Päivitetty 01.08.2018

Kodin saanut koira: STELO (nyk. Stella)


Syntymäaika: 2/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
7.6.2018

Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Nämä kodittomat koirat lisääntyvät ja niin teiden varsille ja kaduille ilmestyy pieniä pentuja, joiden mahdollisuudet selvitä ovat hyvin vähäiset.
Näin alkoi myös Belan ja Stelon tarina, kun Kulkurien yhteistyökumppanina toimivan Mihaelan äiti löysi pennut ja niiden kaksi sisarusta hylättyinä. Pennut pääsivät turvaan Mihaelan luo ja ovat nyt saaneet kaikki tarvittavat rokotteet ja loishäädöt. Kaksi sisaruksista ovat jo löytäneet kotinsa Saksasta, mutta Bela ja Stelo etsivät vielä omia kotejaan.

Bela ja Stelo ovat tyypillisiä iloisia, touhukkaita ja uteliaita pentuja. Ne tutkivat innokkaasti uusia asioita ja tulevat reippaasti tutustumaan myös vieraisiin ihmisiin. Huomio on kovasti niiden mieleen ja ne hakeutuvatkin heti tilaisuuden tullen rapsuteltaviksi. Tällä hetkellä pennut asuvat osana isompaa koiraporukkaa ja tulevat hienosti toimeen kaikkien kanssa. Bela ja Stelo ovat tottuneet myös kissoihin.

Tytöistä kasvaa aikuisena keskikokoisia, noin 45-50 cm korkeita ja 15 kiloa painavia.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

01.08.2018
Stelo, joka sai uudeksi nimekseen Stella on matkustanut kotiin viime viikonloppuna. Saimme jo ensimmäiset terveiset perheeltä, jossa kertoivat kotiutumisen alkaneen oikein hyvin. Stellan matka on nyt tehty ja ainoa tehtävä tällä tytöllä on enää nauttia omasta kodistaan koko elämänsä ajan <3 Onnea Stella ja perhe!

15.07.2018
Stelo on varattu omaan kotiin!

7.6.2018
Stelo aloitti kodin etsinnän Kulkurien sivuilla.

_______________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Stelo tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Stelo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stelo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.