Varattu koira: MISS ZOE

Hellä ja sympaattinen Miss Zoe tassutteli adoptio-ohjelmaamme suoraan varattuna koirana! <3
Syntymäaika: 2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio: 27 cm / 7 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

6.6.2024

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu kerralla noin 20–30 koditonta koiraa. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista. Lisäksi Mihaela osallistuu alueen kodittomien koirien tilanteen auttamiseksi säännöllisesti sterilointikampanjoihin, jotta jonain päivänä kodittomia koiria ei olisi niin paljon.

Miss Zoen ensimmäisistä vuosista emme tiedä mitään. Tiedämme vain sen, että Mihaela pelasti Miss Zoen vanhan naisen luota, joka ei pitänyt tytöstä ja muutamasta muusta naisen luona asuneesta koirasta hyvää huolta – päinvastoin. Miss Zoe on hyvin onnekas päästessään turvaan Mihaelan luokse ja kokemaan, miltä turvallinen ja välittävä huolenpito tuntuu. Nyt Miss Zoe on saanut mahdollisuuden löytää rakastavan loppuelämänsä kodin Suomesta!

Pieni ja suloinen nappisilmä Miss Zoe on nyt asustanut Mihaelan luona parin kuukauden ajan. Mihaelan mukaan Miss Zoe on erittäin ystävällinen koira, joka tulee toimeen niin muiden koirien kuin kissojen kanssa. Muiden koirien haukkuessa, Miss Zoe haukkuu niiden mukana. Mihaela kuvailee Miss Zoeta aktiiviseksi, leikkisäksi, helläksi ja sosiaaliseksi tytöksi. Zoe nauttii temmeltelystä ja kavereiden kanssa leikkimisesti, ja taitaa jo jonkin verran hihnalenkkeilyn taidon. Aiemmista huonoista kokemuksistaan huolimatta Miss Zoe vaikuttaa luottavan ihmiseen ja antaa käsitellä itseään joka tilanteessa. Vaikka Miss Zoe onkin elänyt romanialaisen kotikoiran elämää ja luultavimmin saanut kokea joitakin positiivisia hetkiä ihmisten kanssa, on tulevan kodin hyvä huomioida, että romanialaisen ja suomalaisen kotikoiran elämät poikkeavat toisistaan huomattavasti.

Miss Zoe voisi olla onnellinen perheen ainoana koirana, mutta Suomessa odottava reipas ja tasapainoinen koirakaveri olisi varmasti hänelle mieleen. Miss Zoelle tärkeintä olisi löytää ikioma ihminen ja turvallinen koti, jossa häntä ja tempputytön pieniä eleitäkin ymmärretään. Kodin on hyvä ottaa huomioon Miss Zoen tausta ja miten suuren muutoksen hän tulee käymään läpi matkustaessaan Suomeen. Miss Zoe tulee tarvitsemaan runsaasti rauhallista aikaa ja lepoa omaan kotiinsa saapuessaan, jotta uuden elämän harjoitteluun on riittävästi energiaa ja valmiutta. Kodin tulee antaa tukea, ymmärrystä sekä kannustusta pienelle Miss Zoelle kaiken uuden edessä ja edetä täysin koiran tahtiin. Tulevan kodin tulee olla sitoutunut käyttämään vain positiivisia ja koiralähtöisiä koulutusmenetelmiä, jotta Miss Zoe saa parhaan mahdollisen loppuelämän omassa kodissaan.

Miss Zoe on arviolta noin 27 cm korkea ja 7 kg painava. Väritykseltään tämä suloinen tyttö on valkoinen, jolla on vähän vaalean ruskeaa korvissa ja selässä. Miss Zoella on ollut onnea matkassaan, kun hän hurmasi oman perheensä, vaikkakin etäyhteydellä ennen sivuille ehtimistään. Voimme siis iloksemme kertoa, että Miss Zoe sai tassutella adoptio-ohjelmaan suoraan varattuna koirana ja pääsee pian omaan, loppuelämän kotiinsa <3

Päivitykset

6.6.2024

Miss Zoe on varattu suoraan omaan kotiin, jossa häntä jo ikioma ihmisystävä malttamattomana odottaa! <3

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Enni Rantala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: