Päivitetty 24.07.2020

Naistenviikko – Salli


“Minulla oli perhe. Ihan omat ihmiset. Koti, missä minusta pidettiin huolta ja missä tunsin olevani rakastettu. Pentuaikani oli onnellista; leikin paljon omien ihmisteni kanssa, otin aurinkoa asuntomme parvekkeella ja nukuin yöt omassa pedissäni. Kaikki oli hyvin. Kunnes eräänä kevätpäivänä yllättäen synnytin kahdeksan pientä pentua.

Ilmapiiri kotona muuttui sillä sekunnilla, kun ihmiseni löysivät minut asunnon vaatehuoneesta vastatyntyneiden pentujen ympäröimänä. Heidän kasvonsa muuttuivat vakaviksi, ja he lähtivät huoneesta mitään sanomatta. Tunsin luissa ja ytimissäni, että elämäni ei enää koskaan palaisi ennalleen. Häpesin. Olin varma, että olin tehnyt jotakin todella väärää.

Seuraavana päivänä ihmiseni pakkasivat minut ja pentuni autoon. Olin stressaantunut ja peloissani, kuulin pentujen sydäntä raastavan itkun takaluukkuun teljetystä muovipussista. Ajoimme poispäin kaupungista, en muista kuinka kauan, kunnes auto yhtäkkiä pysähtyi, ovi avautui ja ihmiseni nosti minut ulos autosta. Edessäni oli pelkkää peltoa silmänkantamattomiin.

Näin auton takavalojen katoavan horisonttiin, enkä kyennyt liikkumaan. Tunsin paniikin valtaavan minut ja mieleni teki vaan juosta perään, juosta ja juosta kunnes pääsisin takaisin kotiin, omaan petiin, ihmiseni syliin. Mutta koska minut oli juuri hylätty maaseudulle kahdeksan pentuni kanssa, en juossut. Olin nyt yksin.

Tästä kohtalokkaasta päivästä on jo melkein vuosikymmen. Rankkurit pyydystivät minut muutama päivä hylkäämisen jälkeen ja toivat tänne, kunnalliselle koiratarhalle, missä minulla on häkki ja muovinen peti ilman pehmusteita, päivittäin saan samaa kuivaa ruokaa vuodesta toiseen. Pentujeni kohtaloa en tiedä.

Tiedän, että tulen kuolemaan tänne. Että tämä muovipeti on viimeinen lepopaikkani. Myönnän olevani hiukan katkera, enkä enää jaksa innostua aamuruoan tarjoilusta tai ihmisvieraista. Pennut pilasivat elämäni. Toivon joka päivä, etteivät ne olisi koskaan syntyneet.”
Sterilointi on ainoa ratkaisu Romanian koiraongelmaan. Valistuksen ja steriloinnin avulla voimme tulevaisuudessa säästää miljoonia koiria Sallin kohtalolta. Niin pieni asia, mutta niin uskomattoman suuri merkitys.

Osallistut naistenviikon keräykseen:
1. MobilePaylla numeroon 23855. Kirjoita viestiksi “naistenviikko”.
2. Tililahjoituksella tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 2299.
3. Jakamalla tietoa kampanjasta omissa somekanavissasi!

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.