Kodin saanut koira: BRIDA

Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja tausta
31.7.2018
Yksi Kulkurien pääasiallisista yhteistyökumppaneista Romaniassa on eläinsuojeluyhdistys Asociatia A Doua Sansa, joka vapaaehtoisvoimin hoitaa Glinan kylässä sijaitsevaa koiratarhaa. Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa tarhalla olevia koiria ja löytää niille uudet kodit. Myös Brida on aloittanut matkansa kohti kotia Glinan tarhalta, mutta tällä hetkellä Brida asustaa Carpen tarhalla. Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Carpen tarhalla on paikka noin 150 kodittomalle koiralle, jotka mahdollisuuksien mukaan pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Carpen tarha ei vielä ole täysin valmis, mutta jo muutamat onnekkaat asuvat Carpessa. Kuten Brida. 

Brida on valloittava. Brida on utelias, rohkea ja aivan naurettavan ihmisrakas. Brida tulee myös toimeen toisen nartun kanssa, vaikka Brida onkin hitaasti lämpeävää sorttia. Carpella Bridalla ei ole häkkikaveria, ja tyttö onkin hieman maansa myynyt yksinäisyydessään. Ihmisiin tyttö liimautuu ja nauttii suunnattomasti saamastaan huomiosta. Brida on hyvin tasapainoinen ja ihanan tavallinen koira. Brida on noin 50cm ja 20kg.

 

Päivitykset
31.7.2018
Brida ehti melkein putsata Romanian pölyt tassuistaan ja suunnata kotihoitoon Suomeen, kunnes epäonni kohtasi tyttöstä. Bridalla todettiin sydänmatoja ja nyt neitokainen saakin niihin hoitoa Romaniassa, ennen kuin on valmis lentämään toivottavasti ikiomaan kotiinsa Suomeen. Aktiivimme tapasivat Bridan Romaniassa ja olivat yhtä ihastuneita tähän tyttöseen kuin kaikki muutkin ennen heitä. Brida ei malttanut odottaa rapsuja vaan pyöriskeli papereiden päällä saadakseen vieraiden huomion. Brida onkin kaikin puolin hyväntuulinen ja tasapainoinen koira. Bridalle on myös lisätty uusi video.

17.6.2018
Yksi vaikeimmista asioista, joita en pysty mitenkään järkevästi selittämään, on se ettei Brida vieläkään ole löytänyt kotiaan. Brida on aivan valmis paketti. Brida on hurmaava, avoin ja sosiaalinen. Nokkeluudessaan Brida yrittää varastaa namit vieraiden taskuista ja suukottelee kaikkia estottomasti. Brida on todella älykäs ja nokkela koira, joka kuitenkin rauhoittuu heti kun ihmiset ympärilläkin rauhoittuvat. Bridasta olisi niin moneksi! Mutta ei ikuisesti tarhakoiraksi.

10.4.2018
Brida on saanut Carpella uuden häkin, josta sillä onkin paremmat maisemat tarhan tapahtumille ja eritoten ihmisille. Siitähän Brida tykkää. Brida nuolee ihmisen naaman putipuhtaakis häkin verkonkin läpi ja ihmisten astuessa häkkiin tyttö sekoaa lopullisesti. Loputonta hötkyily ei kuitenkaan ole, vaan Brida rauhoittuu nopeasti, kunhan ihmisetkin ovat rauhallisia. Brida on hyvin mutkaton ja avoin kaikelle uudelle, myös nameille ja mitä kaikkea niiden eteen voisikaan tehdä! Bridaa onkin helppo motivoida sekä nameilla että kehuilla, joskin kehuista tyttö saattaa innostua hieman liikaakin. Bridalle on lisätty myös uusi  video.

1.1.2018
Brida on talven aikana muuttanut Carpen tarhalle, jossa se asuu nyt yksin häkissään. Brida on hieman hämmentynyt kohtaamistaan muutoksista ja saadessaan vieraita tyttö liimautuu ihmiseen kiinni. Muutoksista huolimatta Brida on mielettömän tasapainoinen ja iloinen tyttönen, joka suhtautuu hyvin myös ympärillä oleviin lapsiin. Bridan olisikin jo aika päästä oikean kotikoiran elämään kiinni ja oman perheensä luo. Tässä on mitä tavallisin ja mitä ihanin koira. Bridalle lisätty myös uusi video ja kuvia.

3.9.2017
Brida on ollut Glinan tarhalla noin 9kk ja tässä ajassa Brida onkin hieman rauhoittunut. Brida jakaa häkkinsä toisen nartun kanssa, eikä tytöillä enää tulee kismaa edes ruuasta. Naapurintytölle Brida sen sijaan saattaa vielä ilmoittaa, ettei ole valmis jakamaan ruokaansa. Brida olisi oiva kaveri oman elämänsä Remontti-Reiskalle, sillä myös Brida on kova tyttö remontoimaan. Kesähelteiden paahtaessa Brida hankki koppiinsa paremman ilmanvaihdon irrottamalla mm. sivuseinät. Pilkettä silmäkulmasta ei Bridalta edelleenkään puutu, ja tämä nuorukainen sulattaakin sydämen kuin sydämen.

10.5.2017
Toukokuun alussa Kulkurien aktiivit vierailivat taas Romaniassa ja olivat niin onnekkaita, että tapasivat myös neiti Bridan. Koska onni on saada tämän neidon ylitsevuotava rakkaus osakseen, kuten kuvistas saattaa huomata. Ihminen on Bridalle maailman paras juttu, ainakin kun vaihtoehtona on tylsä tarhaelämä ja samat vanhat naapurikoirat haukkumassa. Tästä tytöstä ei vauhtia puutu ja Bridaa voisikin kuvailla sannonnalla “Nopeat liikkeet on näyttäviä!”. Sohvaperunaa on tästä neidosta turha toivoa, mutta mikäli etsit vakavaa ja vauhdikasta juoksukaveria loppuelämääsi rakkauta tuomaan, olet tullut juuri oikeaan paikkaan! Brida taitaakin odottaa juuri sinua.

16.3.2017
Bridaa on vaikea kuvailla. Bridassa asuu pieni jekuttaja, joka haluaa vain saada ihmiset ympärillään onnelliseksi. Jos ei akrobaattiset katolla roikkumiset auta, hyppää Brida ihmisen syliin halimaan kunnes myrtseimmätkin kasvot on valaistu loppupäiväksi. Brida on voima, joka saa vastoinkäymisten keskellä hymynvireen suupieleen ja muistuttaa siitä mikä on oikeasti merkityksellistä, eli kaikkien tasapuolinen huomioiminen ja haliminen. Aivan kuin Brida ei ajattelisi vieraiden olevan paikalla häntä varten, vaan että Brida on siellä heitä varten, antamassa voimaa ja aiheuttamassa suupielten nykimistä. Tulevassa kodissa voisikin Bridalla olla odottamassa uroskaveri, jonka suupielet saattavat myös kohdata uusia asentoja tämän neidon tavatessaan.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Brida saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brida on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bridan yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: