Kotia etsivä koira: TIKO

Tämä pörröinen hyrrä etsii rakastavaa ja aktiivista kotia jolla riittää kärsivällisyyttä nuoren touhukkaan koiran kanssa.
Syntymäaika: 10/23
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
Kokoarvio:42cm/11kg

 

Tiko on saanut useita kotiehdokkaita, joten emme ota tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kotiehdokkaille!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
15.6.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Tiko on tullut tarhalle n. kahden kuukauden ikäisenä kahden sisaruksensa Tarun ja Toman kanssa. He ovat asustaneet Cosoban tarhalla, ison pihan keskelle rakennetussa aitauksessa n. 10 suunnilleen saman ikäisen pennun kanssa. Nyt vastikään pennut on siirretty asumaan isolle pihalle aikuisten koirien joukkoon jossa ne ovat pärjänneet hyvin. Talvella pennut asuivat sisähäkeissä. Tämä pörröinen kolmikko on hyvin vauhdikas ja iloinen joukko. Ne ryntäävät heti vieraita vastaan ja ovat aivan innoissaan huomiosta ja nameista. Näitä tyyppejä voisi ajatella monenlaiseen kotiin.

Tiko on pusukone, kullanruskea pörröinen herra, joka on luonteeltaan aivan ihastuttava. Tiko hakeutuu jatkuvasti ihmisen luokse ja hyppii innosta vasten. Tikon luonne vaikuttaakin todella sosiaaliselta, rohkealta ja iloiselta. Tikoa saa vieraat ja tutut käsitellä miten vain ja hän oikein nauttii huomioista ja rapsutuksilla olosta. Vieraan nostaessa Tikon syliin se ihmettelee sitä hieman mutta alas laskettaessa palautuu heti. On tärkeää huomioida, että Tiko on vielä hyvin nuori, joten sen käytös sekä persoona tulevat muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Pentujen perimästä ei myöskään tiedetä tarkemmin, joten on mahdotonta arvioida, millaisia ominaisuuksia Tikolla mahdollisesti voisi aikuisena olla. Tikolta puuttuu kaikki kokemukset tavallisesta arjesta ja kotikoiran elämästä, kuten varusteista, hihnassa kulkemisesta, liikenteestä tai erilaisista ihmisistä sekä paikoista. Tämä pieni koiraherra tarvitseekin aikaa, lempeyttä, pitkää pinnaa ja kannustusta, jotta hän voisi kukoistaa omassa perheessään. Tikon tulevalla perheellä tulee olla roppakaupalla huumoria ja kärsivällisyyttä, sillä vauhtia ja erilaisia tilanteita varmasti riittää tulevaisuudessa. Tiko tarvitsee aktiivisen kodin joka jaksaa keksiä nuorelle koiralle monipuolisesti aktiviteettejä.

Pennut kasvavat max keskikokoisiksi ja ovat nyt noin 40-42 cm/10-12 kg. Tiko on väriltään ruskea mustilla merkeillä, musta kuono, valkoinen rinta, selkä tumma/musta. 

Päivitykset

15.6.2024

Pusuttelija Tiko tassuttelee Kulkureiden adoptio-ohjelmaan omaa perhettä etsimään!

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anni Paso

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: