Päivitetty 03.07.2016

Tiedote 17.5.2016: Projekti Carpe alkaa


 

Julkaisuvapaa 17.5.2016

Rescueyhdistys Kulkurit ry ja Carpe aloittavat uuden tarhan rakentamisen Romaniassa

Rescueyhdistys Kulkurit ry on vuonna 2012 perustettu suomalainen eläinsuojeluyhdistys, joka työskentelee kaduilla asuvien, kodittomien koirapopulaatioiden vähentämiseksi sekä olemassa olevien eläinten olojen ja kohtelun parantamiseksi muun muassa sterilointiprojektein ja eläinten adoptoinnein. Sen lisäksi yhdistys haluaa vaikuttaa yhteistyömaansa Romanian eläinsuojelullisiin asenteisiin muun muassa valistustyön avulla. Kaikessa tekemässään Rescueyhdistys Kulkurit ry toimii arvojensa mukaisesti: vastuullisesti, suunnitelmallisesti, avoimesti ja kestävän kehityksen keinoin.

Rescueyhdistys Kulkurit ry ja Carmen Mandescun perustama yhdistys Carpe ovat allekirjoittaneet keskenään sopimuksen, jossa he yhteistyössä osallistuvat varainkeruuseen uuden tarhan rakentamiseksi. Tarhalle tullaan tekemään tilat noin 150 kodittomalle romanialaiselle koiralle. Osa koirista siirretään Mandescun nykyisen yhdistyksen A Doua Sansan ylläpitämältä Glinan tarhalta ja osa tulee olemaan erilaisista huonoista olosuhteista turvaan saatettuja kodittomia koiria. Tarhan tavoitteena on edistää siellä asuvien koirien kokonaisvaltaista elämänlaatua.

Carmen Mandescu on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n luotettava yhteistyökumppani jo vuosien takaa.

Projektin taustaa

Mandescu perusti yhdessä Ioana Diaconun kanssa vuonna 2009 yhdistyksen, joka ylläpitää koiratarhaa Glinan kylässä Romaniassa lähellä Bukarestia. Kuten monet paikallliset koiratarhat, Glinan tarha on perustettu vuokratulle vanhalle viljelysmaalle, joten siellä ei ole kunnollista maapohjaa ja se on altis sään ja vuodenaikojen vaihteluille.  Rescueyhdistys Kulkurit ry vierailee tarhalla useita kertoja vuodessa ja ottaa tarhalta koiria adoptio-ohjelmaansa. Lisäksi tarhalla olevat koirat steriloidaan ja kastroidaan, mikä auttaa omalta osaltaan vaikuttamaan koirapopulaatioon sekä suotuisasti että pysyvästi.

Pitkien ja perusteellisten harkintojen, suunnitelmien ja riskikartoitusten myötä Rescueyhdistys Kulkurit ry ja Carmen Mandescu päätyivät erkaantumaan A Doua Sansasta. Päädyttiin rakentamaan kokonaan uusi tarha tontille, jossa on mahdollisuus yhden ihmisen pysyvään asumiseen ja sen myötä koirien lisääntyneeseen turvallisuuteen ja parempiin elinoloihin.

Projektin konkreettiset tavoitteet

Projektin tavoitteena on kerätä tarvittavat taloudelliset resurssit tontin sekä muun tarvittavan kaluston hankintaan, jotta tarhalle suunnitellulle 150:lle koiralle saadaan rakennettua elinolosuhteet, jossa niiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista voidaan olosuhteet huomioiden huolehtia mahdollisimman hyvin.  Tontti on kooltaan 5000 m² ja sinne on edellisen omistajan toimesta rakennettu paitsi asuintilat, myös piharakennus eläimille. Tarhalla oleva asuinkiinteistö viimeistellään siten, että siellä voi asua sekä ympärivuorokautisesti että ympäri vuoden. Tarhalle rakennetaan 70 aitausta, joissa kussakin asuu yhdestä (1) kolmeen (3) koiraa. Osa häkeistä tulee olemaan osittain piharakennuksen sisällä, jotta erityishoitoa vaativat koirat kuten pennut ja vanhukset, ovat suojassa äärimmäisiltä sääolosuhteilta. Tarha rakennetaan huomioiden myös ekologisuuden ja kestävän kehityksen aspektit.

Lahjoitustietojen muutos

Muutoksen yhteydessä A Doua Sansan lahjoitusviite 1245 muuttuu Carpen lahjoitusviitteeksi ja sinne osoitetut rahat käytetään uuden tarhan rakentamiseen. Muutoksen myötä lahjoitusmahdollisuus A Doua Sansalle yhdistyksemme kautta poistuu.

 

Lisätietoja:
Rosa Haahtikari
projektivastaava
rosa.haahtikari(at)kulkurit.fi
projektin verkkosivut:  https://kulkurit.fi/projektit/carpe/

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.