Varattu koira: TOMA

Suloinen pörröherra etsii aktiivista ja lempeää, pennun ehdoilla etenevää kotia!
Syntymäaika: 10/2023
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:42cm/12kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.7.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Toma on tullut tarhalle n. kahden kuukauden ikäisenä kahden sisaruksensa Tarun ja Tikon kanssa. He ovat asustaneet Cosoban tarhalla, ison pihan keskelle rakennetussa aitauksessa n. 10 suunnilleen saman ikäisen pennun kanssa. Nyt vastikään pennut on siirretty asumaan isolle pihalle aikuisten koirien joukkoon jossa ne ovat pärjänneet hyvin. Talvella pennut asuivat sisähäkeissä. Tämä pörröinen kolmikko on hyvin vauhdikas ja iloinen joukko. Ne ryntäävät heti vieraita vastaan ja ovat aivan innoissaan huomiosta ja nameista. Näitä tyyppejä voisi ajatella monenlaiseen kotiin.

Toma on kolmikon isoin, kullanruskea pörröinen herra, joka on luonteeltaan aivan valloittava. Toma hakeutuu jatkuvasti ihmisen luokse ja hyppii innosta vasten. Toman luonne vaikuttaakin hyvin sosiaaliselta, rohkealta ja iloiselta. Hän on kuitenkin hieman tuumailevampi tyyppi kuin sisaruksensa. Vieraan nostaessa Toman syliin se ihmettelee sitä kovasti ja jäätyy syliin. Alas laskiessa pennun täytyy hieman ihmetellä, mitä tapahtui, mutta palautuu kuitenkin melko nopeasti. Toma on kovin kiinnostunut leluista, mitä aktiivit heittävät pentujen tutkittaviksi. On tärkeää huomioida, että Toma on vielä hyvin nuori, joten sen käytös sekä persoona tulevat muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Pentujen perimästä ei myöskään tiedetä tarkemmin, joten on mahdotonta arvioida, millaisia ominaisuuksia Tomalla mahdollisesti voisi aikuisena olla. Tomalta puuttuu kaikki kokemukset tavallisesta arjesta ja kotikoiran elämästä, kuten varusteista, hihnassa kulkemisesta, liikenteestä tai erilaisista ihmisistä sekä paikoista. Tämä pieni koiraherra tarvitseekin aikaa, lempeyttä, pitkää pinnaa ja kannustusta, jotta hän voisi kukoistaa omassa perheessään. Toman tulevalla perheellä tulee olla roppakaupalla huumoria ja kärsivällisyyttä, sillä vauhtia ja erilaisia tilanteita varmasti riittää tulevaisuudessa.

Pennut kasvavat max keskikokoisiksi ja ovat nyt noin 40-42 cm/10-12 kg.

Päivitykset

7.7.2024

Suloinen Toma on varattu ja oma perhe Suomessa odottaa häntä kotiin!

15.6.2024

Hurmuri Toma tassuttelee Kulkureiden adoptio-ohjelmaan omaa perhettä etsimään!

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anni Paso

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: