Kotia etsivä koira: SÖPÖNEN

Söpönen on iloinen ja innokas hulivili, joka etsii ikiomaa seikkailukaveriaan!
Syntymäaika: 4/2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio: 47 cm / 16 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.5.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Suloinen ja vauhdikas Söpönen on löydettiin helmikuussa 2024 eräältä kylältä harhailemasta. Eläinsuojelija-Ioana otti nuorukaisen hoiviinsa ja toi pienokaisen turvaan omaan kotiinsa. Emme tiedä, onko Söpönen mahdollisesti joskus elellyt jossain vai kenties tuhansien muiden koirien tapaan syntynyt kadulle ja ollut täysin oman onnensa nojassa. 

Tällä hetkellä hurmaava, noin parivuotias, Söpönen asuu Ioanan luona ulkosalla. Söpösellä on komea haukku sekä rohkeutta ilmaista itseään ääntä käyttäen, joten Söpösen koti voisi löytyä jostain muualta kuin kerrostalosta. Tyttönen on koirasosiaalinen ja kommunikoi taitavasti muiden kanssa, mutta on porukassa jonkin verran pomottava ja tarkka omistaan, ymmärrettävästi. Myös nuoret pennut saavat tytön hermot kiristymään eikä hän mielellään vietä aikaa niiden kanssa. 

Luonteeltaan Söpönen on avoin, utealias ja iloinen tyttö! Aktiivimme tapaavat Söpösen Cosoban tarhalla klinikkatiloissa, jonne Ioana on tuonut muutaman koiran mukanaan, joita hän toivoi otettavaksi adoptio-ohjelmaamme.Söpönen on onnekas ollessaan yksi näistä yksilöistä. Tavatessa Söpösen häntä heiluu iloisesti, vaikka tilanne olisikin jännittävä ja uudenlainen. Söpönen pyytää hienosti aktiiveiltamme rapsutuksia ja huomiota. Hän on kuitenkin vauhdikas, nuori ja energinen koira, joka kotioloissa varmasti tulee tarvitsemaan runsaasti fyysistä, psyykkistä kuin muunlaistakin aktiivista tekemistä. Söpösestä saisi kaverin varmasti monenlaiseen tekemiseen tai harrastukseen. Söpönen, kun on aikamoinen hulivilityttö!

Söpösen koti on sellainen, jossa häntä osataan lukea, tukea sekä ymmärtää antaa aikaa. Perhe tukee Söpöstä uuden edessä ja sitoutuu käyttämään positiivisia koulutusmenetelmiä ja toimimaan koiralähtöisesti. Söpösen kodissa voisi odottaa reipas, hieman vanhempi ja rauhallinen, koirakaveri tai sitten tyttö voisi elellä onnellisena perheen ainoana silmäteränä. Söpöstä ei sijoiteta ensisijaisesti kerrostaloasuntoon. 

Kooltaan Söpönen on noin 46-47 cm korkea ja painoa tytöllä on arviolta noin 15-16 kg. Harmaanvaalealla värityksellään sekä mustalla huiskuhännällään Söpönen on aika uniikki ilmestys – toista samanlaista ei varmasti tule vastaan!

Päivitykset

7.5.2024

Eläinsuojelija-Ioana lähetti Söpösen kesäisiä terveisiä! Söpönen nauttii ulkona seikkailusta tutun ihmisen kanssa. <3

Lisätty profiiliin video ja kuvia. 

1.5.2024

Söpönen kirmasi vauhdikkaasti Kulkurien adoptio-ohjelmaan ikiomaa perhettään etsimään!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Enni Rantala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: