Päivitetty 22.05.2018

Kodin saanut koira: ROSCO (nyk. Moyo)


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
ei kastroitu

 

22.3.2018
Perustiedot ja tausta

Roscon taustalla on se tyypillinen romanialaisen koiranpennun tarina: Rosco on jätetty tarhalle, kuten monet muut pennut, kenties jonkun kyläläisen toimesta, ilman sen kummempia selittelyjä. Roscolle se on kuitenkin tarkoittanut turvallisempaa ympäristöä kuin kaupungin kadut. Rosco  pääsi suojaan Cosoban kylän tarhalle, jota ylläpitää OneVetin eläinklinikka. Eläinsuojelija Ioana Bodea miehineen avustavat tarhalla satojen koirien hoidossa ja eläinlääkäripariskunta Adina ja Dragos Vladutin vastaavat Bukarestissa sijaitsevasta OneVetin klinikasta. Aktiivimme tapasivat Roscon maaliskuussa, jolloin Rosco pääsi mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ja odottelee nyt omaa kotiaan Suomesta.

Rosco on tyypillinen ja suloinen peruspentu, joka ei jännitä sylissä oloa lainkaan vaan nauttii ihmisen tarjoamasta huomiosta ja läheisyydestä sekä tiirailee uteliaasti, mitä ympärillä tapahtuu. Rosco on niin väriltään kuin luonteeltaankin melkoinen kullannuppu, joka viihtyy ihmisen lähellä ja on jopa melko rauhallinen ikäänsä nähden. Roscostakin voi kuitenkin omissa kotioloissa kuoriutua normaali riehakas pentu, joka tulee varmasti jäystämään listan jos toisenkin muutaman mehevän kenkäparin lisäksi uusiksi, jollei riittävästi muuta pentukoiran puuhaa ole tarjolla.

Rosco pärjää muussa koiraporukassa hyvin, se ei jää taka-alalle muttei myöskään ole se joukon johtaja. Rosco sopinee siis luonteensa vuoksi myös toisen koiran kaveriksi ja/tai lapsiperheen perheenjäseneksi.

Rosco kasvanee aikuisena keskikokoiseksi, koiraksi, arviolta n. 40-50cm ja 20-25 kg.

19.5.2018
Roscon matka kotiin on päättynyt ja se pääsi tänään kotiin oman perheen ja koirakaverin luokse. Toivotamme ihanaa uuden elämän alkua koko porukalle!

2.4.2018

Suloinen ja kultainen Rosco sulatti sen yhden tietyn perheen sydämet ja nyt sitä odotellaan kotiin Suomeen.

______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Rosco kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointi kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Rosco saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rosco on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rocon yhteyshenkilönä on Tytti Sirola

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.