Kotia etsivä koira: VALENCIA

Herttainen whippetiä muistuttava töpöhäntä etsii loppuelämänsä kotia tositarkoituksella <3
Syntymäaika: 5-6/2022
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio: 35 cm/ 8-9kg

Perustiedot ja tausta

3.5.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Arviolta noin 2-vuotias ja jonkin verran whippetiä muistuttava Valencia hylättiin tarhalle heinäkuussa 2023, eikä sen elämästä ennen tätä ole tietoa. Tällä hetkellä Valencia asuu klinikan takapihalla isossa porukassa ja se vaikuttaa laumassa hyvinkin sopuisalta. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa ja antaa tarvittaessa tilaa, eikä vaikuta puolustavan resursseja. Valencia on pirteä ja leikkisä niin pienten, kuin isompienkin koirien seurassa.

Valencia hakee kohteliaasti huomiota ihmisiltä ja vaikuttaa rauhallisen sosiaaliselta. Tätä töpöhäntää saa käsitellä ja rapsutella huoletta ja ihmisen kosketus on mieluisaa. Aktiivisuuden osalta Valencian voisikin arvioida olevan keskitasoa.

Valencian rauhalliselta ja tasapainoiselta vaikuttavan luonteen vuoksi se voisi sopia monenlaiseen kotiin. On kuitenkin tärkeää huomioida, ettei Valencialla todennäköisesti ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, joten tulevan perheen tuleekin sitoutua opettamaan Valencialle kotikoiran tapoja positiivisen vahvistamisen kautta.

Päivitykset

3.5.2024

Suloinen töpöhäntä tassuttelee Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämänsä kotia <3

_______________________________________________________________________

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Byman Varzeshkhah

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: