Kotia etsivä koira: MUUMI

Muumi on uniikin upea ja pehmoinen hahmo, joka kaipaa tarhan melusta rauhaan turvallisen ihmisen vierelle. <3
Syntymäaika: 2019-2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio: 35 cm / 7-8 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Muumin ensimmäiset vuodet ovat pimennossa, emme tiedä niistä mitään. Tiedämme vain sen, miten viime vuonna, yhtenä lokakuisena päivänä, Muumi hylättiin Cosoban tarhalle – ehkä ajatuksena toivo paremmasta tai jotain muuta? Tällöin pienen Muumin elämä muuttui tyystin. Nyt Muumi on saanut mahdollisuuden löytää loppuelämänsä kodin Suomesta!

Tällä hetkellä pieni ja niin kovin suloinen Muumi asuu tarhan etupihalla vapaana koiraporukassa. Ison koiraporukan vauhti ja koohotus on tälle tyttöselle liikaa, ja tästä syystä Muumi viettääkin suurimman osan ajastaan piilossa kaikelta. Muumi kaipaa rauhaa ja seesteisyyttä – jotain täysin muuta, kun sitä, mitä koiratarhaympäristöllä on antaa. Kun tarhan melu ja vilske päivän päätteeksi rauhottuu, Muumi tassuttelee piilostaan esille ja tulee aktiivien luo rohkeasti. Tilaa saadessaan tyttö nauttii, kun aktiivit silittelevät häntä ja nostavat syliin halauksiin. Muumista ihmisten lähellä olo on ihanaa. Meluisa tarhaympäristö on Muumille aivan liikaa. 

Muumi on mahdollisesti joskus elänyt romanialaisen kotikoiran elämää tai sitten saanut kokea joitakin positiivisia hetkiä ihmisten kanssa. Näin voimme vain arvella ja kuvitella siitä, miten avoimesti ja luottavaisesti hän täysin vieraisiinkin ihmisiin suhtautuu. Nyt herkkä Muumi todella kaipaisi vierelleen ymmärtävää ja kannustavaa ihmistä. Tapaamishetkellä Muumi ei näytä pahemmin säikkyvän nopeita liikkeitä, kameran ääniä tai muitakaan yllättäviä ääniä. Muumi käyttää taitavasti rauhoittavia eleitä, joten häntä on suhteellisen helppoa lukea ja ymmärtää. Jännissä tilanteissa hän rauhoittelee itseään. Muumin kodin tuleekin osata lukea  juuri näitä pieniä viestejä, jotta tytön sanatonta kommunikointia ymmärretään. 

Tarhalla Muumi elelee lähinnä omissa oloissaan muista välittämättä, mutta satunnaisesti hän pääsee tassuttelemaan tiensä tarhan klinikkatiloihin. Työntekijät kertovat, että Muumi on ollut resurssitarkka omistaan muita koiria kohtaan näissä tilanteissa. 

Muumi on luonteeltaan valtavan sympaattinen, ystävällinen ja pehmoinen. Muumille parasta olisi löytää koti rauhallisesta ympäristöstä ja perheestä. Muumi voisi olla onnellinen perheen ainoana koirana tai rauhallisen, vanhemman koiran kaverina. Muumille tärkeintä olisi löytää ikioma ihminen ja turvallinen syli. Kodin on hyvä muistaa, miten pitkään Muumi on elellyt stressaavassa tarhaympäristössä ja kerryttänyt korkeat stressitasot, ja hän tuleekin tarvitsemaan runsaasti rauhallista aikaa, hiljaisuutta ja lepoa omaan kotiinsa saapuessaan. Kodin tulee antaa tukea, ymmärrystä sekä kannustusta pienelle Muumille kaiken uuden edessä ja edetä täysin koiran tahtiin .Perhe sitoutuut käyttämään vain positiivisia ja koiralähtöisiä koulutusmenetelmiä, jotta herkkä tyttö saa parhaan mahdollisen loppuelämän omassa kodissaan.

Muumi on ulkoisesti suhteellisen pieni, mutta tukeva ja pehmoisen karvainen hahmo. Kotona Muumin tulisi karistaa hieman painoa, jotta hän voisi voida entistä paremmin. Tyttö on nyt arviolta noin 35 cm korkea ja 7-8 kg painava.

Päivitykset

2.5.2024

Herkkä Muumi-tyttö tassutteli pehmoisin askelin Kulkurien adoptio-ohjelmaan loppuelämänsä kotia etsimään! <3Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Enni Rantala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: