen koira ja nauttii saadessaan liikkua ja puuhata.

Adis etsii ymmärtäväistä ja sitoutuvaista kotia, joka on valmis ottamaa Adiksen perheenjäsenekseen huolimatta vanhasta vammasta. Tuleva koti sitoutuu hoitamaan vammasta aiheutuvia vaivoja ja ymmärtää, että eritoten koiran vanhetessa vamma saattaa alkaa vaivata. Adiksen kaltaisen koiran kohdalla on hyvä harkita säännöllisiä fysioterapia/ostepatiakäyntejä. Ensisijaisen tärkeää on, että Adis laihtuu merkittävästi, sillä ylipaino kuormittaa Adiksen raajoja ja niveliä aivan liikaa. Adis on reipas ja kiva koira, jonka voisi ajatella sopivan monenkinlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi, kunhan perhe on kärsivällinen ja lempeä ja kohtelee Adista koiralähtöisyyden periaatteella.

Adis on 50 cm korkea ja erittäin tuhdissa kunnossa, jopa 30 kiloa painava. Adiksella on tarhakoiran tavoin hammaskiveä, joten hammasremppa on hyvä ottaa asiaksi Suomessa melko pian.

Päivitykset:

29.7.2023

Kyyneliltä ei voinut välttyä kun Adis otti ensi askeleet Suomessa ja tapasi vihdoin monen tarhavuoden jälkeen ikioman perheensä. Onnea Adis ja perhe <3

29.6.2023

Tänään Adis saa liikuttavan ihania uutisia, vuosien odotus on päättynyt. Adis on varattu ja sillä on koti Suomessa <3

29.6.2023

Aktiivimme tapasivat Adiksen toukokuussa. Pelkästään häkin lähestyminen saa Adiksen riemuitsemaan niin, että hyppii häkissään melko korkeita hyppyjä. Adis on edelleen aika pulleassa kunnossa mutta yllättävän ketterä silti. Adis pitää riemukiljuntaa/ ininää kun ei malta odottaa, että ihminen tulisi jo häkkiin sisälle. Kun ihminen menee sisään, niin hän tulee ihmisen luo ja haluaa olla koko ajan ihmisen luona – kiinni ihmisessä. Äärimmäisen ihmisläheinen koira, ei lähde missään kohtaa omiin oloihin vaan haluaa olla koko ajan ihmisen luona kun siihen kerrankin on mahdollisuus.

Lisätty kuvia ja video.

6.10.2022

Aktiivit tapaavat intoa täynnä olevan Adiksen syyskuun vierailullaan. Adis menee aivan pöhkön sekaisin vieraista ja hepuloi iloisena. Adis on todella ihmisrakas, painautuu vasten, saa koskea ja rapsutella miten vain. Elämäniloinen tyyppi. Adiksesta voisi saada omassa kodissaan myös taitavan juttukaverin, hän innostuneena vinkuu ja “juttelee”, ei hauku. Pitkä tarha-aika alkaa näkyä Adiksessa,  hammaskiveä on reilusti ja Adis on edelleen tarhakilojensa kanssa melko tukevassa kunnossa. Lisätty kuvia ja videoita.

25.3.2022

Puolisen vuotta tarhalla etsimässä sitä ikiomaa kotia ei ole Adikseen vaikuttanut juurikaan millään tavalla. Adis on edelleen lihavassa kunnossa ja hampaat vaatisi remonttia hammaskiven takia. Mihai tiesi kertoa, että että Adiksen iho-ongelmat jotka näkynyt selässä olevina laikkuina ovat hoidossa ja menossa onneksi parempaan suuntaan. 

Aktiivimme vierailivat keväisessä Romanisassa maaliskuussa ja tapasivat hurmaavan Adiksen. Adis päästettiin vapaaksi omasta häkistään ja siitähän riemu repesi. Hä hölkötteli piha-alueen kertaalleen läpi nuuskien joka nurkan tarkasti, kun homma oli valmis Adis löysikin aktiivit ja heidän namitaskut. Ja siihenhän Adis jäi jalkoihin pyörimään. Adista tai rapsutella ja koskea ihan miten vaan, kaikki oli tälle reippaalle tyypille oikein ok. Pienempi Little Kim-häkkikamu saa väistää rapsutuksilta, kun Adis, “pieni” sylipommi, rojahtaa syliin. Vinkuu ihanuus/onnen- vinkua rapsutuksille ja ihmisen huomiolle. Ihmiset sekä namit ovatkin parhainta maailmassa. Resurssikiistaa ei kuitenkaan tule vaikka tilanteessa on tarjolla huomiota ja nameja. Adis on iloinen ja säyseä koiraherra monenlaiseen kotiin. 

Lisätty uusia kuvia ja video.

23.9.2021
Adis on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa! Onnea kodinetsintään, Adis!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Adis saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: