Kodin saanut koira: DAMON (D-team) (nyk. Dino)

Syntymäaika: n. 10/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki/Espoo)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.7.2023

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Desiree, Dax ja Damon päätyivät tarhalle alkuvuodesta 2022, kun paikallinen nainen löysi pennut pellolta ja toi ne tarhalle. Kulkurien aktiivien tavatessa pennut ne olivat tottumattomia kosketukseen ja jännittivät hieman uusia ihmisiä, mutta eivät olleet kuitenkaan arkoja. Pennut ottivat nameja aktiivien kädestä innoissaan ja maistelivat myös aktiivien sormia. Uteliaat ja toimeliaat D-teamin pennut käyttävät myös ääntään reippaasti tarhalla.

Kaikki D-teamin pennut ovat melko tottumattomia ihmisiin, ja uusien ihmisten tapaaminen onkin niille tarhalla hyvin jännittävää. Damon oli pentueen rohkein ja lähestyykin uusia ihmisiä ensimmäisenä, sähläten iloisesti kuvissa ja videoissa etualalla.

Damon asustelee nykyään kotihoidossa ja odottelee siellä omaa loppuelämän kotiaan. Damon on ymmärettävästi tottumaton ja moni kotikoiran taito on vielä hieman hukassa. Damon kuitenkin on utelias ja hassu koiran pentu, joka saa pieniä hepuleita ja tykkää kotihoitopaikan muista koirista ja omasta ihmisestään. Damon tulee tulevassa kodissaan tarvitsemaan paljon aikaa kaiken totutteluun ja tulevan kodin tulee sitoutua opettamaan Damonille kotikoiran taitoja positiivisilla metodeilla. Damon on tottumaton kaveri ja täten sille paras asumis muoto olisi rivitalo tai omakotitalo rauhalliselta alueelta. Damonia ei luovuteta vilkkaalle alueelle. Damon olisi myös todella iloinen, jos sitä odottelisi tulevassa kodissa reipas koirakaveri, joka auttaisi tukemaan Damonia kotikoiran salojen opettelussa. Täytyy myös muistaa, että uuteen kotiin siirtyessä Damon tulee varmasti ottamaan jonkun verran takapakkia. Tästä joku saisi aivan upean kaverin ja onkin ihana seurata minkälainen kaveri Damonista kuoriutuu.

Damon on noin 50cm korkea, vajaa 20kg painoinen koira.

Päivitykset

17.7.2023

Damonin koti olikin lähempänä kuin kuviteltiinkaan ja Damon jää kotihoitajalle. Onnea Damon ja Damonin oma perhe! <3

9.5.2023

Herttainen Damon odottelee edelleen omaa kotiaan kotihoidossa. Damonin kanssa harjoitellaan käsittelyä ja valjaiden laittoa omaan tahtiin ja Damon ottaakin pieniä ja hitaita edistys askelia. Damon rakastaa kotihoidossa olevia muita koiria ja yrittääkin niitä saada leikkimään itsensä kanssa.

Damon pääsi myös elämänsä ekalle mökkireissulle. Tämä olikin hurja ja jännittävä reissu pienelle Damonille, ulkomaailma todettiin aika jännäksi, vaikka uteliaisuuttakin löytyy tuon pohdiskelevan kuoren alta.

Damonin profiili on päivitetty ja muutama uusi kuva on lisätty.

12.3.2023

Damon on ollut kotihoidossa nyt muutamia viikkoja, ja hänestä on kuoriutunut iloinen ja touhukas nuori koira. Ihmisen lähellä Damon voi olla, mutta liikkuvat ihmiset ovat vielä jännittäviä ja tällöin Damon poistuu tilanteesta itse tauottamaan. Damon on kuitenkin varsin aktiivinen nuorisolainen, ja öisin kun jännittävät ihmiset eivät häiritse, Damon rallatteleekin pitkin asuntoa, kiipeilee sohvalla, maistelee sohvatyynyjä ja repii erilaisia virikkeitä. Myös kotona Damon kaipaa varmasti erilaisia virikkeitä, ettei päädy aktivoimaan itseään ei-toivotuilla tavoilla.

Namit Damon syö kädestä, mutta liikkuvat kädet tai häntä kohti suuntautuva liike ovat vielä jännittäviä. Kosketusta ja käsittelyä harjoitellaan kotihoidossa koiralähtöisesti ja Damonin tahtiin, ja Damon edistyykin tässä koko ajan. Damon käytettiin myös eläinlääkärissä, missä se rokotettiin, siltä tutkittiin peruselinarvot ja verenkuva sekä otettiin röntgenkuvat selästä, lonkista ja jalkojen nivelistä. Kuvissa ei ollut muita löydöksiä kuin hieman löysyyttä lonkissa, mutta tämän ei pitäisi aiheuttaa oireita, samoin verikokeet olivat normaalit. Damonille aloitettiin samalla mielialalääkitys pelkotiloihin – näemme toivottavasti lähiviikkoina, onko tästä hyötyä. Lisätty uusi kuva Damonista.

19.2.2023

Damon palautuu yhdistykselle etsimään omaa kotiaan osoittauduttuaan odotettua epävarmemmaksi tyypiksi. Damon tutustuu ihmisiin rauhassa ja omaan tahtiinsa, mutta ihmisten liikkuminen esimerkiksi jännittää poikaa vielä kovin, eikä hän tämän takia esimerkiksi ulkoile vielä. Damon kaipaa siis reilusti kärsivällistä ohjausta positiivisin koulutusmetodein, riittävästi aikaa palautumiseen ja reippaan koirakaverin tukea opetellessaan kotikoiralle tärkeitä taitoja. Pohjimmiltaan Damon on kuitenkin tavattoman leikkisä ja iloinen nuori koira, joka innostuu leikkimään kun ihmiset eivät häiritse ja on maistellut sohvatyynyjäkin. Damon etsii kiireellisesti myös kotihoitopaikkaa, jonne voisi siirtyä 24.3 mennessä!

Lisätty videoita Damonista kotona nauttimassa tuttujen ihmisten rapsutuksista.

30.10.2022

Damon matkusti lokakuussa Suomeen, ja on päässyt vihdoin aloittamaan elämän omassa kodissaan rakastettuna perheenjäsenenä.

7.9.2022

Tänään on Damonin onnenpäivä; se on pentueestaan ensimmäisenä varattu omaan kotiin <3

29.5.2022

Damon pääsee sisarusparvensa viimeisenä adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotia.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Damon saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Damon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Damonin yhteyshenkilönä toimii Jaate Serlippens

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: