Päivitetty 25.08.2022

Rakas, raskas koirani Milka


Milka ja Lenny

Tällä kertaa rakas, raskas koirani -kampanjassa kerromme Milkasta ent. Kaislasta, joka kotiutui Suomeen tammikuussa 2021.

”Milka kotiutui meille 1/2021. Meillä oli ennestään toinen koira labradorinnoutaja Lenny. Sosiaalisessa mediassa näkee usein kirjoituksia ja kuvia koirista, jotka ovat ylimpiä ystäviä keskenään; nukkuvat lähekkäin, jakavat nameja keskenään ja leikkivät iloisina. Tätä mekin odotimme. Odotimme, että koirat olisivat saaneet toisistaan tällaiset kaverukset. Tietenkin ymmärsimme, että tilanteen kehittyminen voi viedä paljonkin aikaa ja vaatia töitä.

Milkan kotiuduttua kävi nopeasti selväksi, että Milka oli hyvin resurssiaggressiivinen. Hän puolusti lepopaikkoja, ruokaa ja meitä Lennyltä. Lisäksi Milka oli hyvin arka ja ulkoilu sekä uusien ihmisten tapaaminen olivat hyvin vaikeita asioita. Milkan resurssiaggressiivisuus erityisesti aiheutti meille paljon stressiä ja romutti odotukset ”ylimmistä ystävistä”. Miten monta kertaa onkin halunnut vain luovuttaa ja ajatella, että Milkalla olisi ehkä parempi jossakin toisenlaisessa kodissa. Kuinka monta läheltä piti tilannetta ja jopa tappeluakin on käyty läpi 1,5 vuoden aikana.

Olemme saaneet paljon tukea Kulkureiden yhteyshenkilöltämme ja hänen kauttaan yhteyden hyvään positiivisen vahvistamisen kouluttajaan.

Aluksi koirien siedättäminen vaati melko pitkäänkin niiden eristämistä toisistaan. Olemme panostaneet kouluttajan neuvoilla hyvin paljon Milkan lepoon ja virikkeellistämiseen, esimerkiksi ruuan tarjoaminen kongista, sekä rentouttavaan tekemiseen kuten metsässä lenkkeilyyn. Kaikista suurimpana apuna meillä on ollut oppia tunnistamaan Milkan eleitä ja sitä kautta ennakoimaan tilanteet, joissa resurssiaggressiivisuutta saattaa esiintyä.

Nyt, joitakin kuukausia koulutuksen alusta ollaan tilanteessa, jossa meillä on kaikilla hyvä olla kotona. Koirat pystyvät olemaan keskenään ilman pelkoa rähinästä.

Milka ja Lenny eivät edelleenkään syö samassa tilassa koskaan ja yöt nukkuvat eri huoneissa. Edelleenkin Milkalla on haasteita ulkoilussa ja uusien ihmisten tapaamisessa. Nämä haasteet tekevät Milkasta omanlaisensa persoonan, ja hän elää omanlaistaan arkea onnellisena. Meidän arkemme ei ehkä ole ulkopuolisen silmin täydellistä, mutta se on täydellistä nyt meille. Milka on varmasti loppuelämänsä kodissa”.

Tekstin ovat omin sanoin kertoneen Milkan omistajat Tuuli ja Toni.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.