Kodin saanut koira: BIG BALOO

Syntymäaika: 2012-2014
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

9.3.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Big Baloon Ioana haki hoteisiinsa kunnalliselta tarhalta. Sillä on joskus ollut oma ihminen, ja se on asunut kodissa yhdessä häkkikaverinsa Peachyn  kanssa. Sitä, miksi koirat on tarhalle hylätty, emme saa koskaan tietää. Big Baloo on varsinainen lempeä nallekarhu. Se suorastaan pakahtuu saadessaan rapsutuksia ihmiseltä ja vaikuttaakin todella avoimelta ja sosiaaliselta herrasmieheltä. Big Baloo on ikäisekseen ja kokoisekseen hyvin ketterä ja hyppelee ongelmitta muun muassa koppinsa katolle. Big Baloo on häkissä melko energinen ja se hinkuisi kovasti ulos pienestä aitauksesta. Big Baloo haukuskelee toisinaan, jos muut koirat haukkuvat, mutta mikään suupaltti se ei ole. Muiden koirien tullessa sen häkin aidalle rähjäämään, ei Big Baloo viitsi lähteä moiseen hullutukseen mukaan lainkaan. Big Baloo vaikuttaisi tulevan hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Häkkikaverin Peachyn kanssa niillä oli oikein mutkattomat välit, kuten myös nykyisen häkkikaverin, aremman nartun, jonka arkuudelle Big Baloon upea esimerkki on tehnyt hyvää. Big Baloo on virkeä seniorikoira, jonka soisi vanhenevan jossain muualla, kuin virikkeettömässä tarhaympäristössä. Big Baloon hampaat ovat elämää nähneet, niissä on kulumaa ja hammaskiveä.

Tämä lempeä nalle on noin 70cm korkea ja painaa noin 40 kiloa.

Päivitykset

4.3.2023

Kultainen karhuherra Big Baloo matkusti omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Baloo ja perhe!

5.12.2022

Karhuherra Baloo ei vielä  tiedä, että kauaa ei tarvitse enää koiratarhalla värjötellä eikä viettää öitä kovalla häkin lattialla. Hänellä on nimittäin  vihdoin oma koti.

18.11.2022

Toimijamme tapasivat hellyyttävän Big Baloon syyskuun Romanian reissulla. Tätä lempeetä tyyppiä ei ole vielä katsroitu, koska Ioana ei halua laittaa sitä anestesian läpi, ikänsä vuoksi. Big Baloolta on hoidettu sydänmato, mutta hoidon jälkeen on ollut yskää rasituksessa. Sydäntä on tutkittu ja tällä hetkellä Big Baloo saa lääkettä, joka tukee sydämen kuntoa. Toimijamme huomasivat myös, että Big Baloon hampaat ovat huonossa kunnossa. Tulevan perheen on hyvä varautua näihin terveys asioihin

Big Baloo on avoin, iloinen ja niin ystävällinen. Herkut ovat super juttu ja tältä isolta herralta saa paljon rakkautta. Toimijamme saivat paljon pusuja. Olisikin jo korkea aika, että tämä hellyyttävä tyyppi pääsisi omaan kotiin!

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

6.5.2022

Terveisiä Romaniasta sympaattiselta nallekarhulta Big Baloolta! Komea jätti Big Baloo on innokas ja tarkka nuuskuttelija, se on innoissaan nähdessään tutun Ioanan ja saadessaan myös uusia kivoja ihmisvieraita häkkiinsä. Big Baloo on muuttanut isompaan häkkiin sitten viime näkemän ja saanut uuden kämppiksen ujommasta narttukoirasta Peachyn saatua oman kodin. Narttu ja Big Baloo tulevat hyvin toimeen keskenään ja Baloon seura on tehnyt hyvää sen aralle kämppikselle. Isompi häkki sen sijaan on tehnyt hyvää Baloolle eikä se vaikuta tällä kertaa hinkuvan häkistä ulos kuumaan kevätpäivään. Big Baloo on ikäisekseen hyvin leikkisä, ei kuitenkaan kaada ihmisiä kumaan temmeltäessään. 

Big Baloon ikäarviota on korjattu arvion mukaista hieman vanhemmaksi. Big Baloo on myös valitettavasti testattu sydänmato-positiiviseksi. Se saa tällä hetkellä estolääkitystä, joka estää taudin etenemisen ja tartuttamisen. Jos Big Baloo löytää oman kodin, se hoidetaan ennen kotiin matkustamista asianmukaisesti hyvävasteisella ja ajantasaisella Immiticide-lääkityksellä. Sydänmadosta ja sen hoidosta voi lukea lisää täältä.

Lisätty uusia kuvia ja videoita upeasta nallukasta!

14.1.2021

Aktiivimme tapasivat Big Baloon loppuvuodesta. Baloo oli melko energinen iästään huolimatta ja haukkui melko paljon tarhan tapahtumia. Selvästi häkkielämä turhauttaa vanhaa herraa ja hän kaipaisi puuhastelua.  Adina kertoo Baloon olevan todella taitava muiden koirien kanssa, eikä hän ole ajautunut kertaakaan konflikteihin urosten, tai narttujen kanssa. Baloo voisi siis hyvin sopia koiraperheeseen. Namit maistuvat hieman tukevalle herrasmiehelle todella hyvin ja kun niitä ei riittävän tiuhaan tahtiin jaella, yrittää Baloo omatoimisesti kaivaa niitä ihmisten taskusta.

3.9.2021

Big Baloo saa nyt uuden mahdollisuuden hyppäämällä mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Big Baloo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Big Baloo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: