Varattu koira: PERHONEN

Kuvankaunis Perhonen etsii vierelleen turvallista ihmistä, jonka arjen puuhissa saisi olla aktiivisesti mukana!
Syntymäaika: 9/2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio: 52 cm / 19 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

3.5.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Perhonen, yhdessä kahden muun sisaruksensa kanssa, päätyi pentuna Cosoban tarhalle, muuta emme taustasta tiedä. Ensihetkistä lähtien kaunis Perhonen on opetellut pakon edessä kasvamaan meluisassa ja stressaavassa tarhaympäristössä. Kuin ihme, Perhonen on kuoriutunut upeaksi ja tarhaoloissa rohkeaksi nuoreksi koiraksi – täysin päinvastaisesti kuin kaksi araksi kasvanutta siskoaan.  Sisaruskatraasta Perhonen ainoa, joka voitiin tässä hetkessä ottaa omaa kotiaan etsimään hänen ollessaan selvästi porukan reippain tyyppi. 

Tällä hetkellä Perhonen asuttaa häkkiä siskojensa kanssa, mutta ajoittain tassuttelee tarhan pihamailla vapaana koiralaumassa. Vapaana kulkiessaan Perhonen pistäytyy mielellään Laila-neidin ja Nököhampaan häkkeihin kavereitaan moikkaamaan. Tyttö on sosiaalisesti taitava, puhuu hyvin koiraa ja lukee toisia lajitovereitaan. Pihalla kulkiessaan Perhonen välttelee konflikteja niihin ajautumisen sijaan. Perhonen tulee tarhalla hienosti toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. 

Luonteeltaan Perhonen on kuin mikäkin “social butterfly”: tasapainoinen, lempeä, avoin, ystävällinen ja kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta. Aktiivien tavatessa porukkaa, Perhonen tulee suoraan vieraiden luokse hakemaan huomiota ja rapsutuksia, pienestä jännityksestä huolimatta. Silittely ja käsittely sujuvat hienosti! Aktiivien poistuessa porukan häkistä, lähtee Perhonen seuraamaan vieraita. Perhonen kulkee aktiivien perässä pitkin häkkirivistöjä ja on innolla menossa mukana. Tilanteen tullen tyttö hyppää ihmistä vasten huomion toivossa. Perhonen ei kuitenkaa monen muun pihan höselökoiran tapaan ole mitenkään “liian vauhdikas” vaan osaa nätisti kertoa huomion puutteesta. Perhonen silminnähden nauttii huomiosta ja esimerkiksi siitä, että saa pusutella ihmisystäviä mielin määrin! 

Tavatessa Perhonen ei vaikuta pahemmin säikkyvän erikoisia tilanteita, mutta mittanauha aiheutti epäilyksiä sen ollessa tytölle täysin vieras ja erikoinen kapistus. Tilanteen jälkeen Perhonen kuitenkin kirmasti taas hetken jännityksestä palautumistauon jälkeen takaisin aktiivien vierelle menoa ihmettelemään. Kodin on tärkeää lukea tarkkaan Perhonen sanattomia viestejä sekä tytön käyttämiä eleitä, jotta häntä osataan ymmärtää parhaalla mahdollisella tavalla. 

Kaikesta reippaudesta ja iloisuudesta huolimatta Perhonen on tottumaton tarhakoira, jolle tarhan aitojen ulkopuolinen maailma on lähes täysi mysteeri. Monet meille tutut jutut ovat tytölle vielä uusia ja jännittäviä. Perhonen tulee tarvitsemaan runsaasti aikaa, positiivisia kokemuksia sekä lempeää, mutta tsemppaavaa ohjeistusta uuden elämän edessä. Tyttö voisi nauttia kotioloissa kotiuduttuaan monenlaisesta yhteisestä tekemisestä: harrastuksesta, arkipuuhastelusta, aktivointijutuista ja vaikkapa luontoseikkailuista. Perhosen kodissa voisi oman ihmisen / ihmisten lisäksi odotella reipas, vanhempi koirakaveri tai sitten Perhonen voisi nauttia elämästään perheen ainoana koirana. Perhosen koti on sitoutunut käyttämään vain positiivisia ja koiralähtöisiä koulutusmenetelmiä. 

Kuvankaunis Perhonen on kooltaan noin 52 cm korkea ja 18-20 kg painava. 

Päivitykset

16.5.2024

Perhonen on varattu tänään ikiomaan kotiin Suomeen <3

3.5.2024

Kaunis Perhonen liisi kaikkine upeine karvoineen mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan ikiomaa kotiaan etsimään!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: