Päivitetty 02.04.2018

Kodin saanut koira: MARCEL


Syntymäaika: Noin 6/2015
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kastroitu

 

Perustiedot ja taustat:

(20.2.2018)
Marcel on 23.12.2017 lentänyt Suomeen kotihoitoon. kotihoitopaikka on Helsingissä ja sieltä poika etsii sitä omaa kotiaan. Marcel on oppinut nopeasti sisäsiistiksi, kulkee hihnassa ja nauttii metsäkävelyistä. Myös temppuja Marcel on oppinut muutaman.

Clinica Veterinara OneVetin tiloissa Cosobassa oman kodin löytymistä odottaa monen muun koiran ohella myös Marcel. Marcelin tarina on romanialaisittain tavallinen. Pelloilla Chianjan kylässä oleskeli eräs narttu. Pellolla oleskeli myös muita steriloimattomia koiria. Nartun jokaisesta juoksusta syntyi pentuja. Pentuja jotka jo syntyessään ovat hylättyjä, kodittomia koiria ja joiden elämä on hiuskarvan varassa alusta lähtien.

Näin oli myös Marcelin sisaruskatraan kanssa. Ainakin kolme Marcelin veljestä on kuollut tapaturmaisesti jouduttuaan auton yliajamaksi. Marcelin ja tämän siskon Marcelan sen sijaan eräs Onevetin vapaaehtoistyöntekijöistä, Ioana Bodea, onnistui saamaan turvaan. Kuten sai turvaan myöhemmin myös Marcelan puolisisaruksia ja emon. Ioana käy säännöllisesti sosiaalistamassa koriia Onevetissa ja hän antaa koirille aikaa ja huomiota, hän istuu näiden kanssa, totuttelee joskus koiraa hihnalenkkeihin yms. Tämä on tärkeää työtä ja Ioanan vuoksi moni koira tottuu käsittelyyn ja hellyyten tavalla kuten ei välttämättä muuten olisi mahdollista, vaikkakin Onevetin työntekijätkin kohtelevat koiria hyvin. Heillä ei kuitenkaan ole samalla tavalla aikaa istua koirien kanssa, vaan istua, ja miettiä maailman menoa.

Kooltaan Marcel on hieman siskoaan isompi, noin 55-60cm ja painoa on sellaiset 22-25kg.

Päivitykset:

2.4.2018
Ihana Marcel on tehnyt tuttavuutta uuden oman ihmisensä kanssa pidemmän ajan, jotta siirtyminen omaan kotiin olisi mahdollisimman helppo. 28.3.2018 koitti päivä jolloin Marcel muutti omaan kotiinsa.

15.3.2018
Vihdoinkin koittaa päivä jolloin voin päivittää Marcelin nimen etten tekstin “varattu”. Pojasti on nyt tehty varaus ja melko pian Marcel pääsee jatkamaan kotikoirana omassa kodissaan. Onnea kaikille osapuolille ja suuri kiitos Marcelin kotioitajalle <3

20.2.2018
Marcel on pian ollut jo kaksi kuukautta kotihoidossa Helsingissä. Marcelin kannalta olisi hienoa jos se oma koti pian löytyisi, jossa se oman perheen kanssa saisi jatkaa oppeja kohti tasapainoista ja iloista koirakansalaista. Marcel on hieman hämillään vieraista ihmisitä jotka tulee kylään hoitopaikkaan ja kokee nämä jopa jännittävinä. Marcel on oppivainen ja suloinen koira, joka kovasti haluaisi vaan nauttia elämästä.

14.2.2018
Harjoitukset jatkuvat Marcelin kanssa. Marcel tarvitsee edelleen paljon tukea “omalta” ihmiseltään ja mahdollisuuksia saada oppia. Tällä hetkellä Marcel menee kovin hämilleen siitä, jos hoitokotiin tulee vieras. Tätä pitää haukkumalla yrittää pelotella pois. Ulkona Marcel suhtautuu melko neutraalisti vieraisiin ja saattaa jopa käydä nuuhkaisemassa vierasta sillain vaihvihkaa. Marcelin on nyt tarkoitus saada säännöllisempää treeniä vieraiden kohtaamisissa, jotta poika oppii ettei ihmiset täällä ole pääsääntöisesti pahoja vaan oikein hyviä tyyppejä.

18.1.2018
Marcel on nyt ollut Suomessa jonkin aikaa ja voimme kertoa kuulumisia, nyt kun alkuhämmästys on väistynyt. Alkuun ulkoilu hihnassa oli kauhistuttava asia ja vastaantulevat ihmiset saivat pojan melkein pakokauhun valtaan. Kotihoitajan tuella ja rauhallisella suhtautumisella, sekä tilan antamisella Marcel kuitenkin melko nopeasti huomasi, että suurimmaksi osaksi vastaantulijat antoivat hänen olla ihan rauhassa, eivätkä hekään jotka ehkä pysähtyivät kohdalle tehneet mitään pahaa. Marcel alkoi rentoutua ja siitä on kuoritutumassa oikea lupsakka ja iloinen koiraveikko kuin miten sen tarhalta muistamme. Marcel on täysin sisäsiisti ja osaa olla hienosti myös yksin. Kertakaikkiaan upea ja ihana koirakaveri! Marcelin istumisharjoituksista voit nähdä videon sivun alaosasta ja myös muutaman uuden kuvan lisäsin albumiin.

28.12.2017
Marcel saapui Suomeen ja kotihoitoon Helsinkiin. 23.12.2017. Ottaen huomioon, että tämä on ensimmäinen kerta kuin Marcel on täysin ilman koiraseuraa ja majoittautuu nyt asuntoon jonka jakaa ihmisen kanssa, Marcel on pärjännyt todella upeasti. Sohvan poika löysi jo ja siit onkin tullut paikka jossa viettää mielellään aikaa. Se toimii vähän turvapaikkana, sieltä on hyvä tarkkailla meninikiä ja yrittää maastoutua kun olisi aika lähteä pihalle.

Marcel on edistynyt hienosti, tämä on sen viides päivä kotioloissa ja nyt se jo uskaltaa liikkua asunnossa, seurata kotihoitajaa keittiöön ja tänä aamuna se jopa innostui hyppelehtimään hieman innostuessaan. Ulkoilu valjaissa ja pannassa on vielä Marcelille todella jännittävää ja ulosmeno sujuukin kotihoitajan turvallisessa sylissä. Tekee kuitenkin tarpeensa ulos, kun sinne pääsee. Kävelee itse sisälle takaisin vauhdikkaasti. Pikkuhiljaa tässäkin tapahtuu edistystä ja Marcel tukeutuukin kotihoitajaan mikäli kohtaa jännittävän tilanteen ulkona. Ääniin Marcel ei ole ainakaan vielä reagoinut sisällä, yläkerrassa oli joku käyttänyt sähköporaa, ovikello on soinut jne., mutta Marcel on vaan kohottanut korviaan hieman. Marcel syö tällä hetkellä melko nopeasti ja saa osan ruuastaan pakastetusta kong-aktivointilelusta. Kotihoitaja voi kaataa vettä juomakuppiin vaikka Marcel söisi siinä vieressä, eikä poika ainakaan siihen ole reagoinut mitenkään.

13.12.2017
Aktiivimme kävivät Romaniassa jälleen marraskuussa ja totesivat, että Marcel ainakin tuolloin vakutti olevan melko stressaantunut tarhan metelistä. Tarhalla asuu paljon koiria ja siellä rakennetaan parhaillaan, joka nostaa koirien kierroksia. Tämä yhdistettynä siihen, että häkissä ei ole mitään tekemistä tekee sen, että Marcel tällä hetkellä haukkuu kaikelle mitä tapahtuu häkin ulkopuolella. Poika on edelleen yhtä kultainen ihmiselle mutta nyt koettiin, että Marcel ei oikein malttanut pysähtyä kovinkaan pitkäksi ajaksi nauttimaan.

Tästä syystä olenkin erittäin onnellinen siitä, että Marcelille avautui mahdollisuus lentää Suomeen 23.12.2017. Mikäli ei sitä omaa perhettä tälle kultaiselle pojalle löydy sitä ennen, tämä saa etsiä sitä kotihoidosta käsin.

17.9.2017
Aktiivimme kävivät jälleen Onevetin pensionissa syyskuun reissulla ja häkkikaverukset & sisarukset Marcel ja Marcela hurmasivat jälleen. Lainaan reissulaisten kirjoittaman päivitystekstin suoraan tähän, koska en voisi kirjoittaa itse paremmin:

“Voi Marcela ja Marcel. Nämä kaksi ovat niin sydämeenpainuvia ja äärimmäisen ihania koiria. Ne ovat niin täydellisen tasapainoisia ja sympaattisia, että sanat ei riitä heitä kuvailemaan.

Olosuhteisiin nähden on melkein mahdotonta tajuta, miten ne kerta toisensa jälkeen pitävät sitä niin positiivista asennetta elämään yllä. Molemmat ottivat meidät ihanasti vastaan ja pyysivät kauniisti rapsutuksia. Siitä pienestä hetkestä, kun ihmiset olivat vain heitä varten, he ottivat kyllä kaiken ilon irti. Näiden häkkiin on niin ihana astua, kun tietää taas tapaavansa tämän kaksikon ja samoin niiden luota on niin kamala lähteä pois. Molemmat tekisi vaan mieli piilottaa paidan alle ja kantaa kotiin. Ei voi muuta sanoa kuin, että MAHTAVIA tyyppejä. Kun ne oikeat ihmiset nämä löytävät, niin se tulee olemaan match made in heaven.

Tarhaelämä tietty antaa myös näille ilopillereille sen rankan taakan kannettavaksi ja molemmat olivatkin harmaantuneet jonkin verran.”

19.7.2017
Pääsin matkaamaan Onevetin Cosoban tarhalle heinäkuussa 2017. Marcelin ja Marcelan häkkiin oli taas ihana mennä, vaikka sitä tietenkin toivoisi, ettei tätäkään kaksikkoa enää olisi joutunut tarhalla tapaamaan. Marcel on siskonsa tavoin edelleen hyvätuulinen ja lempeä nuori koira, joka ottaa meidät vieraat vastaan ilolla ja tanssiaskelin. Myös Marcel peilaa omaa käytöstään ihmisen käytökseltä ja rauhoittuu hienosti, kun ihminenkin on rauhallinen. Marcel lähtee kuitenkin iloisesti myös mukaan hassutteluihin, kun sitä vähän kannustaa siihen. Aivan ihana koira, jonka jo soisi pääsevän siihen omaan kotiinsa, touhuilemaan oman perheen kanssa kaikkea kivaa, yhdessä.

13.5.2017
Tänään Marcelin emo Mariana O pääsi vihdoinkin matkaamaan Suomeen. Marcel on myös valmis tekemään sen reissun, heti kunhan koti löytyy. Aktiivimme tapasivat Marcelin myös toukokuussa ja tekivät pienen testin, koskien Marcelin energiatasoa. Kävi selväksi, että Marcel peilaa omaa itseään paljon siihen ihmiseen jonka seurassa on. Mikäli ihminen on rauhallinen, Marcel on rauhallinen ja jos ihminen “hössöttää” ja alkaa villitsemään Marcelia, tämäkin alkaa hössöttää ja leikkimään. Marcelista on monenlaiseen perheeseen.

17.3.2017
Marcel on, siskonsa Marcelan tavoin, sympaattinen ja iloinen tuttavuus. Marcel antaa hirmu nätisti käsitellä itseään ja vaikka se hieman innostuu touhottamaan kun häkkiin menee, se kuitenkin käyttäytyy kohteliaasti koko ajan. Ottaa vieraatkin reippaasti vastaan ja nauttii huomiosta. Marcelkin on jo valmis paketti omaan kotiin!

13.2.2017
Iloinen Marcel odottaa yhä oman kodin löytymistä. Se asustaa edelleen siskonsa Marcelan kanssa. Tapasin tämän kaksikon, kun kävimme Romaniassa tammikuussa 2017. Marcel ja Marcela ottivat ilolla ja innolla vieraat vastaan, perusluonne on molemmilla kiva ja leppoisa. Marcel ei oikein aluksi tiennyt miten päin olisi, kun sai vieraita mutta pian herra hypähti koppinsa katolle ja malttoi hetken pysyä aloillaan, jotta pääsi nauttimaan rapsutuksista.

Marcel on pian ollut täyden vuoden adoptio-ohjelmassamme, joten olisi jo korkea aika sille, että se pääsisi lentämään omaan kotiinsa, tänne Suomeen.

15.12.2016
Kulkurien aktiivit kävivät marraskuussa Romaniassa ja tapasivat tällöin myös omaa kotia Onevetissa odottavan Marcelin. Marcel asustaa samaa häkkiä siskonsa Marcelan kanssa ja nämä tulevatkin hienosti toimeen. Marcel on tarhalla tullut toimeen myös muiden koirien kanssa. Marcel on iloinen ja rohkeahko mutta tulee kuitenkin vaatimaan myös lisää sosiaalistamista ja tulevan kodin tulee sitoutua antamaan Marcelin rauhassa tottua kotielämään, se kun on kokonaan uutta Marcelille. Marcel antaa hienosti rapsutella itseään, pysähtyy nauttimaan rapsutuksista hetkeksi, ennen kuin taas jatkaa menoaan. Tarhaolo on melko stressaavaa ja olisi hienoa mikäli Marcel pian pääsisi omaan kotiin.

Lisätty myös uusi video Marcelista, sunnuntailta 11.12.2016.

14.8.2016
Marcelin sisko Marcela tuli pensioniin maaliskuussa 2016, Marcel tuli hieman myöhemmin. Nyt Marcel ja Marcela jakavat paddockia ja pääsimme tapaamaan myös Marcelin heinäkuun Romanian reissullamme. Sisarusten häkkiin oli mukava astua, koirat vaikuttavat tasapainoisilta ja fiksuilta. Ovat nuoria mutta eivät hössötä liikaa. Marcelia hieman kummastuttaa alkuun meidän läsnäolo, mutta ainoastaan pienen hetken verran. Sen jälkeen poikaa saakin rapsuttaa ja kosketella. Tämä tulee jopa itse hakemaan lisää rapsutuksia. Marcel vaikuttaa viisaalta nuorelta koiralta, jolla olisi paljon annettavaa omalle perheelleen. Antaa itsestään todella lempeän ja kiltin kuvan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Marcel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marcel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marcelin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.