Kotia etsivä koira: MURCIA

Murcia on hupsun näköinen ja hiukan pulska "ölisijä", joka etsii sitä omaa loppuelämän kotia <3
Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio: 50cm/ 27-30kg

Perustiedot ja tausta

3.5.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Murcia saapui kunnalliselta tarhalta Cosoballe syyskuussa 2023 ja asuu tällä hetkellä samassa häkissä aran narttukoiran kanssa. Tämä iloinen ja reipas heppu antaa rapsuttaa ja silittää itseään, ainoastaan halaaminen saa sen hiukan peruuttamaan. Se antaa myös katsella hampaitaan jotenkuten. Myös herkut ovat kovasti sen mieleen ja se ottaa niitä ahnaasti vastaan. Murcia hyppii ketterästi, hepuloi iloisesti ja haluaisi kovasti juoksentelemaan häkkinsä ulkopuolellekin. Suusta kuuluu myös veikeää “ölinää” kesken ilakoinnin.

Murcia on tuskin koskaan elänyt kotikoiran elämää, joten kaikki tulee olemaan sille kovin uutta ja vierasta. Perheen tuleekin sitoutua totuttamaan sitä uuteen elämään positiivisin keinoin. Murcia voisi sopeutua parhaiten aikuisten asuttamaan kotiin joko ainoaksi koiraksi tai turvallisen narttukoiran kaveriksi. Paras ympäristö voisi sijaita rauhallisella alueella perheessä, jossa on mahdollisuus tarjota monipuolista liikuntaa ja aktiviteetteja. Koska Murcia on hiukan pulskassa kunnossa ja perso herkuille, on terveellinen ravinto ja liikunta sille ensiarvoisen tärkeää.

Päivitykset

3.5.2024

Murcia tallustelee Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään itselleen loppuelämän kotia <3

______________________________________________________________________

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Byman Varzeshkhah

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: