Milla Kukkonen

Koirien yhteyshenkilö, kotihoitotiimi
milla.kukkonen@kulkurit.fi

Sähköposti: milla.kukkonen@kulkurit.fi

 

Hei,

olen Milla, pohjoiskarjalainen lähihoitaja ja kahden rescuekoiran omistaja. Päivätyönäni työskentelen tällä hetkellä kehitysvammaisten parissa ohjaajana. Vapaa-aika kuluu luonnollisesti suurimmilta osin koirien parissa.

Aloitin koirien yhteyshenkilönä Kulkureissa syksyllä 2021. Lähipiiriini on aina kuulunut eläimiä, niin kissoja kuin koiria. Kuitenkin ratkaiseva tekijä oli ensimmäinen “ikioma” koirani Linzi, joka saapui minulle Kulkureiden kautta elokuussa 2017.

Linzin tultua käsitin, että miten koira-adoptiolla yksilön elämä voi muuttua todella, kun se pääsee omaan kotiin ja perheeseen harjoittelemaan kotikoiran elämää. Linzin saavuttua kotiin aloin seuraamaan vielä aktiivisemmin Kulkurien toimintaa, ja vuosia mielessäni oli ajatus ja halu päästä auttamaan näitä koiria vielä enemmän. Yhdistyksen vastuullinen toiminta on tehnyt minuun vaikutuksen vuodesta toiseen, ja olenkin hyvin ylpeä ja onnellinen päästessäni mukaan tekemään työtä Romanian koirien hyväksi.

Minulle tärkeitä asioita koirien parissa on koiralähtöisyys, positiivinen vahvistaminen ja asioiden pohtiminen nimenomaan koiran vinkkelistä. Linzin myötä nämä asiat ovat vaan korostuneet, sillä se on herkkä, epävarma koira. Kuitenkin edelleen vuosien jälkeen kehitystä tapahtuu koko ajan, ja se ylittää itseään joka päivä. On ollut huisia nähdä, miten se luottaa enemmän ihmisiin, suhtautuu asioihin rennommin ja nauttii selkeästi elämästään.

Kesällä 2020 perheeseemme liittyi Kulkureilta myös urosvahvistus nimeltä Maxi. Se on reipas ja avoin koira. Maxi on Linzin tuki ja turva, ne nauttivat molemmat metsäretkistä, päiväunista pehmeillä alustoilla, oman pihan vahtimisesta ja herkkujen kerjäämisestä allekirjoittaneen isältä.