Kodin saanut koira: ULISE

Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
Kokoarvio:

 

6.4.2018
Perustiedot ja tausta:

Ioana Bodea on Romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koiratarhalla huolehtimassa siellä olevista, noin 300 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ionalla on tarhalla myös omia koiria, joista yksi on Ulise.

Ulise on pelastettu kunnalliselta koiratarhalta Bragadirusta heinäkuussa 2017, jonne omistaja oli sen hylännyt toisen koiran kanssa. Tullessan Onevetin tarhalle, oli Ulise erittäin pelokas ja sillä oli sekä silmä- että korvatulehdus. Tulehdukset on hoidettu ja se on kuntoutunut myös psyykkisesti siinä määrin, että se voidaan ottaa sivulle. Ioanaan se suhtautuu tuttavallisesti ja luottavaisesti, joskin on Ulisessa jälkiä eletystä elämästä, niin että suhtautuu ihmiseen pienellä varauksella.  Kun vieras menee yksin sen häkkiin, se menee koppiinsa ja sieltä kurkkii varovaisesti. Hyvin nopeasti Ulise kuitenkin rohkaistuu ja tulee syömään nameja. Kun vieras nousee, se haukkuu hiukan pelästyneenä, mistä tuli epäillys, näkeekö koira kuinka hyvin? Hampaiden osalta tulevan kodin on syytä varautua kustannuksiin. Myös heikko lihaskunto voi tulla vaatimaan hoitotoimenpiteitä.

Luonteeltaan Ulise on mitä ihastuttavin koira, kiltti ja kovin ihmisrakas, kun on tuttu ja hakeutuukin kiinni ihmiseen.

Alkuun Ulise asui toisen uroksen kanssa samassa häkissä, mutta ruokailutilanne aiheutti koirien välille vahtimista, jossa Ulise väistyi, joten Ulise siirrettiin toiseen häkkiin, jossa on toistaiseksi yksin. Kissaan Ulise suhtautuu välinpitämättömästi, kuten videosta voi nähdä.

Kooltaan Ulise on noin 55 cm ja paino noin 25 kg

1.8.2018
Elämää nähneen Ulisen pitkä ja raskas matka päättyi 30.7.2018, jolloin se pääsi kotiin rakkaaksi jäseneksi. Onnea kodille, rakkautta ja hyvää uutta elämää niin ihanalle Uliselle.

5.7.2018
Onnekas Ulise varattu tänään omaan kotiin Suomeen.

6.4.2018
Upeasta Ulisesta lisätty videoita.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ulise saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ulise on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1772846256113374/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/vb.100001640490460/1713079228756744/?type=2&video_source=user_video_tab” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: