Metsään hylätyt

Romaniassa ihmisten asenteet koiria kohtaan ovat vielä vallan erilaiset kuin meillä Suomessa. Koira saatetaan hylätä monestakin syystä. Kurittomaksi kasvanut nuori pentu on saattanut tuhota omistajan omaisuutta tai vanhan vahdin kuulo on käynyt heikoksi. Vapaana kulkenut narttu on pyöräyttänyt kotiin pentueellisen ei-toivottuja suita ruokittavaksi. Hirvittävän huonoja syitä kaikki.

Eihän koiran hylkäämiselle ole olemassa hyväksyttävää selitystä.

 

 

Joskus hylätyillä koirilla on hyvää onnea mukanaan, kuten tarina tämän kuvan takana kertoo. Koira ja rouva kohtasivat toisensa Bukarestin pohjoispuolella, kun rouva havaitsi autonsa ikkunasta kaksi pelokasta koiraa metsätien laidassa. Hänellä ei ollut mukanaan koirien kiinniottoon tarvittavia apuvälineitä, mutta hän palasi samalle paikalle myöhemmin ruoan ja kuljetuslaatikon kera. Ikävä kyllä toinen koirista oli sillä välin jäänyt auton alle ja menehtynyt 💔

Koirakaksikon selviytyjä, lempeä narttu pääsi rouvan mukana yhteistyökumppanimme Luana’s Dream Foundationin sterilointipäivään. Sillä on nyt mikrosiru, uusi rakastava koti ja steriloinnin ansiosta huolettomampi loppuelämä.

 

Ilmaiset steriloinnit ja paikallisten lemmikinomistajien valistaminen muuttavat ihmisten asenteita. Jokaisella steriloinnilla luomme valoisampaa tulevaisuutta Romanian koirille.

Voit lähteä mukaan edistämään eettistä ja kestävää kulkukoiraongelman ratkaisua tukemalla sterilointityötämme:

  • Rescueyhdistys Kulkurit ry, lahjoitustilille: Nordea, IBAN: FI73 1029 3000 3566 41, viite 2299
  • MobilePaylla numeroon 23855, viestiksi 2299 tai steriloinnit

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.