Päivitetty 14.01.2022

Kotia etsivä koira: BIG BALOO


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

3.9.2021

Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille, jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa. Yksi näistä on Big Baloo.

Big Baloon Ioana haki hoteisiinsa kunnalliselta tarhalta. Sillä on joskus ollut oma ihminen, ja se on asunut kodissa yhdessä häkkikaverinsa Peachyn  kanssa. Sitä, miksi koirat on tarhalle hylätty, emme saa koskaan tietää. Big Baloo on varsinainen lempeä nallekarhu. Se suorastaan pakahtuu saadessaan rapsutuksia ihmiseltä ja vaikuttaakin todella avoimelta ja sosiaaliselta herrasmieheltä. Big Baloo on ikäisekseen ja kokoisekseen hyvin ketterä ja hyppelee ongelmitta muun muassa koppinsa katolle. Big Baloo on häkissä melko energinen ja se hinkuisi kovasti ulos pienestä aitauksesta. Big Baloo haukuskelee toisinaan, jos muut koirat haukkuvat, mutta mikään suupaltti se ei ole. Muiden koirien tullessa sen häkin aidalle rähjäämään, ei Big Baloo viitsi lähteä moiseen hullutukseen mukaan lainkaan. Big Baloo vaikuttaisi tulevan hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Häkkikaverin Peachyn kanssa niillä on oikein mutkattomat välit. Big Baloo on virkeä seniorikoira, jonka soisi vanhenevan jossain muualla, kuin virikkeettömässä tarhaympäristössä. Big Baloon hampaat ovat elämää nähneet, niissä on kulumaa ja hammaskiveä.

Tämä lempeä nalle on noin 70cm korkea ja painaa noin 40 kiloa.

Päivitykset

14.1.2021

Aktiivimme tapasivat Big Baloon loppuvuodesta. Baloo oli melko energinen iästään huolimatta ja haukkui melko paljon tarhan tapahtumia. Selvästi häkkielämä turhauttaa vanhaa herraa ja hän kaipaisi puuhastelua.  Adina kertoo Baloon olevan todella taitava muiden koirien kanssa, eikä hän ole ajautunut kertaakaan konflikteihin urosten, tai narttujen kanssa. Baloo voisi siis hyvin sopia koiraperheeseen. Namit maistuvat hieman tukevalle herrasmiehelle todella hyvin ja kun niitä ei riittävän tiuhaan tahtiin jaella, yrittää Baloo omatoimisesti kaivaa niitä ihmisten taskusta.

3.9.2021

Big Baloo saa nyt uuden mahdollisuuden hyppäämällä mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Big Baloo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Big Baloo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa