Maiju Lanki

Koirien yhteyshenkilö
maiju.lanki@kulkurit.fi

Sähköposti: maiju.lanki@kulkurit.fi

Tervehdys!

Olen Maiju, ihanasti keski-ikäistyvä maailmanparantaja Etelä-Kymenlaaksosta, ja toimin Kulkureissa koirien yhteyshenkilönä. Tehtävänäni on yhdistää koira ja juuri Se Oikea koti.

Varsinaiselta koulutukseltani ja ammatiltani olen suojelubiologi, tutkimussukeltaja sekä merenkulun ammattilainen, ja siinä sivussa wannabe-vegaani, joogi, vaimo ja ihmis- sekä koiraäiti. Meillä asuu itseni, puolisoni ja pikkuihmisen lisäksi kaksi pientä rakasta romanialaista koiraprinsessaa, Armi Aurora ja Lara Romanialainen, sekä sekalainen seurakunta Tyrnävänkannan maatiaiskanoja kukkonsa Karin kera. Luonto ja eläimet ovat minulle elinehto, mutta tykkään kyllä touhuta ihmistenkin kanssa. Pyrin omassa elämässäni noudattamaan kestävän kulutuksen periaatteita, zero-waste-ideologiaa ja jättämään jälkipolville mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen.

Oma historiani rescuekoirien parissa ulottuu vuosituhannen vaihteeseen, jolloin tutustuin ensimmäisiin Viron-rescueisiin. Ensimmäinen oma koirani, näyttelypapillon Sonja oli jäänyt vanhempieni vauvaksi muutettuani Helsinkiin opiskelemaan, mutta muutaman vuoden kuluttua se sai poikaystävän suoraan Barcelonan koiratarhalta, Pipo Katalonialaisen. Lopulta löysin itseni romaniassa eläinsuojelutyötä tekevien sekä tukevien ihmisten ja yhdistysten parista, ja olen toiminut vuodesta 2014 enemmän tai vähemmän aktiivisesti Romanian eläinsuojelutilanteen parantamiseksi. Hakeuduin Kulkureihin, sillä yhdistys oli tehnyt minuun vaikutuksen määrätietoisella, vastuullisella ja ammattimaisella toiminnallaan. On ilo olla mukana osaavassa ja energisessä porukassa!

Rescuekoirani kaikessa herkkyydessään ovat opettaneet minulle valtavasti koirien kommunikoinnista, eleistä ja käyttäytymisestä – ja samalla itsestäni. Eläinsuojelu, -terveys ja tautiasiat ovat erityisen lähellä sydäntäni jo koulutukseni puolesta, ja arvostan eettistä ja johdonmukaista toimintaa. Pohdin myös mielelläni isoja ja joskus poliittisiakin kokonaisuuksia, kuten ihmisten ja yhteiskunnan taloudellisen tilanteen, eriarvoistumisen ja hyvinvoinnin suoraa tai epäsuoraa vaikutusta luonnon arvostukseen ja eläinten kohteluun. Uskon vakaasti niin yhteisöjen kuin yksittäisten ihmistenkin mahdollisuuksiin parantaa maailmaa, kunhan tavoite on selvillä, ja puhallamme samaan hiileen. Pala, koira, metsä ja meri kerrallaan pystymme saamaan aikaan isoja asioita, ja siinä samalla hyvää mieltä ja merkitystä omalle elämälle.