Päivitetty 22.06.2018

Rescueyhdistykset kokoontuivat luomaan yhteisiä standardeja


Tärkeitä uutisia rescuekentältä!

Rescueyhdistykset kokoontuivat Helsingissä 1.4.2018. Tapaamisen tavoitteena on luoda yhteisiä standardeja rescuetoiminnalle.

Rescuetyötä tekevien yhdistysten välille on pyritty muodostamaan yhteistyöprojektia jo useamman vuoden ajan, mutta tämä on jäänyt aina suunnitteluasteelle. Nyt projekti on saanut uutta tuulta purjeisiinsa!

Jokainen yhteistyösuhde alkaa tapaamisella ja ensimmäinen askel toteutettiin tänään. Helsingissä pidettiin vastuullista rescuetoimintaa kuvaavan Responsible Rescue -sertifikaatin ensimmäinen suunnittelukokous.

Sertifikaatin avulla tulevaisuudessa on mahdollista varmistua siitä, mitkä ulkomaisia rescuekoiria Suomeen adoptoivat yhdistykset noudattavat toiminnassaan yhteisesti sovittuja vastuullisen toiminnan kriteereitä. 

Kriteereihin tulee sisältymään turvalliseen adoptioon liittyviä seikkoja, esimerkkinä adoptioprosessi ja tautiriskit, sekä muun vastuullisen toiminnan tunnusmerkkejä.

Kokoukseen osallistui 23 eri yhdistyksen edustajia. Lisäksi eläinlääkäri Tanja Hakkarainen oli paikalla antamassa ohjeistusta eläinlääkinnällisistä asioista. 

Lähiviikkoina viimeistellään kokouksessa sovitut vastuullisen tuonnin kriteerit ja yhteistyön muodot. Lisäksi Responsible Rescue -sivusto julkaistaan kevään aikana. Projektista tiedotetaan lisää sen etenemisen myötä.

 

Kokoukseen osallistuivat seuraavat yhdistykset:

Argos Rescue ry
Auringonkoirat ry
Autetaan Eläimiä ry
Balkanin Koirat ry
Dog Force One ry
Eläinten Suojakoti Toivo ry
Elämä Koirille ry
Espanjan Katukoirat ry
Espanjan Kulkukoirat ry
Galgos del Fénix ry
Hard Luck Paws ry
Kodittomat Bulgarian Koirat ry
Kodittomien Koirien Ystävät ry
Kyproskoirat ry
Los Perros de Andalucia en Finlandia ry
Nobody’s Dog ry
Pet Rescue Finland ry
Rekku Rescue ry
Rescue Me Spain ry
Rescueyhdistys Kulkurit ry
Rescue-ystävät ry
Viipurin Koirat ry
Venäjän Katukoirat ry

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.