Kotia etsivä koira: WALMA

Tuumaileva Walma etsii lempeää ja koiralähtöistä perhettä- eikä panisi vastaan reipasta koira kaveriakaan!
Syntymäaika: 9-10/2023
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:48cm/16kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.4.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Walma tuotiin toisen mustan pennun kanssa tarhalle räntäsateiden aikaan vuoden 2023 lopulla. Pentujen omistaja ei halunnut pitää mustia pentuja itsellään. Walma oli pitkään tarhalle tulon jälkeen peloissaan mutta on nyt kevään 2024 aikana alkanut avautua ja hieman reipastua. Walma elelee usean pennun kanssa samassa “platformissa” keskellä ulkopihaa ja vei ainakin yhden aktiivin sydämen aivan täysin!

Walma on kovin tuumaileva tyyppi mutta se on kuitenkin kovin kiinnostunut vieraista. Aktiivien mennessä pentujen aitaukseen alkaa siellä aikamoinen vilske. Walma väistää innokkaimpia pentuja mutta tulee kuitenkin heti aktiivien luokse. Walmaa saa rapsuttaa ja sille kelpaavat namit. Walma kuitenkin pysyy poissa innokkaampien pentujen tieltä ja menee välillä katoksen alle pohtimaan tilannetta. Hieman vieraille lämmettyään ja rauhallisemmassa tilanteessa se pyytää lisää rapsutuksia ja saapahan allekirjoittanut myös muutaman ujon pusun! Leluja maahan heitettäessä Walma on niistä kovin kiinnostunut ja tutkii niitä tarkasti. Walma antaa vieraan nostaa syliin jossa kököttää hieman jännittyneenä ja alas laskiessa selvästi pohtii kokemaansa. Walma ei kuitenkaan poistu tilanteesta vaan jää syliin nostaneen aktiivin lähelle. Walma voisikin hyötyä reippaasta koira kaverista tulevassa kodissa vaikka se ei ihan välttämätöntä ole jos perhe sitoutuu koiralähtöiseen ja positiiviseen kasvattamiseen.

Walmalta puuttuvat kuitenkin kaikki muut kokemukset tavallisesta arjesta ja kotikoiran elämästä, kuten varusteista, sisätiloissa elämisestä, hihnassa kulkemisesta, liikenteestä tai erilaisista ihmisistä sekä paikoista. Walma on vielä nuori, joten sen käytös sekä persoona tulevat muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Pentujen perimästä ei myöskään tiedetä tarkemmin, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuilla mahdollisesti voisi aikuisena olla. Walmalla on paljon potentiaalia kasvaa reippaaksii koiraksi, jos se vain pääsisi kotiin joka jaksaa panostaa sen kotitumiseen. Käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin totuttamiseen tulisikin käyttää aikaa ja panostusta jotta siitä tulee mukavaa ja sujuvaa.

Walman aikuiskoko tulee olemaan n. 52-55cm korkea ja 22-25kg

Päivitykset

19.4.2024

Walma tassuttelee Kulkureiden adoptio-ohjelmaan omaa perhettä etsimään.

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anni Paso

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: