Päivitetty 10.06.2020

Nämä ovat välttämättömät muutostyöt Cosoban tarhalla


“In the middle of difficulty lies opportunity”. Niin sanoi kerran niinkin viisas henkilö, kuin Albert Einstein. Vapaasti suomennettuna:  mahdollisuus löytyy vaikeuksien keskeltä.

Kulunut koronakevät on kuormittanut Romanian koiratarhoja todella paljon. Kulkurien yhteistyötarhalla Cosobassa asuu normaalisti 200-300 koiraa, mutta nyt koronapandemian aikana, kun jo varatut koirat eivät ole liikkuneet tarhalta eteenpäin omiin koteihinsa, koiria on tarhalla vielä tavallistakin enemmän. Tila ei riitä kaikille, mutta koiria hylätään tarhan porteille kuitenkin samaan tahtiin, kuin ennenkin. Tilanne on ollut kestämätön ja alkavien adoptiokuljetusten piti kesäkuussa keventää tätä taakkaa. Penikkatauti

tapausten vuoksi näin ei kuitenkaan käynyt, vaan tarhan ylikuormitus jatkuu vielä ainakin elokuuhun asti.

Tällaisen taakan alla luulisi ihmisen luhistuvan, mutta taas kerran romanialaisten eläinsuojelijoiden sinnikkyys, jaksaminen ja halu kamppailla eläinten puolesta näyttäytyy vahvempana, kuin koskaan. Pari päivää peruuntuneen adoptiokuljetuksen ja penikkatautitapausten ilmenemisen jälkeen Cosoban tarhan ylläpitäjä ja omistaja, eläinlääkäri- ja suojelija Adina Vladut oli koonnut valmiin listan kaikista tarhan muutostöistä, jotka olisi saatava aluilleen mahdollisimman nopeasti, jotta penikkatauti saataisiin hallintaan ja riski samankaltaisten tilanteiden toistumiseen tulevaisuudessa minimoitua.

Tarhalla tehtävät muutostoimenpiteet sisältävät:

• Aita uusien häkkien ympärille
• Jätevesiojitus uusien häkkirivistöjen yhteyteen
• Betonipäällysteinen, väliaikainen säilytysratkaisu tarhalta tuleville jätteille
• Jätevesiojitus myös jätekeräyksen yhteyteen
• Betoniseinän valaminen vanhempien häkkien päätyyn

Yllä olevat muutokset tarhan rakenteissa tulevat mahdollistamaan koirien tehokkaamman eristämisen toisistaan tarpeeen vaatiessa, vapauttamaan tilaa tarhan sisätiloista erityistä huolenpitoa ja eristystä kaipaaville koirille sekä vähentämään infektio- ja virustautien leviämisen riskiä hygieniaolosuhteiden parantuessa. Olemme varmoja, että nämä muutokset tulevat tekemään Cosoban tarhasta paremman ja turvallisemman paikan koirille pitkällä tähtäimellä. Näidenkin vaikeuksien keskeltä löytyy mahdollisuus johonkin vielä parempaan.

Lahjoittamalla pienen summan rahaa #ApuaCosobaan-keräykseen olet mukana auttamassa tarhan penikkatautitilanteen hallintaan saamisessa ja raskaan arjen helpottamisessa.

Voit tukea Cosoban tarhaa jollakin seuraavista keinoista:

1. Tee lahjoitus Facebook-keräyksen kautta.

2. Tee MobilePay-lahjoitus lähettämällä summa numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestiksi COSOBA.

3. Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 1258.

Suurkiitos avustasi!

 

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.