Päivitetty 13.01.2018

Kodin saanut koira: MARCELA


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

 

Perustiedot ja taustat:

15.3.2016
Clinica Veterinara OneVetin tiloissa Cosobassa oman kodin löytymistä odottaa monen muun koiran ohella myös Marcela. Marcelan tarina on romanialaisittain tavallinen. Pelloilla Chianjan kylässä oleskeli eräs narttu. Pellolla oleskeli myös muita steriloimattomia koiria. Nartun jokaisesta juoksusta syntyi pentuja. Pentuja jotka jo syntyessään ovat hylättyjä, kodittomia koiria ja joiden elämä on hiuskarvan varassa alusta lähtien.

Näin oli myös Marcelan sisaruskatraan kanssa. Ainakin kolme Marcelan veljestä on kuollut tapaturmaisesti jouduttuaan auton yliajamaksi. Marcelan ja tämän veljen Marcelin sen sijaan eräs Onevetin vapaaehtoistyöntekijöistä onnistui saamaan turvaan. Kuten sai turvaan myöhemmin myös Marcelan puolisisaruksia ja emon.

Marcela oli noin 9 kuukauden ikäinen kun se astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Marcela on kooltaan noin 50-55cm ja painaa noin 17kg.

Päivitykset:
13.1.2018
Tänään koitti päivä jolloin Marcela sai tehdä tuon elämänsä tähän saakka tärkeimmän matkan. Omaan kotiin. Tervetuloa Marcela ja kaikkea ihanaa sinun ja perheesi yhteiselle taipaleelle <3

13.12.2017
Lucia-päivänä saamme lähettää tuulen mukana ihania uutisia erääseen häkkiin Onevetin pihamaalle. Marcela on vihdoinkin huomattu ja tänään tämä kauokainen varattiin omaan kotiinsa.

17.9.2017
Aktiivimme kävivät jälleen Onevetin pensionissa syyskuun reissulla ja häkkikaverukset & sisarukset Marcela ja Marcel hurmasivat jälleen. Lainaan reissulaisten kirjoittaman päivitystekstin suoraan tähän, koska en voisi kirjoittaa itse paremmin:

“Voi Marcela ja Marcel. Nämä kaksi ovat niin sydämeenpainuvia ja äärimmäisen ihania koiria. Ne ovat niin täydellisen tasapainoisia ja sympaattisia, että sanat ei riitä heitä kuvailemaan.

Olosuhteisiin nähden on melkein mahdotonta tajuta, miten ne kerta toisensa jälkeen pitävät sitä niin positiivista asennetta elämään yllä. Molemmat ottivat meidät ihanasti vastaan ja pyysivät kauniisti rapsutuksia. Siitä pienestä hetkestä, kun ihmiset olivat vain heitä varten, he ottivat kyllä kaiken ilon irti. Näiden häkkiin on niin ihana astua, kun tietää taas tapaavansa tämän kaksikon ja samoin niiden luota on niin kamala lähteä pois. Molemmat tekisi vaan mieli piilottaa paidan alle ja kantaa kotiin. Ei voi muuta sanoa kuin, että MAHTAVIA tyyppejä Kun ne oikeat ihmiset nämä löytävät, niin se tulee olemaan match made in heaven.

Tarhaelämä tietty antaa myös näille ilopillereille sen rankan taakan kannettavaksi ja molemmat olivatkin harmaantuneet jonkin verran.”

19.7.2017
Heinäkuussa pääsin jälleen tapaamaan Marcelaa kun suuntasin kahden muun aktiivin kanssa Romaniaan. Marcelan ja Marcelin häkkiin on tavallaan ihana astua, sillä heillä on niin positiivinen asenne elämään ja tartuttavat sitä iloa muihinkin. Mitkään kuvat tai videot eivät ilmiselvästi tee oikeutta Marcelalle, sillä silloin tyttö olisi jo matkannut perheensä luokse jo ajat sitten. Marcela alkaa touhottaa jos sen kanssa touhottaa ja se rauhoittuu hienosti jos itse pysyy rauhallisena. Se on mitä kultaisin ja ihastuttavin nuori koira ja joka päivä mitä se joutuu viettämään tarhalla menee hukkaan siitä yhteisestä elämästä mitä se voisi jakaa oman perheensä kanssa.

13.5.2017
Marcelan emo Mariana O pääsi vihdoinkin tänään lentämään Suomeen, jossa oma koti odotti. Toivotaan, että pian olisi myös Marcelan vuoro. Toukokuun alussa aktiivimme tapasivat jälleen Marcelan ja myös tämän kertaisella reissuporukalla oli pelkästään positiivista sanottavaa marcelasta. Päivitystekstistä löytyi mm seuraavat sanat&lausahdukset: “surusilmäinen kaunotar, aseistariisuva ja tämän koiran kanssa jokainen päivä on täydellinen”.

17.3.2017
Kaunis Marcela on ihan valmis tulemaan omaan kotiin, oman perheensä luokse. Aktiivimme jotka kävivät tarhalla maaliskuussa kuvailevat Marcelaa sanoilla “Aivan täydellinen, valmis kotikoira. Todellinen löytö. Hyvin kultaisen ja ystävällisen oloinen tapaus. Aivan ihana!”

Ja niin Marcela onkin, aivan ihana.

13.2.2017
Tapasin suloisen Marcelan kun kävimme tammikuussa Romaniassa. Marcela asustaa vielä samaa häkkiä, yhdessä veljensä Marcelin kanssa. Marcela rakastaa huomiota, rapsutuksia ja pyytääkin näitä vienosti lisää. Marcela on säilyttänyt iloisen luonteensa ja on kohtelias käytökseltään. Kuitenkin huomaa selvästi, miten tärkeä ihmisläheisyys on Marcelalle. Tämä nuori tyttö on kohta odottanut kotiaan vuoden päivät, nyt olisi jo korkea aika Marcelankin päästä omaan kotiin.

27.12.2016
Marcela tapasi Kulkurien aktiivit kun nämä kävivät marraskuussa Romaniassa. Marcela on veljensä Marcelin tavoin nuori, innokas koira jolla olisi energiaa ja halua tehdä kaikenlaista kivaa. Häkissä ollessaan kaksikko ei juurikaan pääse purkamaan mitään energiaa ja tästä johtuen ne liikkuvatkin melko paljon ympäriinsä. Kun Marcelaa alkaa rapsuttaa tämä kuitenkin pysähtyy ja antaa itselleen aikaa nauttia rapsutuksista.

Marcela on asustanut tarhalla jo melko pitkään ja tulevan kodin tulee olla valmis antamaan Marcelalle hieman aikaa tottuakseen kotikoiran elämään. Luonteeltaan Marcela vaikuttaa olevansa melkoisen iloinen ja oppivainen.

14.8.2016
Tapasimme heinäkuussa Marcelan vieraillessa OneVetin hoitolassa Cosobassa. Marcela kuuluu niihin koiriin joille ei valokuvat tee oikeutta. Marcela on kaunis nuori tyttö. Ja luonne on myös erittäin mukava. Marcela jakaa paddockin veljensä Marcelin kanssa, joka myös astui adoptio-ohjelmaan nyt. Molemmat sisarukset ovat lempeitä, viisaita ja ystävällisiä koiria joilla on paljon antaa omalle perheelleen. Marcela on luottavainen ja tuleekin heti hakemaan huomiota, herkkuja ja rapsutuksia häntä heiluen. Nyt olisi jo korkea aika Marcelankin päästä kotiin.

18.6.2016
Marcela on odottanut kotiaan Onevetissa jo tovin ja Ioana on säännöllisesti käynyt viettämässä aikaa Marcelan ja tämän veljensä Marcelin, sekä kaikkien muiden koirien kanssa.

Aktiivimme matka Romaniaan toukokuussa vei myös Onvetiin ja siellä he tapasivat myös tämän kaksikon. Marcelan veli Marcel päätettiin vielä jättää hieman reipastumaan mutta Marcelasta aktiivit kertoivat, että tämä oli iloinen vieraista ja häntä heilui reilusti. Marcela antoi itsestään kuvan lempeänä ja kilttinä tyttönä, joka pyöri ihmisen lähellä hakien huomiota. Tällä hetkellä sekä Marcela ja Marcel hakevat huomiota haukahdellen, muiden koirien ohella mutta tämä on todennäköisesti asia joka on ympäristöstä johtuvaa.

Lisätty muutamia videoita sekä kuvia. Ylin video on ajalta jolloin Marcela vielä eli kadulla. Toisella videolla tyttö on jo tovin ollut turvassa, kuten myös veljensä Marcel.

15.3.2016
Marcela asustelee tällä hetkellä aitauksessa Onevetin pihalla, kahden muun koiran kanssa (uros ja narttu), ja tulee näiden kanssa hyvin toimeen. Marcela on antanut itsestään iloisen ja lempeän kuvan, tyttö tykkää ihmisistä ja haluaa luottaa ihmisiin kovasti. Alussa voi olla havaittavissa jonkin asteista ujoutta mutta Marcela vastaa hyvin positiiviseen palkitsemiseen ja kannustukseen.

Onevetissa koiria käy sosiaalistamassa myös eräs vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Ioana Bodea. Oana antaa koirille aikaa ja huomiota, hän istuu näiden kanssa, totuttelee joskus koiraa hihnalenkkeihin yms. Tämä on tärkeää työtä ja Ioanan vuoksi moni koira tottuu käsittelyyn ja hellyyten tavalla kuten ei välttämättä muuten olisi mahdollista, vaikkakin Onevetin työntekijätkin kohtelevat koiria hyvin. Heillä ei kuitenkaan ole samalla tavalla aikaa istua koirien kanssa, vaan istua, ja miettiä maailman menoa. Marcelakin on saanut nauttia Ioanan huomiosta monta jo monta kertaa.

 

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Marcela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marcela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Marcelan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.