Päivitetty 07.01.2020

Kotia etsivä koira: MAXI (Suomessa)


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Pyhäjärvi)
kastroitu


Perustiedot ja tausta
26.11.2019
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Yksi näistä onnekkaista on Maxi-pentu, joka syntyi pellon reunalle viiden pennun pentueeseen. Valitettavasti pennuista hengissä selvisi vain kolme. Pentueen emon omistaja ei halunnut koirista huolehtia, joten hän hylkäsi ne kylmästi kadulle asuinalueen lähelle “etsimään ruokaa ja suojaa”. Pentueen onneksi paikalle osui hyväsydäminen nainen, joka halusi auttaa koiria. Nainen soitti Kulkureiden yhteistyökumppanille, eläinsuojelija Carmen Mandesculle ja pyysi tätä ottamaan pennut turvaan Glinan tarhalle. Tarha oli tuolloin kuitenkin ääriään myöten täynnä koiria, joten uusia tulokkaita ei sinne voitu ottaa. Pentujen löytäjä ei eläinrakkaana ihmisenä voinut jättää pikkuisia kadulle, joten hän päätti rakentaa pihallensa pienen koirasuojan, jossa Maxi sisaruksineen saa olla niin kauan kuin ne löytävät omat kodit.

Maxi sai pian kodin Suomesta ja muutti oman perheensä luokse kesällä 2015. Maxilla on sujunut hyvin omassa kodissaan, se on reipas, aktiivinen, avoin ja suhtautuu sosiaalisesti ihmisiin. Myös lasten kanssa Maxi tulee toimeen.  Alusta asti Maxi on ollut hieman säikky, se saattaa säpsähtää jos ympäristössä tapahtuu jotain “tavallisuudesta poikkeavaa”, jokin esine tippuu tai kaatuu, mutta Maxi ei ole esimerkiksi paukkuarka. Omassa perheessään Maxilla oli alussa haasteita yksinolon kanssa, mutta johdonmukaisen  harjoittelun myötä tilanne koheni pian ja yksinolot ovat sujuneet Maxilta jo vuosia. Uuden kodin on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että yksinolotaitoja on muutokset yhteydessä tärkeää muistaa harjoitella.

Herttainen Maxi on asunut Suomessa samassa kodissa itseään vanhemman uroksen kanssa, jonka kanssa yhteiselo on ollut kaikin puolin sujuvaa. Maxilla on ollut muutamia luottokoirakavereita ja se on tullut toimeen tapaamiensa koirien kanssa, kunhan sillä on ollut mahdollisuus olla tilanteessa kytkemättä. Hihnassa Maxilla on kuitenkin tapana rähjätä muille koirille. Rähjääminen pahenee, jos Max ei saa purettua patoutunutta energiaansa. Omistajan kuvauksen mukaan Maxi on energinen koira ja kaipaisi enemmän sisältöä elämäänsä, mitä tällä hetkellä on mahdollista tarjota. Maxin kanssa ohituksia on harjoiteltu ja namien avulla ne ovat sujuneet, mutta harjoituksiin tarvittaisiin pitkäjänteisyyttä.

Maxi etsii kotia, jossa ollaan valmiita tarjoamaan sille runsaasti yhteistä, mielekästä tekemistä , sekä työstämään Maxin remmirähjäystä. Maxi nauttii, kun se pääsee juoksemaan vapaana turvallisesti, aidatulla alueella, joten uudessa kodissa voisi olla vaikkapa aidattu piha. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättömyys mikäli mahdollisuus säännöllisiin juoksuhetkiin järjestyy muulla tavoin. Maxi tuskin panisi pahakseen, jos uudessa kodissa olisi mukava ja sosiaalinen koirakaveri.

Komea Maxi on noin 60 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa. Koska kyseessä on kookas ja energinen koira, etsitään Maxille omistajaa, jolla on ennestään kokemusta koirista.

Päivitykset
26.11.2019
Maxi on elellyt kotikoirana neljä vuotta, mutta perheellä on edessä elämänmuutoksia, joista johtuen Maxi palaa pitkän harkinnan jälkeen etsimään kotia.

9.8.2015
Maxi saapui omaan kotiinsa viime yönä.

21.7.2015
Maxi on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Maxi on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maxi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.