Päivitetty 01.10.2021

#blackdogtober tulee taas – lokakuussa mustat koirat saavat näkyä!


 

Syitä mustien koirien syrjintään on tutkittu Yhdysvalloissa. Musta ei näytä valokuvissa hyvältä, jolloin niitä esitellään kuvissa vähemmän, kuin värikkäämpiä lajitovereitaan. Mustan on myös kautta aikain uskottu tuovan epäonnea, joten ihminen saattaa tästä syystä joko tietoisesti tai tietämättään sivuuttaa mustan koiran. Yksikään tutkimus ei sen sijaan ole osoittanut, että mustat koirat olisivat vaarallisempia tai mitenkään huonompia lemmikkejä.

Yhdysvalloissa vietetään tänään, 1. lokakuuta mustan koiran päivää. Päivän perusti vuonna 2011 amerikkalainen eläinsuojelija, joka halusi muuttaa ihmisten ennakkoluuloja maan koiratarhojen kodittomia, mustia koiria kohtaan.

Viime vuonna myös me halusimme huomioida mustien koirien tilanteen ei vain mustien koirien päivää viettämällä, vaan koko lokakuun niille pyhittäen. Koska #blackdogtober-kampanja oli menestys, haluamme ehdottomasti jatkaa samalla linjalla myös tänä vuonna.

Mustien koirien kuukauden ajan nostamme erityisesti adoptio-ohjelmamme mustia ja tummia koiria paitsi somessa, myös nettisivuillamme. Kulkurien nettisivuilta löytyy 1.-31.10. ajan uusi kategoria “mustat koirat”, jossa kaikki adoptio-ohjelmamme upeat mustat kaunottaret ja komistukset löytyvät kätevästi samalta sivulta.

Lokakuun ajan mustat koirat saavat vihdoin olla valokeilassa!

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.