Päivitetty 10.03.2023

Varattu koira: JOI


Syntymäaika: n. 8/22
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Joi on herättänyt valtavasti kiinnostusta, ja hänen postilaatikkonsa suljetaan 30.1. toistaiseksi. Palaamme asiaan kaikille aiemmin yhteydessä olleille kotiehdokkaille, mutta emme ota vastaan uusia kyselyitä.

Perustiedot ja tausta

19.1.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Join tarina on valitettavan yleinen, ja olisikin päättynyt kovin surullisesti ilman Ioanan apua. Marraskuun puolivälin aikoihin Ioana ja hänen miehensä huomasivat pellon laidalla kotinsa lähettyvillä naisen ja pahvilaatikon. Kävi ilmi, että nainen oli hylkäämässä pahvilaatikossa olevaa pientä, huonovointista Joi-pentua pellolle. Ioana otti pennun turvaan ja vei sen eläinlääkäriin, missä sen todettiin sairastavan parvoa. Kaikeksi onneksi Joi selvisi, ja pääsi hoidon jälkeen Ioanan luokse asumaan.

Ioana kuvailee Joita reippaan ja sosiaalisen oloiseksi peruspennuksi, joka on jossain määrin tottunut käsittelyyn. Joi asuu kodinomaisessa ympäristössä, mutta ei silti ole tottunut suomalaiseen kotikoiran elämään eikä todennäköisesti ole koskaan kävellyt hihnassa tai ole esimerkiksi sisäsiisti. Toisten koirien kanssa Joi on tullut hienosti toimeen ja pienten koirien kanssa tämä pikkuinen innostuukin leikkimään, joten tulevassa kodissa voisi olla pienikokoista leikkiseuraa jo odottamassa. Vaikka Joi voisi sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon, kaikkein tärkeintä on, että perhe sitoutuu kouluttamaan Joita vain positiivisin ja koiralähtöisin metodein. Joi haukkuu jonkin verran.

Joi on 4kk vanhana ollut strategisilta mitoiltaan noin 25cm ja 4kg – tästä hän kasvaa toki vielä jonkin verran, mutta jäänee kuitenkin pienen koiran mittoihin.

Päivitykset

10.3.2023

Onnekas Joi on varattu omaan kotiinsa!

19.1.2023

Pikkuinen Joi tassuttelee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia – toivottavasti sellainen löytyy pian!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin, ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti. Mikäli Joi tulee Suomeen kastroimattomana tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran 6 kuukauden sisällä koiran kotiin saapumisesta. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Joi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Joi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Join yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.