Päivitetty 13.08.2022

Kodin saanut koira: KANELIPUUSTI (nyk. Tuhto)


Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

25.3.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Kanelipuusti on ennen One Rescue Associationin tarhalle päätymistään ollut toisella yksityisellä tarhalla. Kyseisen tarhan pitäjä saa valtiolta rahaa koirien tarhallapitämisestä, mutta koirien hyvinvoinnissa siellä on ilmeisesti ollut suurehkoja puutteita. Kanelipuustin tarhalle tuonut henkilö kertoi, että toisen tarhan pitäjä aikoi tapaa osan koirista. Niinpä hän oli ottanut Kanelipuustin ja muutaman muun koiran ja tuonut ne Adinalle turvaan. Sitä, onko Kanelipuustilla joskus ollut oma koti ja oma ihminen, emme tiedä.

Kanelipuusti asustaa häkkiä kahden muun koiran kanssa. Kaikki kolme koiraa hyppivät innoissaan häkkiä vasten, kun häkkiä kohti kävelee. Kaikilla niistä menee kuitenkin hiukan pupu pöksyyn, kun vieraat saapuvat häkin sisälle. Kanelipuusti livahtaakin kopinperälle turvaan, kun sen häkkiin saapuu neljä vierasta ihmistä. Se onkin häkkiporukan ujoin ja varovaisin. Kahden vieraan ihmisen poistuttua häkistä, Kanelipuusti uskaltautuu kopista pois tutkailemaan tuttua Adinaa sekä vierasta ihmistä. Adina on koirille tutumpi ihminen ja ne lähestyvät Adinaa suoraan edestä ja antavat Adinan koskea sekä silittää. Tilanteen rauhoituttua Kanelipuusti rentoutuu ja käy nuuskuttamassa vierasta sekä ottaa varovaisesti namit kädestä.

Kanelipuustin häkkikaverina on suuri nuori täpäkkä koira, jota Kanelipuusti väistää. Se ei hankkiudu konflikteihin muiden koirien kanssa vaan väistää mieluummin pois alta. Kanelipuusti vaikuttaakin olevan hyvin vaatimaton ja kohtelias. Tarhaolojen stressaava ympäristö saa sen hiukan säpsymään ja se stressaantuu hiukan häkin ulkopuolella vapaana juoksentelevista ja haukkuvista koirista, jotka pyrkivät saamaan osansa ihmisen huomiosta ja herkuista. Kanelipuusti arvostaisikin rauhallista kotia, jossa voisikin olla odottamassa mukava koirakaveri, jonka johdolla harjoitella kotikoiran taitoja.

Kotioloissa Kanelipuusti luultavasti rohkaistuisi nopeasti, kunhan kotiutumisessa edetään koiran ehdoilla. Kanelipuusti tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Uuteen kotiin muuttaminen ja tarhalta pois pääseminen tulee olemaan Kanelipuustille valtava muutos ja lemmikkikoiran arkeen tottuminen voi viedä aikaa. Koska jo kodissa asuminen ja hihnassa lenkkkeily tulevat olemaan Kanelipuustille uutta ja ihmeellistä, haemme sille perhettä, jossa osataan tukea sitä matkalla kohti pullantuoksuista kotikoiran elämää.

Toivottavasti tuleva omistaja on perso makealle, sillä tämä Kanelipuusti on 55cm korkea ja hiukan alle 20kg painava.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

13.8.2022

Pitkän odotuksen jälkeen Kanelipuusti pääsi viimein matkustamaan Suomeen tapaamaan oman perheensä. Kanelipuusti sai uudeksi nimekseen Tuhto. Onnea uusiin seikkailuihin Tuhto sekä perhe! <3

18.4.2022

Kanelipuustille kantautui iloisia uutisia, sillä sitä odottaa Suomessa oma perhe. Kanelipuusti on varattu omaan kotiin!

25.3.2022

Kanelipuusti aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kanelipuusti saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kanelipuusti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.